Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikai nevalgiukai

QUOTE(jacke @ 2013 03 08, 09:33)
kaip puikiai jus suprantu. man, pamenu, artedavo maitinimo metas, mane pradedavo pilt prakaitas, kaskart ejau drebanciom rankom, nes zinojau, kad suvalgysim 2-4 arbatinius saukstelius. ir visi sakydavo: pirmiausia nusiramink tu pati, vaikas viska jaucia. taip, jaucia, bet kaip tu gali ramiai ziureti, kai vaikas nevalgo nieko, kai vieni kaulai ir skura, juk tai tavo vaikas.
mes dukryte tampem pas visokius gydytojus, niekas nieko nerado. bakterijas gerem nuo pirmo menesio, nieko. homeopatas ir tas nepadejo. beliko laukti kol isaugs  doh.gif  dabar mums 3m ir 8 men, o sveria 12 kg, kaip metinukas. valgom beveik kaskart su asarom. tik tiek, kad as ramiau jau reaguoju, pavargau kasdien kariauti  unsure.gif 
svarbiausia reikia stebeti vaiko raida, jei ji neatsilieka, viskas gerai wink.gif
stiprybes jums, prades kramtyt, prades valgyt kieta maista, nu gal rasit, ka pamegs wink.gif


Bandysim eit pas gastroenterologa, prasysiu pediatres siuntimo. Pora paskutiniu dienu labai dziaugiuosi, kad pradejo bent pieno daugiau gerti. Maniske tik saukstelio kratosi, o pieno kai uzsinori, tai iskart garsiai pradeda klykti ir tol klykia, kol negauna. Nezinau ar dar yra tokiu vaiku, bet kai maniske uzsimano pieno, jai tikra isterija prasideda ir labai iskankina mane, kol tas pienas susyla (nes as maitinu nutrauktu ir laikau saldytuve). Paskutiniu pora dienu netgi saukstelio ne taip baidesi, nes vietoj plastmasinio pabandem maitinti is guminio saukstelio, bet nezinau ar ilgam galesiu taip pasidziaugti. Jau buvo taip pora kartu, kad suvalgo vakare koses, o paskui kaip meta tai kelis menesius isvis i burna neima.
Galvoju ar negali buti, kad saukstelio bijo, nes is jo visada vitaminus geria, o juos sugirdau per prievarta, nes reikejo jai kuri laika ir gelezi gerti, ir vitaminas d su kalciu yra butinas. Negaliu neduoti vitaminu ir tada turiu sugirdyti per prievarta, nes jokie kalbinimai neveikia. Jeigu man suveiks saukstelio pakeitimas i gumini, bus tada stebuklas, bus tada pasitvirtinusi teorija, kad bijo kankretaus to plastmasinio saukstelio.
Neurologe ziurejo, sake, kad viskas gerai, kad ir psihinis ir fizinis vystymasis normalus, endokrinologas sake ta pati. Padiatre irgi sako, kad tiesiog mato sveika vaika, bet kodel ji taip neima tirsto maisto, niekas nesupranta. Dabar tik gastroenterologas liko, bet padiatre patare daug vilciu nesudeti i ji, nes greiciausiai ir jis pasakys, kad sveikas tas vaikas ir tiek.
Papildyta:
QUOTE(Nateja @ 2013 03 07, 21:25)
Maniske ir panasiai svere, dantys dygo labai velai, pirmas isdygo 1 metu ir dvieju menesiu. Siandien suprantu, kad truko ir kalcio ir matyt visokiu kitokiu medziagu. As kreipciausi pas vaiku gastroenterologa, tegu specialistas nuramina arba iesko priezasciu, gal israsys kokiu probiotiku ar kitu patarimu duos. Mes cia ne per seniausiai kreipemes, nuramino, kad nera dar ant zemiausios procentiles ugio - svorio skalej, be to kazkaip ten proporcingai, o ir pasake kaip susitvarkyt reta tustinimasi, zodziu, padejo. Cia mes pas gastroenterologa Urbona buvom.
O siaip bandykit pakaisiot tikro maisto, - viska ka patys valgot, tegu tai bus vistos kulsis, mesos gabaliukas, virta morka, bulve. Pradzioj zais, gal veliau paragaus. Mes net duodavom cesnakines duonos gana anksti, nes bandem ieskot ka nori valgyt, makaronu vamzdeliais, grynus, netrintus, nemaltus, virtus brokolius.  Kantrybes ieskant.


