Įkraunama...
Įkraunama...

Surogatinė mama 3

QUOTE(jolita.martyna @ 2009 03 17, 07:37)
o jums gaila,kad tema sukasi apie viena nari?????
tai ir sakau,tiesiog skaldotes kibirkstimis biggrin.gif  cool.gif

Aisku gaila. tongue.gif Bjauri as boba, nu, gaila man. biggrin.gif O kibirkstim as nesiskaldau, tik ugnim tik ugnim cool.gif
Atsakyti
QUOTE(VRed @ 2009 03 17, 16:29)
Rasiau rasiau, ir dingo viskas doh.gif Bandau dar karta smile.gif

Sutarties nutraukt jau neimanoma, tik iki nestuke.gif buvo galima ja nutraukt.
O del maitinimo tai juk ne man reikia, o vaikuciui.  Tikiu kad mamos pirmasis pienas, kolostrumas, yra labai svarbus ir reikalingas.  O atpildas cia ne prie ko.  Nors ir ne mano tai vaikas, bet ir ne svetimas juk.  Rupes jis man taip kaip rupi sesers ir brolio vaikai (bent jau taip isivaizduoju).  Ar jus visada prasot atpildo kam nors padarius paslauga? Manau kad ne.  Tai taip ir cia 4u.gif

atleisk Vred, matai kaip sakoma nespjauk i sulini is kurio teks gerti, vat taip atsitiko ir man, nieda negalvojau, jog teks mastyti apie tokius dalykus, ypac kai jau turiu vaika, bet deja Dievas duoda kitaip, ir kai nori vaiko o negali yra visokiu minciu ir planu, tai va, kad tai yra ne tavo vaikas, nebent tai tavo sesuo. atleisk bet surogatine motina augina tik vaika savo kune, ir as nenoreciau kad ji maitintu ji, nebent nusimelztu ir atiduotu piena. o gimdymo tikrai nepraleisciau jei ryzausi tokiam, tuo labiau jokio padejimo ant krutines.

atleisk labai ziauriai gal as, ypac kai tu tokioje situacijoje, bet supras ir mane nes as butent ta kuri stovi kitoje barikados puseje, butent tos lasteles donore
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 17 kovo 2009 - 17:34
QUOTE(naitas @ 2009 03 17, 16:05)
o kodėl Tu "prieš"?
aš UŽ. Žmonės iš savo genų informacijos turės savo vaiką.

Desperatiškai ieškoti išeičių kaip turėti SAVO vaiką man nėra sveikintinas dalykas. Čia kišimasis į gamtą ir šiaip kvepia egoizmu. Koks skirtumas pasiimti naujagimį iš ligoninės, su kuriuo tavęs iki šiol niekas nesiejo, tu nenešiojai jo savo pilve, nejautei jo spardymosi ir kitų jaudinančių dalykų ir mažą leliuką iš vaikų namų? O gi vidinis pasitenkinimas, kad štai, šitas vaikas tai jau turės mano genus, nebus ateityje jokių staigmenų dėl jų. Tai, kad ten vis tik tavo kiaušialąstė ir vyro spermatozoidas man nublanksta prieš tą ryšį, kuris užsimezga per devynis mėnesius. Aš asmeniškai nei pati būčiau surmotina, nei nuomočiausi kitos moters kūną.
Atsakyti
QUOTE(Džovaita @ 2009 03 17, 18:33)
Desperatiškai ieškoti išeičių kaip turėti SAVO vaiką man nėra sveikintinas dalykas. .....

