Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka - 3

QUOTE(jurgitaa @ 2013 03 19, 17:07)
man vakar sakė konsultantė kažkuri kad kiekvienas pataisymas lygus naujam prašymui...... Jei kas nors tiksliai išsiaiškinsit praneškit smile.gif

Jeigu prasymas paduotas pries kelis metus, daug aplinkybiu per tuos metus gali pasikeisti...ir ne tik per metus....gali ir seima pagauseti iki daugiavaikes, ir neigalumas atsirast, ir dar kokie ten prioritetai atsirast ar isnykt...LOGISKAI neturetu tai buti traktuojama kaip naujas prasymas....
as manau, kad mano sitauciaj issispres artimiausiu metu, tada pasidalinsiu patirtimi, tikiuosi geraja....
Atsakyti
QUOTE(vaivin @ 2013 03 19, 16:08)
o jusu vaikutis kuriu gimimo 2010? dabar turi priimti?
kazkada kai dar laukiausi galvojau, kad vaikai i darzeli keliaus nuo 2 metu, o as i darbeli... bet dabar neaisku ar ir rudeni jie ten pateks unsure.gif dar viena vaikeli ir i privatu kazkaip galetume isleisti, o dabar du niekaip verysad.gif matyt musu ponai sedintys savivaldybeje nera susidure su realybe unsure.gif

2011 m., rasiau prasyma kad nuo kovo 1 d. norim lankyti, tai ir laukiam vis. Ko gero reikes tupet namie. Bet jau ir prasyma darbe reikejo parasyti, kad prasitesti atostogas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiciuke @ 2013 03 19, 17:17)
Jeigu prasymas paduotas pries kelis metus, daug aplinkybiu per tuos metus gali pasikeisti...ir ne tik per metus....gali ir seima pagauseti iki daugiavaikes, ir neigalumas atsirast, ir dar kokie ten prioritetai atsirast ar isnykt...LOGISKAI neturetu tai buti traktuojama kaip naujas prasymas....
as manau, kad mano sitauciaj issispres artimiausiu metu, tada pasidalinsiu patirtimi, tikiuosi geraja....

mane visad stebindavo zmones, kurie mano esa protingesni uz kitus. Jusu asmenines info patikslinimas, arba prioritetu sudeliojimas - traktuojami kaip asmens duomenys, juos galima keist svetainej nelieciant prasymo, o vat kaitaliojant priemimo datas, darzeliu sarasa - jau kaip bevartytumet, tai jau naujas prasymas su nauja data. 4u.gif jei leistu tikslinti paliekant sena prasymo padavimo data, jau seniai kone puse mamu subegtu i savivaldybe, tai ypac liecia tas, kurios padave prasymus tik i 1 ar 2 darzelius.
Mano broliene dar sausi aiskinosi, nes jie prasyma padave tk i 1 prasyma ir eileje yra taip sakant ant ribos, jokiu prioritetu neturi. Tai kad neliktu uz borto norejo prasyma papildyti dar 4 darzeliais. Bet darbuotoja pasake - naujas prasymas, nauja data, ir i 1 jau tada bet kokiu atveju nepateksit.
Atsakyti
QUOTE(Julija_15 @ 2013 03 19, 17:37)
mane visad stebindavo zmones, kurie mano esa protingesni uz kitus. Jusu asmenines info patikslinimas, arba prioritetu sudeliojimas - traktuojami kaip asmens duomenys, juos galima keist svetainej nelieciant prasymo, o vat kaitaliojant priemimo datas, darzeliu sarasa - jau kaip bevartytumet, tai jau naujas prasymas su nauja data. 4u.gif jei leistu tikslinti paliekant sena prasymo padavimo data, jau seniai kone puse mamu subegtu i savivaldybe, tai ypac liecia tas, kurios padave prasymus tik i 1 ar 2 darzelius.
Mano broliene dar sausi aiskinosi, nes jie prasyma padave tk i 1 prasyma ir eileje yra taip sakant ant ribos, jokiu prioritetu neturi. Tai kad neliktu uz borto norejo prasyma papildyti dar 4 darzeliais. Bet darbuotoja pasake - naujas prasymas, nauja data, ir i 1 jau tada bet kokiu atveju nepateksit.