Mums dantukai laiku dygsta, bet priekiniai vos isdygo, iskart su baltom demem. Siandien vezu pas dantiste, ziuresiu ka pasakys, del ko taip. Jau kalci irgi pradejom gerti. Gali buti, kad kai piena su mesa geria sumaisyta, tai nei kalcio nei gelezies gerai nepasisavina, bet kitu budu negaliu jai mesos niekaip isiulyti. Sultinio bandziau visteinos, tai viena karta tik biski pagere. Bandziau ir virtas darzoves ir mesa duoti i ranka. Labai graziai paima ir nesa i burna, bet tik palaizo pora kartu ir meta. Tiktai vaisius pradejo ragauti, bet tik tada kai pati valgau ir duodu jai atsikasti. Tada supranta kaip zaidima, atsikanda ir sypsosi ir duoda vel man.
Papildyta:
Vakar suveike zaidimas "pagauk sauksteli". Duodu sauksteli koses, jei dantimis sukanda, as juokiuosi ir jai tada linksma, sypsosi ir suvalgo kose is to saukstelio. Kita karta vel klausiu ar pagausi sauksteli ir duodu. Jei nepagauna, tai laukia greiciau kito, siekia net, kad galetu "gaudyti". Taip vakar gal simta gramu koses suvalge, tai labai daug palyginti su anksciau sumaitintais 2 sauksteliais ir nebuvo jokiu asaru. smile.gif Atrodo tokie paprasti dalykai, nesuprastu tos mamos, kuriu vaikai valgo, kaip man buna ramu ir gera, kai dukryte suvalgo koses vakare be asaru ir klyksmo.
Atsakyti
Mamos, mano vidurinis irgi gyvas tik oru..jau kazkada rasiau, kad nevalgo vaisiu, uogu darzoviu...mums jau 3metai 4men....dar nesam ragave nei sviezio vaisio, nei svieziu uogu, nei svieziu darzoviu...jis net nenori ju paliesti nei i rankas imti...nevalgo mesos...nebent retas ivykis per 3 menesiu viena karta gali suvalgyt desrele..bet ir tai..ar cia maistas?..jau nebesinervuoju..nors meluoju, momentais uzeina biggrin.gif ..nevalgo nuo primaitinimu pradzios..kol maziukas buvo, gudraudavom su multikais, zaislais ir viskuo kuo imanoma..sliauziodavom paskui...dabar jau menkai padeda ir ipada'as, nors dar jis vienintelis issigelbejimas...jei maista sukisu per prievarta pvz uzsizaidzia telefonu ir nemato ka dedu i burna, arba mato, bet labai puikiai supranta, kad kuo ilgiau kramtys tuo ilgiau zais telefonu...tai rezultate, kai baigiam toki "maitinimo" buda vaikas eina puse maisto isvemti... doh.gif tai per prievarta jau nebeduodu:) Musu nesikeiciantis meniu: makaronai, blynai, varskeciai, sausi pusryciai, surelis kartais, kakava, koses grikiu ir aviziniu dribsniu..kartais bulves free, nes bulviu paprastu neikisi jam..gal dar pica be nieko:) zodziu bandeles ir tai turi but be jokiu pabarstu..mieline su karamele..kitu neikisi,..bulkyte su sviestu arba dar duoniukas su tepamu sureliu rytas...praktiskai viskas..negeria nei kompotu nei uogiuniu gerimu..nei uogienes prie blynu..zodziu bezodziu...sveriam dabar 13 kg..ugis~93cm..kudas jis man neatrodo...dickis kuris valgo normaliai yra kudesnis:)
Tyrem hemoglobina...tai ant ribos...sake zinant kaip nevalgo, tai cia dar puikus:)
Stiprybes ir kantrybes visoms...tikrai siulau nekist per prievarta..nes su laiku vaikui bus tik didesne kancia valgyti..uzaugs ir valgys, nespesim maitint:)
Atsakyti
Sveikos mielosios!
Mano dvyniai berniukai jau 4, o sveria po 13kg. Vienas valgus (dėl jo nesuku sau galvos), o kitas nevalgus. Būdavo dienų, kai pusryiam suvlgydavo dešrytę nuo sumuštinio, pietums puse blyno, o vakare nieko. Nuo kokios 19 val. pradėdavo gulinėt. Labai labai pergyvenau, iš pradžių su maistu iš paskos lakstydavau, po to visaip gudraudavau. Nutariau patikrinti dėl kirminų. Nieko, tyrimas švarus. Bet po kokio mėnesio neapsikentusi, pasitarusi su gydytoja, sugirdžiau vaistų nuo kirminų. Ką manot? Jau po 3 dienų pastebėjau, kad kiek daugiau valgo. O dabar ne tik valgo praktiškai viską, dar ir sekioja iš paskos prašydamas maisto. Labai džiaugiuosi.
Atsakyti
Sveikos,
pasiskaiciau, kokie nevalgiukai buna, bet vis tiek, ne kiek manes tas nenuramino... kartais jau nebezinau ko ir griebtis verysad.gif su valgymu laaabai didele problema... telefonas jau ir tas nebepadeda. suvalgo keleta kasneliu ir viskas... sok, dainuok, griuk negvas - nieko... jei per prievarta kisu, isvemia doh.gif mano padauzai tuoj bus dveji, kudutis jis, visos kelnes smunka, sortukus pernai metu nesioja (6-9 men) doh.gif
nuo rugsejo keliaus i darzeli, tai bijau pagalvoti, kas ten bus unsure.gif visa diena bus nevalges doh.gif
vyras aiskina, kad amzinai tai nesites, bet tasmanes neguodzia...

