Įkraunama...
Įkraunama...

Epilepsija

nu aš ir vėl prie to pačio, prie kraujo aš čia 4u.gif
ar gali būti mano pupai mažakraujystė nuo vaistų? nuo Convulexo? niekaip iš jos neišsiritam doh.gif nes kai šalutiniuose poveikiuose rašo retais atvejais gali būti mažakrauhystė, gal čia mes ir esam tas retas atvejis kad niekaip neišsikapstom, buvo nukritęs HB net iki 86.
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 02 19, 11:25)
nu aš ir vėl prie to pačio, prie kraujo aš čia  4u.gif
ar gali būti mano pupai mažakraujystė nuo vaistų? nuo Convulexo? niekaip iš jos neišsiritam  doh.gif nes kai šalutiniuose poveikiuose rašo retais atvejais gali būti mažakrauhystė, gal čia mes ir esam tas retas atvejis kad niekaip neišsikapstom, buvo nukritęs HB net iki 86.

netikiu, kad nuo vaistų smile.gif

reikia išsiaiškinti ko trūksta geležies aš folio rūgšties, tada žinosi kokius papildus duoti.

dažnai būna folio rūgšties mažakraujystė, o niekas netiria, ir kiša vaikui geležį, kuri gadina dantis sad.gif

Brigitai irgi buvo iki 89 nukritęs Hg, bet tada jau buvo 6 mėn, pradėjau duoti mėsos ir susitvarkė per kelis mėn. iki normos.
Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 19, 11:37)
netikiu, kad nuo vaistų smile.gif

reikia išsiaiškinti ko trūksta geležies aš folio rūgšties, tada žinosi kokius papildus duoti.

dažnai būna folio rūgšties mažakraujystė, o niekas netiria, ir kiša vaikui geležį, kuri gadina dantis sad.gif

Brigitai irgi buvo iki 89 nukritęs Hg, bet tada jau buvo 6 mėn, pradėjau duoti mėsos ir susitvarkė per kelis mėn. iki normos.

mes geriam foline jau keli men, laikomes nustatytos dietos, bet nelabai judam i prieki, tai jau net nezinau ką ir galvoti verysad.gif
Atsakyti
[quote=Rustė,2009 02 19, 11:30]

2.kiek padidėję?

leukocitai - 7,2
limfocitai - 68
- man tai akys ant kaktos - hematologas sako, kad nieko blogo nera......
Papildyta:
musu HB - iki 140 siekia, visada labai geras. tai hematologe ir gieda giesme - viskas gerai, vaikas priziurėtas - gal 3 kartus ta fraze pakartojo, kai paklausiau - del ko tie limfocitai sukile.
as dukrai duodu retsykiais folio rugsties, nepakenks.... skaiciau inte kad prie epilepsijos reikia vartoti ja...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mameliukas: 19 vasario 2009 - 11:45
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 02 19, 12:41)
mes geriam foline jau keli men, laikomes nustatytos dietos, bet nelabai judam i prieki, tai jau net nezinau ką ir galvoti  verysad.gif

Na galiu patarti juodus serbentus (jų lapelių arbata irgi tinka, kolegė sakė, net labiau), burokėlius (ar jų sultis). Maniškei niekada tfu, tfu tfu nebuvo mažakraujystės, bet ji kaip paršiukas valgo viską ir su pasičepsėjimais. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2009 02 19, 11:48)
Na galiu patarti juodus serbentus (jų lapelių arbata irgi tinka, kolegė sakė, net labiau), burokėlius (ar jų  sultis). Maniškei niekada tfu, tfu tfu nebuvo mažakraujystės, bet ji kaip paršiukas valgo viską  ir su pasičepsėjimais. smile.gif

mes spanguoles valgom, arbatyte ir t.t. burokėlius, nu gal kaip nors išsikapstysim ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 02 19, 12:55)
mes spanguoles valgom, arbatyte ir t.t. burokėlius, nu gal kaip nors išsikapstysim  ax.gif

Sodą turit? Gal pabandyk juodų serbentų uogiene "pamaitinti" Spanguolės jos daugiau prie vaistų -antibiotikai natūralūs + daaaaug vitaminų. O juodieji- tie geležim pertvinkę. O jauni lapeliai dar ir vitaminu C. Mokykloj lankiau vaistažolinkų būrelį....smile.gif Tai kai ką prisimenu ir kaišioju savo trigrašį
Atsakyti
QUOTE(vilkra @ 2009 02 19, 12:05)
Sodą turit? Gal pabandyk juodų serbentų uogiene "pamaitinti" Spanguolės jos daugiau prie vaistų -antibiotikai natūralūs + daaaaug vitaminų. O juodieji- tie geležim pertvinkę. O jauni lapeliai dar ir vitaminu C. Mokykloj lankiau vaistažolinkų būrelį....smile.gif Tai kai ką prisimenu ir kaišioju savo trigrašį

neturim sodo, bet reiks paklausineti gal kas sušelps ax.gif
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 02 19, 11:41)
mes geriam foline jau keli men, laikomes nustatytos dietos, bet nelabai judam i prieki, tai jau net nezinau ką ir galvoti  verysad.gif

mažakraujystė labai sunkiai pasiduoda gydymui, čia ilgalaikis procesas...