kadangi tikrai nesu protingesne uz kitus, tai klausiu, ar teisingai supratau: jei as deklaruosiu vaiko gyvenamaja vieta dabar tame mikrorajone, kuriame darzelis (i kuri paduotas prasymas), tai nebus naujas prasymas, o tik savo duomenu patikslinimas?
siaip siandien darzelyje man pasake, kad tikslinant elektroninius prasymus, kiekvienas tikslinimas laikomas naujai paduotu prasymu...
siaip nesu ir nesidedu esanti protingesne uz kitus. mano postuose tik pamastymai (jie gali buti ir klaidingi), kazkaip galvojau, kad sita tema skirta diskusijom, pasidalinimui patirtimi...atsiprasau jei ka ne taip parasiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivin @ 2013 03 19, 15:43)
pradzioje sneka viena poto kita, galiausia sakau tai galiu papildyti prasyma, tai jis sako tai ZINOMA, sakau o ar nebus anuliuotas pirmas? nu neturetu...

nusisauciau as tu darbuotoju vietoj su tokiais klausimais... doh.gif
gi aiskiai pacioje sistemoje matosi, kad jei nori keisti prasymo duomenis, atnaujinama ir data. tai klauskit neklause pas jas, sistema padarys savo

*Dėmesio: Redaguojant duomenis - registracijos data atsinaujina

Papildyta:
QUOTE(vaiciuke @ 2013 03 19, 18:32)
kadangi tikrai nesu protingesne uz kitus, tai klausiu, ar teisingai supratau: jei as deklaruosiu vaiko gyvenamaja vieta dabar tame mikrorajone, kuriame darzelis (i kuri paduotas prasymas), tai nebus naujas prasymas, o tik savo duomenu patikslinimas?

gruodzio pirmom dienom as pati deklaravau kitur gyvenamaja vieta, gruodzio antroj pusej pildziau prasyma, bet dar buvo senasis adresas. rasiau i savivaldybe, sake kad pas juos kas menesi atsinaujina sita info. ir nemelavo, sausio viduryje adresas pasikeite...tik nzn kiek tai itakojo vieta eileje.....nes pasikeitus adresui ji nepakito, o po kovo 15 nukritm gerokai i apacia..... doh.gif
Bet - pakeitus adresa prasymo data nepasikeite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DaiL: 19 kovo 2013 - 18:54
QUOTE(vaiciuke @ 2013 03 19, 16:39)
Skambinau siandien i savivaldybe (vargse ta mergaite informacijoj...viskas ant jos peciu permesta), tai ji man sake, kad eiles negalutines (tas turetu buti tiesa, nes iki birzelio dar priimami prasymai).
Visus duomenis galima tikslinti, gauti atsakymus i klausimus el pastu darzeliai@vilnius.lt (atsakymo laikas 30 dienu).
Turbut nieko naujo neparasiau, bet panika vis tiek ne mazesne....

O kai aš gaunu atsakymą iš minėto el. pašto, tai pridėta, kad dėl visk oreikia skambinti telefonais biggrin.gif

O dėl to adreso keitimo, tai man atsakė, kad deklaruotą gyvenamąją vietą jie gauna automatiškai ir pagal tai atsižvelgiama į situaciją.
Atsakyti
Mes kovo 14 d. buvom 23, o jau kovo 18 diena ziuriu- 57, siandien 58. Kaip taip smarkiai gali soktelti??? Kadangi nera kitos galimybes, darzelis paaiskes tik nuo rugsejo, o i darba nuo geguzes, tad uzsirasiau i Mazaji Trinapoli, pusiau privatu (550 lt), pasirasem sutarti, bet dar kilo mintis pasiskambinti isavivaldybe, nes darzelyje sake, kad yra pusiau privatus ir nebrauks is valstybinio darzelio sarasu. Ir ka jus galvojat? pasiskambinu, o savivaldybej pasako, kad jis pusiau privatus, priklauso savivaldybei, sarasai figuruos ir brauks lauk, Mazasis Trinapolis skaitysis kaip naujas prasymas, kai pradesim lankyti. Tad ,,konkurse" i valstybini darzeli eiti nuo rugsejo menesio net nefiguruosim. Kaip Jums tai patinka? Moku tokius pinigus, sukuosi is situacijos, nes nera, ka daryti per vasara su vaiku, o man dar taip! doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DaiL @ 2013 03 19, 19:54)
gruodzio pirmom dienom as pati deklaravau kitur gyvenamaja vieta, gruodzio antroj pusej pildziau prasyma, bet dar buvo senasis adresas. rasiau i savivaldybe, sake kad pas juos kas menesi atsinaujina sita info. ir nemelavo, sausio viduryje adresas pasikeite...tik nzn kiek tai itakojo vieta eileje.....nes pasikeitus adresui ji nepakito, o po kovo 15 nukritm gerokai i apacia..... doh.gif
Bet - pakeitus adresa prasymo data nepasikeite 4u.gif