hemoglobinas geras (bent pries 3-4 men buvo), nuo kirminu daviau vaistuku, bet nepadejo doh.gif
baigiu prazilti anksciau laiko, nes karkart vos ne su asarom nueinu nuo stalo verysad.gif

uogu, vaisiu neikisu (pernai valge), uzkandziauja laaabai retai, bet geria tai daugiau uz mane...

padrikai cia viska surasiau, tiesiog reikejo kur issilieti (vakariene nevalgyta, antras saukstas isspjautas su pasiziaukciojimais verysad.gif )
Atsakyti
Darželyje valgys tiek, kiek jam reiks valgyti, nepergyvenkite wink.gif Dažnai vaikams suveikia bandos jausmas - "jei chebra valgo, tai ir man reikia" biggrin.gif Nesakau, kad ims kimšti viską iš eilės, bet badu tikrai nemirs smile.gif Atsirinks, kas jam skanu ir tai valgys smile.gif
Maniškę auklėtoja pasodino su berniuku, kuris puikiai valgo. Negaliu teigti, kad tai pasiteisino 100%, tačiau kažkiek tikrai padėjo smile.gif
Atsakyti
Nuo kirminu ir man mociutes siulo duot vaistuku,bet as kazkaip pries chemija,o dar labiau mane nervina ir stresa varo sugirdymas vaistu..ka kalbet kad skanaus maisto nevalgo,o cia vaistus sugirdyt reik cha:) ps gerai kad homeopatija atrade esam,tai bent kai sergam zirniukus kerta kaip turi but:)
Del darzelio ir as bijau..rudeniop lankyt pradesim, tikiuosi Dievas su mumis ir "bandos jausmas" nevalgiukus paveiks:)
Atsakyti
Perskaicius mamuku pasakojimus,net lengviau pasidare,vadinasi ne vieni tokie esame smile.gif Suneliui 2,6 men. sveriam 12 kg. esame is tu gretu,kuriems maisto gali ir nebuti per dienu dienas :DAsmeniskai man, pats sunkiausias etapas vaiko augimime-tai jo maitinimas. Buna,kad vaika maitinu prievarta,nors puikiai suvokiu,kad taip elgtis negalima. schmoll.gif ir tikrai pavydziu toms mamoms kuriu vaikuciai valgus...
Atsakyti
QUOTE(jurguze30 @ 2013 07 30, 22:43)
Perskaicius mamuku pasakojimus,net lengviau pasidare,vadinasi ne vieni tokie esame  smile.gif Suneliui 2,6 men. sveriam 12 kg.