čia tik 20 produktų, kas turi daugiausiai geležies (100g)

1. Mairūnai 82.70 mg
2. Baravykai, džiovinti 69.70 mg
3. Lauro lapai 43.00 mg
4. Petražolės, lapai, džiovinti 41.50 mg
5. Chalva 33.20 mg
6. Viščiukų skrandeliai 22.00 mg
7. Pipirai juodieji 17.30 mg
8. Kepenys kiaulių 16.30 mg
9. Kmynai 16.00 mg
10. Sėlenos, kviečių 14.90 mg
11. Ikrai, raudonieji ir juodieji 11.00 mg
12. Kakavos milteliai 11.00 mg
13. Veršių kepenys 10.20 mg
14. Sezamo sėklos 9.90 mg
15. Gemalai, kviečių 9.40 mg
16. Muskatai 9.30 mg
17. Sojos 9.10 mg
18. Jaučių kepenys 8.30 mg
19. Kiaušinių milteliai 8.30 mg
20. Sėmenys 8.20 mg

Burokėliai geležies palyginti visiškai neturi - 0.90 mg
Spanguolės - 0.70 mg
Juodieji serbetai - 1.40 mg

šie turi tik vitamino C, be kurio geležis nepasisavinama.
čia tik įvaizdis, kad raudonos daržovės turi geležies, tą mitą seniai žinau ir netikiu.

taigi tongue.gif

iš mėsos tai kiaulių liežuviai Geležies 5.10 mg

info iš čia http://www.dieta.lt/maistoforas
pasirenkate "atrinkti produktus pagal" ir išsirenkate mineralinę medžiagą geležį, ir visus išmes mažėjimo tvarka.
Atsakyti
Labas mergaites.Seniai nerasiau.Pas mus ,dekui Dieve ,nieko naujo.Nuo vasario pirmos atitraukem vieno vaistuko ketvirti. Pakol kas ramu, bet vis tiek baisu man. doh.gif Vakar buvom pas neurologe ,nes baigesi invalidumo terminas. Tai va, jau nebegausim.Is vienos puses ir patys matom, kad kaip ir nepriklauso. Bet siais krizes metais geriau jau butu blush2.gif Na, tiek to. Bet va neurologe pasake, kad musu ranku tremoras gali buti susijes su Depakinu g.gif O mes ji kaip tik ir atitraukinejam.Kazin gal ir sumazes?
Mano vaikinas tik ir tesvajoja, kaip gulsis i ligonine tyrimams.Pernai is ten asarojanti issiveziau - verke, kad nenori namo, o nori i ligonine lotuliukas.gif Bet gulsimes tik vasara.
Tai tiek

O jus mergytes laikykites. Ir visas visas su parejusiais gimtadieniais!!! blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Rustė @ 2009 02 19, 13:25)
mažakraujystė labai sunkiai pasiduoda gydymui, čia ilgalaikis procesas...

čia tik 20 produktų, kas turi daugiausiai geležies (100g)

1.  Mairūnai  82.70 mg
2.  Baravykai, džiovinti  69.70 mg
3.  Lauro lapai  43.00 mg
4.  Petražolės, lapai, džiovinti  41.50 mg
5.  Chalva  33.20 mg
6.  Viščiukų skrandeliai  22.00 mg
7.  Pipirai juodieji  17.30 mg
8.  Kepenys kiaulių  16.30 mg
9.  Kmynai  16.00 mg
10.  Sėlenos, kviečių  14.90 mg
11.  Ikrai, raudonieji ir juodieji  11.00 mg
12.  Kakavos milteliai  11.00 mg
13.  Veršių kepenys  10.20 mg
14.  Sezamo sėklos  9.90 mg
15.  Gemalai, kviečių  9.40 mg
16.  Muskatai  9.30 mg
17.  Sojos  9.10 mg
18.  Jaučių kepenys  8.30 mg
19.  Kiaušinių milteliai  8.30 mg
20.  Sėmenys  8.20 mg

Burokėliai geležies palyginti visiškai neturi - 0.90 mg
Spanguolės - 0.70 mg
Juodieji serbetai - 1.40 mg

šie turi tik vitamino C, be kurio geležis nepasisavinama.
čia tik įvaizdis, kad raudonos daržovės turi geležies, tą mitą seniai žinau ir netikiu.

taigi tongue.gif

iš mėsos tai kiaulių liežuviai Geležies 5.10 mg

info iš čia http://www.dieta.lt/maistoforas
pasirenkate "atrinkti produktus pagal" ir išsirenkate mineralinę medžiagą geležį, ir visus išmes mažėjimo tvarka.

mums hematologė liepė atsisakyti pieno gaminių, mišinių, mėsytę tik veršieną arba jautieną, jokių liežuvių ir t.t. mes dar nelabai didelės blush2.gif tai dar ne viska valgom
Atsakyti
QUOTE(-Sandrita- @ 2009 02 19, 13:38)
mums hematologė liepė atsisakyti pieno gaminių, mišinių, mėsytę tik veršieną arba jautieną, jokių liežuvių ir t.t. mes dar nelabai didelės  blush2.gif tai dar ne viska valgom

tai pasirink tai, kas tinka pagal amžių, aš gi bendrai surašiau ax.gif , ateity gal jau ir galės liežuvį valgyti, be to virtas ir permaltas puikiai tiktų manau mirksiukas.gif

apie pieną tai girdėjau, kad pavartojus geležies preparato, ar šiaip maisto turinčio geležies, porą valandų neduoti pieno produktų, nes trukdo pasisavinti unsure.gif
Atsakyti