Įkraunama...
Įkraunama...

P. V. Tiulenev (arba MIR-2)

Sveikos Mamytės,

čia jau buvo vienoj temoj kalbėta apie Tiulenevo metodiką, bet iškėliau naują temą, nes norėčiau rasti mamyčių, kurios moko vaikus pagal jo metodiką, ir/arba buvo užsisakiusios paketą MIR-2.

Aš tik ką gavau MIR-2.
Ji sudaro 5 CD ir keletas popierių susegtų.
Tuose lapuose nedaug informacijos, visos knygos ir programėlės elektroninėj formoj.
Nusivyliau raidėmis ir skaičiais, tiesiog jie padaryti ant tokio popieriaus ir pakietinti su putplasčiu (kur siuntinius į juos vinioja). Maniau, kad kokybė bus geresnė.

Kompaktuose direktorijų kelios dešimtys ir jų pavadinimai kad neina suprasti kas kur. Kadangi dar tik pradėjau aiškintis, apie turinį nieko negaliu pasakyti, bet kaip pastebėjau informacijos ten yra labai daug.

Būtų įdomu sužinoti kaip kitoms sekėsi.


Atsakyti
calama, kiek as zinau si sistema yra labai mazai zinoma Lietuvoje, todel manau tu busi forume pirmuoji, kuri prades dirbti pagal ja.
Parasyk veliau kaip sekasi.
Atsakyti
Laba diena! Tik ka uzsiregistravau Supermamos forume ir iskart ilindau i ankstyvaji ugdyma. Noriu paklausti, ar Tiulenevo metodika nepanasi i Gleno Domano? Apie pastaraji esu girdejusi, o apie Tiuleneva ne:(
O is kur, tu, colama, parsisiuntei ta MIR-2 paketa? Ir kiek kainavo? As irgi noreciau.
Ir kaip sekasi lavinti savo lialiu?
Atsakyti
kazkiek medziagos susipazinimui galima parsisiusti is interneto.
Atsakyti
Bzzz,

http://rebenok.h10.ru/
Čia Tiulenevo instituto puslapis, informacijos labai daug. Yra metų vaiko rašinėlis rašytas spausdinimo mašinėle.
Dar visokių pasiekimų:
http://rebenok.h10.ru/reco1224.htm

Kol kas tik skaitymu užsiimam, raideles užkabinau prie lovelės, atseit turi užmesti akį į jas keletą savaičių. Tada vaikui užsifiksuoja. Paskui susidėsim raideles į maišelį ir eisim žaisdamos per kambarius, visų daiktų pavadinimus rašinėsim.
(Pagal Tiulenevą labai svarbu, kad vaikas matytų žodžio kūrimo procesą, tada vystosi kūrybiniai literatūriniai sugebėjimai smile.gif
Tokią juostą atsiuntė (lipučke mes vadinam), vieną jos dalį galima kuriam nors kambary pakabinti, o prie raidelių kitą priklijuoti ir tvirtinti tas raides prie juostos žaidžiant.
Leisti vaikui pačiam imti raides, dėlioti žodžius. Su raidelėm yra labai daug žaidimėlių prirašyta.

Jeigu susidomėsi, tai galėčiau duoti įsirašyti tuos cd, nes nemanau, kad verta siųstis.
Atsakyti
butu labai idomu smile.gif
Atsakyti
O gal galetum tuos zaidimus ar aprasymus cia idet kur nors? bent kelis
Atsakyti
Man cia tokia mintis seniai kirba... Gal ne visai i tema, bet auges posta perskaiciau ir nusprendziau parasyt. Juk daugelis kazka darom - paveikslelius, zodzius, albumelius. Gal vertetu pradet ta medziaga kazkur kaupti ir ja dalintis?

As dukrytei darau albumelius 10*15 (zr. albumeliai), kol kas nedaug, tik darzoves ir vaisiai (daugiausiai is rusisku saitu), ir tai daug ko truksta, ir laiko daug uzima juos pasidaryt - bet mielai pasidalinciau, kad kitoms nereiktu dviracio is naujo isradinet. Jos gi, savo ruoztu, gal kitokias kolekcijas ar zodzius ar dar kazka turi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingulbuncius: 19 kovo 2004 - 14:32
Žaidimėliai su raidėmis
Rašytojas (vaikams nuo 2 mėn iki 2-5 metų)
Kiekvieną dieną vaikui atsikėlus paimti raideles eiti per namus ir klijuojant raides ant specialios lentos ar lipnios juostos dėlioti pavadinimus daiktų, kuriuos matome. jeigu rašote, tuo pačiu garsiai tardami raides, vyresniems vaikams skiemenis, vaikas šį procesą stebės ir be pastangų įsimins daikto pavadinimą bei žodžio skambesį.