QUOTE(Ali @ 2013 03 19, 20:20)
O dėl to adreso keitimo, tai man atsakė, kad deklaruotą gyvenamąją vietą jie gauna automatiškai ir pagal tai atsižvelgiama į situaciją.

Aciu uz informacija. Nauja diena ir sirdis ramesne smile.gif

QUOTE(esta_esta @ 2013 03 19, 23:13)
Kadangi nera kitos galimybes, darzelis paaiskes tik nuo rugsejo, o i darba nuo geguzes, tad uzsirasiau i Mazaji Trinapoli, pusiau privatu (550 lt), pasirasem sutarti, bet dar kilo mintis pasiskambinti isavivaldybe, nes darzelyje sake, kad yra pusiau privatus ir nebrauks is valstybinio darzelio sarasu. Ir ka jus galvojat?

mano draugei ta pati situacija...tai jau domejausi situo klausimu...is tikruju yra taip, kaip rasote sad.gif ir nors ta seima turetu pinigu apmoketi darzeliui, taciau net ne tame esme.....
Atsakyti
Mes kovo 14 d. buvom 23, o jau kovo 18 diena ziuriu- 57, siandien 58. Kaip taip smarkiai gali soktelti??? Kadangi nera kitos galimybes, darzelis paaiskes tik nuo rugsejo, o i darba nuo geguzes, tad uzsirasiau i Mazaji Trinapoli, pusiau privatu (550 lt), pasirasem sutarti, bet dar kilo mintis pasiskambinti isavivaldybe, nes darzelyje sake, kad yra pusiau privatus ir nebrauks is valstybinio darzelio sarasu. Ir ka jus galvojat? pasiskambinu, o savivaldybej pasako, kad jis pusiau privatus, priklauso savivaldybei, sarasai figuruos ir brauks lauk, Mazasis Trinapolis skaitysis kaip naujas prasymas, kai pradesim lankyti. Tad ,,konkurse" i valstybini darzeli eiti nuo rugsejo menesio net nefiguruosim. Kaip Jums tai patinka? Moku tokius pinigus, sukuosi is situacijos, nes nera, ka daryti per vasara su vaiku, o man dar taip! doh.gif

va ciatai geras blink.gif buvo kalba,kad nebrauks is sarasu.kelkit veja manau. okiek pasjus zada priimti i darziuka vaiku? klauset darzelyje?jei visai nerealu, gal tas trinapolis kaip variantas,bet jei yra galimybiu ir va taip eile prarasti g.gif
Atsakyti

suprantami norai, bet isivaizduokit koks balaganas butu, jeigu leistu taip daryti. Mes va irgi eisim i lopsi nuo 2 metu, nors is tikruju norim visai i kita darza, bet ten priima nuo 3 metu. Niu as irgi labai noreciau lankyt lopsi, bet kad liktumem eilej i darza, bet buvo pasakyta - per daug norit, gavai lopsi - dziaukis, kad is viso gavai. Tai ir cia analogiska situacija. Gi jei labai dideli norai, kad neisbrauktu yra galimybiu:
1. sedet su vaiku paciai;
2. samdyt aukle;
3. leisti i tikra privatu darza.
arba... veliau rasyt prasyma del vaiko perkelimo, bet tada pasijuoke, kad cia jau butu per daug gerai.
Atsakyti
Pagal dabartinę situaciją reikia džiaugtis, kad gavai nors kokį darželį. Jau norai tik ir lieka norais rolleyes.gif
Atsakyti
Tarp kitkuo mes pernai kai negavom lopsio, ejom i privatu darzeli biggrin.gif . Galiu parekomenduot, aukletojos nuostabios smile.gif Fabijoniskese jis.
Atsakyti