O kodėl gi ne? savas kūnas ir kraujas
Atsakyti
visada labai lengva patarineti, ka daryciau , ko nedaryciau, kas teisinga, kas neteisinga.... bet va kai pats atsiduri tu teisiamuju vietoje, kaip kitaip viskas pradeda atrodyti, ne tas zodis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2009 03 17, 17:31)
atleisk bet surogatine motina augina tik vaika savo kune, ir as nenoreciau kad ji maitintu ji, nebent nusimelztu ir atiduotu piena. o gimdymo tikrai  nepraleisciau jei ryzausi tokiam, tuo labiau jokio padejimo ant krutines.

atleisk labai ziauriai gal as, ypac kai tu tokioje situacijoje, bet supras ir mane nes as butent ta kuri stovi kitoje barikados puseje, butent tos lasteles donore

Viskas cia yra normalu, A&B man atrodo jauciasi lygiai taip pat del maitinimo, todel sutarty ir parasyta kad as vaiko nemaitinsiu.

QUOTE(Džovaita @ 2009 03 17, 17:33)
Koks skirtumas pasiimti naujagimį iš ligoninės, su kuriuo tavęs iki šiol niekas nesiejo, tu nenešiojai jo savo pilve, nejautei jo spardymosi ir kitų jaudinančių dalykų ir mažą leliuką iš vaikų namų?

Is savo pozicijos pasakysiu kad nors iki gimdymo dar toli, A&B netgi labai emociskai JAU yra prisirise prie sito vaikucio, ir JAU ji myli ir jo laukia. A (mama) verke kai suzinojo kad NT teigiami, verkia is susijaudinimo kiekviena karta kai jai paskambinu, ypac po vizitu pas daktarus, juokiasi kai papasakoju apie keistus staigius norus kazka mandro suvalgyt, jai rupi kaip as jauciuosi, ir t.t. - as tai laikau emociniu rysiu, bent jau is A&B puses, nes vaikutis to nejaucia.
Atsakyti
Nezinau, bet kalbeti apie vaika kaip apie artima atsiprasau, butent tos baimes mane ir kankina, koks jis tau artimas, man vamzdelis kateterinis yra svetimkunis, taigi jei duodu lastele kuria isnesioja irgi turi taip pat jaustis surogatine motina. bet kur garantijos, kad vien diena ji neperzengs mano slenkscio? kur? nezinau?

atleiskite uz emocijas,

ka tam vaikui jausiu kol prie jo priprasiu? nejausiu as jo, nejausiu. kalbetis ir verkti del busimo vaiko, nezinau, as esu neismanele, bet man tie jausmai labai svarbus. ir baimes del surogatines motinos ir saves yra labai dideli.

siaip surogatine motina turetu pagimdyti ir pamirsti apie viska kaip apie kazkokia butina operacija, bet jokiu emociju ir jausmu.
nes lastele ir vaikas yra mnao ir tik mano, as uz tai moku ir jokiu sentimentu

o ks ksltinti jei jis neduok Dieve gimtu nesveikas? Save? surogatine motina? Ka? kaip su vaiku? kai laukiausi visuomet galvojau kad tik viskas butu gerai kad gimtu sveikas, ir kaltinti ar nekaltinti galeciau tik save. siandien as galvoju, o kaip as jausciausi tokioje situacijoje? Nezinau ar nesmesteltu mintis jog del visko kalta as, jog medicina nevisagale, jog kalta gal ir ta kuri augino?

Nezinau, bet siandien daug jausmu emociju ir samisiu

kas del genu, tai sutinku isivaikinti vaika dar sudetingiau, nes didis ne tas kas myli savo vaiku, o tas kuris svetima pamils kaip savo.
o man ypac tai svargu, nes mano vaikui reikia brolio ar sesers, su kuriuo butu kraujo rysys.

nezinau gal pamirsti ta ideja ir viskas. gal tai igivendinama kai neuri savo pagimdyto vaiko, pabreziu jog pagimdyto, nes ta kuri negimdysiu irgi bus mano, ne gimdziusios
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 17 kovo 2009 - 18:16
xxkamane, butent todel ir yra reikalingas abipusis pasitikejimas. Taip kaip jus bijot kad suromama gali prisirist prie to vaikucio, taip as galeciau bijot (bet nebijau) kad A&B staiga persigalvos, ir nebenores to vaiko, dings isvis is akiracio. Be pasitikejimo sitas procesas butu neimanomas.