Del svorio tai nesupratau - suneliui jusu pusantru metuku gal?
Maniskis vienas 4 metuku budamas sveria 13 kg, tokia jau jo natura.
Mazas budamas ivairiai valge, su cirkais ir pan, net kudikis budamas ne itin mego nei MP, nei misinuka. Darzely valgo vienas leciausiai grupeje, bet pavalgo.
Kai pradejo mano dvynukai patys valgyti, nustojau nervintis, kai isalksta patys papraso, pasiima, suvalgo.
Papildyta:
QUOTE(Bespalvė @ 2013 06 29, 15:54)
Mano dvyniai berniukai jau 4, o sveria po 13kg. Vienas valgus (dėl jo nesuku sau galvos), o kitas nevalgus. Būdavo dienų, kai pusryiam suvlgydavo dešrytę nuo sumuštinio, pietums puse blyno, o vakare nieko. Nuo kokios 19 val. pradėdavo gulinėt. Labai labai pergyvenau, iš pradžių su maistu iš paskos lakstydavau, po to visaip gudraudavau. Nutariau patikrinti dėl kirminų. Nieko, tyrimas švarus. Bet po kokio mėnesio neapsikentusi, pasitarusi su gydytoja, sugirdžiau vaistų nuo kirminų. Ką manot? Jau po 3 dienų pastebėjau, kad kiek daugiau valgo. O dabar ne tik valgo praktiškai viską, dar ir sekioja iš paskos prašydamas maisto. Labai džiaugiuosi.

