QUOTE(baltic*girl @ 2005 09 27, 00:54)
Stai ka radau pacioje Biblijoje
4 Now the Spirit speaketh expressly, that is the latter times some shall depart from the faith, giving heed to seducing spirits, and doctrines of devils;
2 Speaking lies in hypocrisy, having their conscience seared with a hot iron;
3 Forbidding to marry, and commanding to abstain from meats, which God hath created to be received with thanksgiving of them which believe and know the truth.
Ir t.t. (1 Timothy, psl. 746 mano Biblijoj...)
Turekit omeny, kad tai buvo parasyta pries kataliku baznycios sukurima. Turbut tik aklas nesuprastu, kad cia kalbama apie kataliku baznycios atsiradima.
Baltic, pagal katalikišką mokymą Bažnyčia yra įkurta Kristaus, o ten (na kad tik aklas nematytų, kad tai apie katalikus) jau jūsų interpretacijos

Na bažnyčioje juk egzistuoja Santuokos sakramentas, kuris rodo, kad tuoktis turbūt nedraudžia - ištekėjau aš net ir būdama katalike

O jei manai, kad tai apie celibatą

- na niekas juk neverčiams rinktis kunigystės, dar daugiau - celibatą renkasi ir tie, kurie eina į vienuolyną. Patys eina...
Celibatas (atsisakymas kurti šeimą) Bažnyčioje pasirinktas sekant Kristumi, kuris pats nebuvo vedęs (o gal pas jus buvo

). Bet...celibatas nėra tikėjimo tiesa ar dogma ir jei neliktų celibato Katalikų Bažnyčios mokymas nė kiek nesugriūtų, nes tai nėra katalikybės esmė
O apie vaikus (tegu tai ir ne krikšto tema, bet aš to ir nesakiau - nors iš principo galima interpretuoti ir taip - anoks čia netrukdymas, jei to vaikelio neatvedi pas Jį krikštu - bet čia jau mano asmeninis pasvarstymas) yra beveik visose Evangelijose pvz. Lk 17, 15-17, Mt 19, 13 - 15 ir kt. manau taviškiame leidime tai vis tik turėtų būti...vakar kaip tik juo pasidomėjau...skirtumas tik tas, kad tame Naujojo Testamento leidime yra viena knyga daugiau, t.y. James laisškas, kuris pagal katalikišką tradiciją yra apokrifinis ir neįtrauktas į Šventąjį Raštą, bet visa kita tas pats ir Evangelijos tikrai tos pačios
Beje, jei jau apie apokrifinius raštus (na, kad nesakytum , kad katalikai blogi ir specialiai slepia tiesą jų neįtraukdami į Bibliją). Tų vadinamųjų apokrifų yra ir daugiau: kad ir Evangelija pagal Petrą, Evangelija pagal Tomą, bet jų nėra nei katalikiškame, nei tavo paminėtame leidime
Biblija, beje, nėra "taikoma" jokioms atskiroms bažnyčioms (kaip tu čia bandai nušviesti)...viskas kas gali būti taikoma, tai parašyti įvadai, bet tai jokiu būdu ne pats Šventojo Rašto tekstas. Tekstas
visada lieka toks koks yra

. Pvz, aš turiu Bibliją su ekumeniniais įvadais, bet pasikartosiu - tai ne pats Šventojo rašto tekstas

O ekumenizmas kaip žinia nesiejams tik su katalikų Bažnyčia.
O bendruomenė, kurioje tu lankaisi ir kuri interneta talpina visokius mokymus ir komentarus, jau yra religinė bendruomenė