Neseniai maciau laida apie agentura kuri butent ir suvede mane ir A&B. Firmos savininke, kuri beje pati turi 2 vaikus suromamos pagalba, sake kad is 200 suromamu anketu, tik 2-3 yra tinkamos, visos kitos buna atmetamos.
Papildyta:
QUOTE(xxkamane @ 2009 03 17, 18:06)
nezinau gal pamirsti ta ideja ir viskas. gal tai igivendinama kai neuri savo pagimdyto vaiko, pabreziu jog pagimdyto, nes ta kuri negimdysiu irgi bus mano, ne gimdziusios

Net neisivaizduoju kaip Lietuvoj sitas proces vyksta, jei isvis vyksta schmoll.gif O ir as pati Lietuvoj to nedaryciau schmoll.gif Juk ir istatymu jokiu turbut nera g.gif
Amerikoj daugumoj valstiju ipusejus nestumui per teisma yra sutvarkomi popieriai, ir isduodamas pazymejimas kad vaikas, kuri as nesioju, yra A&B vaikas, ir ligoninej visi popieriai tam vaikui yra tvarkomi butent ju vardu, ir jie yra irasomi i gimimo liudijima, ir visur kitur kur reikia. Kaip butu Lietuvoj? Neisivaizduoju unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(VRed @ 2009 03 17, 18:14)
xxkamane, butent todel ir yra reikalingas abipusis pasitikejimas.  Taip kaip jus bijot kad suromama gali prisirist prie to vaikucio, taip as galeciau bijot (bet nebijau) kad A&B staiga persigalvos, ir nebenores to vaiko, dings isvis is akiracio.  Be pasitikejimo sitas procesas butu neimanomas. 

Neseniai maciau laida apie agentura kuri butent ir suvede mane ir A&B.  Firmos savininke, kuri beje pati turi 2 vaikus suromamos pagalba, sake kad is 200 suromamu anketu, tik 2-3 yra tinkamos, visos kitos buna atmetamos.

va butent, kad manno ir yra kitokia situacija, kai tau sako jog vaika turi ir dziaukis neieskok sau problemu, bet negaliu nurimti, gal kazkada praeis tai.
zinai Vred mano manymu tai geriau jei ndingtu, nei jei prisiristu. o jug yra tikimybe jog jie gali jo atsisakyti, palikti, psichologines problemos, ir taip toliau.
ir dar viena tiesa, jog pinigai nera adekvaciai lygus galimybem, na ta prasme jog ne viska galima nusipirkti, deja va sito as labai labai bijau, jog uz pinigus man nepanaikins nieks baimiu ir niekas nerides jausmu.
Papildyta:
QUOTE(VRed @ 2009 03 17, 18:23)
xxkamane, butent todel ir yra reikalingas abipusis pasitikejimas.  Taip kaip jus bijot kad suromama gali prisirist prie to vaikucio, taip as galeciau bijot (bet nebijau) kad A&B staiga persigalvos, ir nebenores to vaiko, dings isvis is akiracio.  Be pasitikejimo sitas procesas butu neimanomas. 

Neseniai maciau laida apie agentura kuri butent ir suvede mane ir A&B.  Firmos savininke, kuri beje pati turi 2 vaikus suromamos pagalba, sake kad is 200 suromamu anketu, tik 2-3 yra tinkamos, visos kitos buna atmetamos.
Papildyta:

Net neisivaizduoju kaip Lietuvoj sitas proces vyksta, jei isvis vyksta schmoll.gif O ir as pati Lietuvoj to nedaryciau schmoll.gif Juk ir istatymu jokiu turbut nera g.gif
Amerikoj daugumoj valstiju ipusejus nestumui per teisma yra sutvarkomi popieriai, ir isduodamas pazymejimas kad vaikas, kuri as nesioju, yra A&B vaikas, ir ligoninej visi popieriai tam vaikui yra tvarkomi butent ju vardu, ir jie yra irasomi i gimimo liudijima, ir visur kitur kur reikia.  Kaip butu Lietuvoj? Neisivaizduoju unsure.gif