Nieko sau kaip buna!!! Teko girdeti, kad tie kirminu tyrimai retai ka parodo ir rekomenduojama sugerti vaistus ir be ju.
Atsakyti
Sakykit, gal kam padejo Vilniaus vaiku raidos centre del nevalgymo? Vis svarstau gal nuvaziuot, nes maniskis bijo ragaut, apetita turi, savo raciono maista valgo, bet kitko bijo, slykstisi tiesiog, nieko naujo neparagaus/nepalies.
Atsakyti
Mes irgi prisidedame prie prastai valgančių. Nuo pat primaitinimo pradžios problemos. Nors kai čia paskaičiau, tai supratau, kad maniškė dar palygint valgo, kad ir be didelio ūpo. Svoris mažas, pusantrų metukų buvo 10.2 viso labo. Bet po truputuką judam į priekį... Tuoj išeis į darželį, bijau ir pagalvot kaip ten valgys doh.gif Normalaus maisto nenori, prikramto ir neryja arba pavalgo ir išvemia, nors ir noriai valgė. unsure.gif Nepadėjo jokie sirupai, geležis. Kai jau visai išveda iš kantrybės įjungiu filmuką, tada bent vietoj pasėdi, pridedu šaukštą prie burnos ir suvalgo, ir net, rodos, noriai valgo. Žodžiu, pas ją alkis nėra priežastis atsisėst ir pavalgyt. Šiaip linksma, aktyvi, be proto judri, tik jau apetitas labai nekoks, jei valgytų tik pati, nežinau kaip atrodytų unsure.gif Hemoglobinas geras, bet geležies atsargos žemiau normos beveik visąjos gyvenimėlį, dar plius kas kelis mėn. disbakteriozė atsinaujina unsure.gif Stiprybės mums visoms 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,
kol neuzejau i sita puslapi, tol galvojau, kad mes vienos tokios... zinoma, kad daugiau tokiu vargstanciu seimu-ne kiek neguodzia...
Prisijungiu p0rie jusu su savo nevalgiuko bedelem. Mano mergaite 2m 7men. Kas ja pamato, sako "koks papenetas" vaikas. Kas kad sveriam 15kg, bet ka mes valgom, uztektu vienos rankos pirstu- miltiniai patiekalai-blynai, makaronai, kiausiniene ir vistienos nuvirta sriuba. Jokios darzoves, jokio vaisiaus-nors dabar jau obuoli kartais pagrauzia, apie mesa ar zuvi nera net kalbos-ja vien nuo vaizdo suvimdo...Zodziu iskimsta bevercio maisto, kuris eina tik i riebalus. Ieskojom problemu pas daktarus- gastro, net pas psichologe buvom-nieko...Beje,gastro uzsimine, kad jei kudikystej vaikas gausiai valge, galejo isnaudoti kazkoki tai fermenta. Issamesnio paaiskinimo nebuvo, o kadangi radom dar kitu bedeliu-net neuzfiksavau. Grizusi perkraciau atminti-taip, kai pradejom trinti koseles, mano vaikas apetitu nesiskunde, gavo ir ivairiausios mesos bei zuvies. Kadangi tik suejus metukams isdygo pirmasis dantukas, tai as neskubejau su kietesniu maistu. gal cia ir buvo mano klaida...Nors net nezinau...nezinau kada ivyko tas "didysis atsiakymas ", gal 1.5metu... Galvojau gal su ryjimu problemos, bet gastro patikino, kad refliukso nera. Kraujas geras...Akys vaiko dideles, lyg ir nori paragauti, bet paragavus pradeda ziaugcioti...Isalksta, pyksta, bet valgo tik jai yprasta maista.Pradejom lankyti darzeli, svoris staigiai nukrito, nes vaikas kad ir po kompanijai nepradejo valgyti, keliskart aukletojoms "pamaitinus" atpyle ir su darzelio maistu baigta. Pasiseka kai pietums duoda kefyra, tai vienintelis issigelbejimas nuo bado.
Viliuosi, kad kada nors isaugsim, nors pati tuo nebetikiu...
Atsakyti
QUOTE(HappyAngel @ 2013 06 29, 21:29)
Darželyje valgys tiek, kiek jam reiks valgyti, nepergyvenkite wink.gif Dažnai vaikams suveikia bandos jausmas - "jei chebra valgo, tai ir man reikia" biggrin.gif Nesakau, kad ims kimšti viską iš eilės, bet badu tikrai nemirs smile.gif Atsirinks, kas jam skanu ir tai valgys smile.gif
Maniškę auklėtoja pasodino su berniuku, kuris puikiai valgo. Negaliu teigti, kad tai pasiteisino 100%, tačiau kažkiek tikrai padėjo smile.gif

Maniskis pernai pradejo lankyti darzeli (buvo nepilni 3-ys metukai) deja deja nesuveike bandos jausmas.Visus metus nevalge.Na tiksliau per pietus duonos rieke suvalgydavo.Dar per savaite koki karteli budavo varsketukai ,tai valgydavo.Daugiau niekad nieko neragavo verysad.gif Labai gaila...Tikiuosi ,jog symet situacija pasikeis smile.gif Perku pietus ir vakariene darzelyje,nes ateiname po pusryciu apie 9 val.
O namie ,kaip ir daugelis mamu minejo- maistas: makaronai,blynai,varsketukai,vistiena su ryziais ,sausi pusryciai,sausainiai,sureliai.,bulvytes ,kartais kotletukas.Jokiu vaisiu ,darzoviu ir uogu nevalgo. verysad.gif
sveria 16 kg.Bus 4m rudeni.Hemoglobinas visad ant ribos,net i mazesne puse (112-116
Atsakyti