Skaitytojas (nuo 3mėn iki 12 mėn).
Leisti vaikui nuimti pačiam raides ir kiekvieną raidę paėmus kažką linksmo ir įdomaus pasakyti, pvz. "va, ir raidelė "G" eina miegučio, dedam ją į dėžutę". Sistemoje rekomenduojama kiekviename kambaryje laikyti juostą prie kurios galima būtų klijuoti raides. Pradžioje galima žaidžiant dėlioti įvairius vaiko tariamus žodelius, pvz. "mamama", "dadada".

Raidelių priėmėjas (nežinau ar gerai išverčiau smile.gif (nuo 4 mėn iki 2 metų)
Paduoti vaikui raidę tariant ją garsiai, arba priklijuoti tik vieną raidę ant juostos ir palikti vaiką keletą min. su ja pažaisti. Grįžus siūlyti jam kitą raidę vietoj pakabintos, pvz.: "Duok man raidelę "Ž", o aš tau duosiu "T".
Labai svarbu, kad vaikas suprastų ką jam veikti su gauta raide. Kitu atveju jis ją kiš į burną ir nelabai turės entuziazmo sekantį kartą. Vaikui bus labai įdomu, jeigu jis gautą raidę galės užklijuoti ant stendo, kuris "netyčia" bus visai prie šalia.

Raidelių chormeisteris (nuo 6 mėn iki ~5 metų)
Paprašom vaiką parodyti raidę, kurią laiko rankoje. Tada dainuodami, sakydami, kartodami tą raidę vaidinam kokį veiksmą (kai žaidžiam su manaja, jaučiuos panašiai kaip vaidindama "Pagauk Kampą" smile.gif ) Pavyzdžiui galim dainuoti tą raidę ir šokti, lysti po stalu ir t. t. Didesniam vaikui galima nupiešti raidę ir parodyti, arba kartu lipdyti raidę iš plastelino.

Atnešk raidelę (nuo 6 mėn iki 5 metų)
Atnešk raidelę.
Paprašyti vaiko, kad atneštų raidelę iš kito kambario. Ant lapo parašyti didelę raidę ir vaikui paduoti. Iš pradžių kambary turėtų būti tik viena ta pati raidelė įprastinėje vietoje. Kelyje į kambarį neturėtų būti jokių žaislų ar daiktų, kurie nukreiptų vaiko dėmesį. Jeigu vaikui šis žaidimas seas

Dar be šių yra apie 30 žaidimų su raidelėmis, kuriuos žaidžiant keliolika minučių į dieną vaikas 2-jų metų jau mokės skaityti, džiaugsis pamatęs raideles, jos bus jam vieni mieliausių žaisliukų. Kiekvieną žaidimą žaidžiant, vaikui įvykdžius užduotį reikia rodyti didelį džiaugsmą, vaiką pamyluoti ir pagirti.

Čia kažkiek informacijos apie "Читать - раньше, чем ходить"
http://www.rebenok.h10.ru/readint1.htm
Atsakyti
kiek kainuoja tas paketas lt gal perkam su kuo nors dalimis o po to pasikeisim labai idomu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo happymother: 26 kovo 2004 - 07:47
happymother,

galiu duot įsirašyti tuos cd, nes nemanau kad verta pirkti, man kol atsiuntė, praėjo keli mėnesiai.
Šiaip ten netvarkingai viskas sumesta, jie anksčiau diskeliais siuntinėjo, o dabar viska į cd kai sumetė, betvarkė baisi.
Su žaidimėliais yra plona knygelė atsiųsta, aš būčiau ją internete kur nors idėjus, bet elektroninėj formoj jos kompaktuose neradau.

Ilgubunchiau, dėl albumėlių, aš irgi žadu mažajai daryti, maždaug tokio dydžio kaip A4 lapas sukarpytas į 4 dalis. Kol kas paveiksliukus turi tik kompe, galėčiau padėti kur internete.

Atsakyti
QUOTE (calama @ 2004 03 28, 16:50)
Ilgubunchiau, dėl albumėlių, aš irgi žadu mažajai daryti, maždaug tokio dydžio kaip A4 lapas sukarpytas į 4 dalis. Kol kas paveiksliukus turi tik kompe, galėčiau padėti kur internete.

Ir as savais pasidalinciau, gal dar daugiau mamu atsirastu. Tikrai - gal padarom toki atskira skyreli, tik kazin kaip ten su techninem galimybem kazka tokio padaryt. O zaidimukai Tavo uzrasyti labai idomus, aciu, meginsim ir mes kazka panasaus daryti.
Atsakyti