Lietuvoje ir neplanuoju to daryti, pasitikejimas gydytojais nulinis, ir kad apie mane visos laidos butu, kad as ir mano vaikas butu parduoti geltonajai spaudai? be to dar turiu vilti sulaukti pagalbos pastoti ir isnesioti paciai, o tu klausei savo vyro kaip jis reaguotu ir jaustusi jei nesiotu jo vaika surogatine motina, nes baime del sutuoktinio vis tiek yra.

Zinai dar turiu labai nekuklu klausima, tai tau pirmas kartas?

Kodel tu tai darai? ir kodel tu cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 17 kovo 2009 - 18:40
QUOTE(kestaitis @ 2009 03 17, 18:38)
O kodėl gi ne? savas kūnas ir kraujas

Savas kūnas ir kraujas, užaugintas svetimame kūne. Na čia skonio reikalas.
Papildyta:
QUOTE(VRed @ 2009 03 17, 18:55)

Is savo pozicijos pasakysiu kad nors iki gimdymo dar toli, A&B netgi labai emociskai JAU yra prisirise prie sito vaikucio, ir JAU ji myli ir jo laukia.  A (mama) verke kai suzinojo kad NT teigiami, verkia is susijaudinimo kiekviena karta kai jai paskambinu, ypac po vizitu pas daktarus, juokiasi kai papasakoju apie keistus staigius norus kazka mandro suvalgyt, jai rupi kaip as jauciuosi, ir t.t. - as tai laikau emociniu rysiu, bent jau is A&B puses, nes vaikutis to nejaucia.

Kaip galima išmatuoti emocinį prisirišimą smile.gif ? Nedrįsčiau teigti, kad prisirišimas TOKS didelis, na kad maždaug tas pats būtų, jei A pati nešiotų savo vaiką.
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2009 03 17, 18:30)
o tu klausei savo vyro kaip jis reaguotu ir jaustusi jei nesiotu jo vaika surogatine motina, nes baime del sutuoktinio vis tiek yra.
Zinai dar turiu labai nekuklu klausima, tai tau pirmas kartas?
Kodel tu tai darai?  ir kodel tu cia

Su vyru kalbejom daug apie si procesa pradzioj, nes jis buvo pries, bet paskui nusprende kad jei mes butumem A&B situacijoj, jis turbut irgi rinktusi suromamos varianta.
Taip, man tai pirmas kartas.
Kodel darau pasiskaitinek sita tema nuo pradziu, daug apie tai rasiau.
Kodel as cia, ta prasme sitoj temoj? Radau ja kazkada netycia, maciau kad cia daug spelioniu, o faktu mazai, tai ir atejau. Vienos teise, puole, piktinosi, kuom tik neisvadino, kitos gyne - likau ir nesiruosiu iseit, nes matau kad yra zmoniu kuriems idomu kaip viskas susiklostys - tai kodel gi nepasidalinus patirtim mirksiukas.gif Kas gi jums papasakos ir i klausimus atsakys, jei ne as biggrin.gif

QUOTE(Džovaita @ 2009 03 17, 18:39)
Kaip galima išmatuoti emocinį prisirišimą smile.gif ? Nedrįsčiau teigti, kad prisirišimas TOKS didelis, na kad maždaug tas pats būtų, jei A pati nešiotų savo vaiką.

As ir nesakau kad tas pats, sakau kad prisirisimas, koks jis bebutu, jau yra mirksiukas.gif
Atsakyti
xxxkamane, oi labai suprantamos tavo baimes. smile.gif Bet manau, daugelis ju yra butent todel, kad Lietuvoj nera tai iteisinta, ir bijau kad niekada nebus.
Atsakyti