QUOTE(*Rūta* @ 2011 01 28, 13:20)
vieniem tai super gaunasi, na man mistika, dar Cili dirbau uz baro

kiek pieno sugadindavau jei kas lates uzsisakydavo

i dabar pas draugus pastebejau kad nesigauna kaip reik kad ir kaip giriasi
o kaip atrodo ir tiksliai vadinasi tas capucinatorius?
Jura aparatams kapucinatoriai yra "Easy Cappuccino Frother", kuris tik puta plaka, arba "Professional Cappuccino Frother", kuris turi tris padetis: puta, garai, siltas pienas.
Papildyta:
QUOTE(Saga @ 2011 01 28, 13:34)
capucinatoriaus valymo skystis 40 lt kainuoja, jis valomas su tuo skysciu po kiekvieno naudojimo

o ta antgali gauru po kranu plauti galima
aparatui reikia valymo tableciu, nukalkinimo tableciu arba filtru vandeniui, kavos pupeliu iseina daugiau nei siaip geriant malta kava ir plikant i puodeli jau aparato islaikymas pakankamai kainuoja...... dar dadeti skysti kapucinatoriaus valymui
Nu cia ir priraset...

tikrai, kad kazkas ne taip kazka papasakojo.
Pirmas dalykas, kapucinatoriaus tikrai nereikia plauti po kiekvieno panaudojimo su skysciu! Gale dienos nusiimat kapucinatoriu, isardot ir po karstu beganciu vandeniu isplaunat, kad neliktu pieno likuciu. Su skysciu galima koki karta i savaite isplaut profilaktiskai nuo bakteriju, riebalu ir pan.
Kavos pupeliu tikrai tikrai neiseina daugiau nei maltos kavos. Jura aparatai porcijai kavos gali paimti 5-16 g pupeliu, priklausomai nuo kavos. Standartinei kavai eina 8 g pupeliu. Tai is 1 kg pupeliu iseina 120-140 puodeliu. Maltos kavos, priklausomai kas kaip dedasi, puodeliui iseina apie 15-20 g. Vat ir visa ekonomija..
Filtra keisti reikia kas 50 l vandens, tai gaunasi apie 5 kg kavos. Geriant namuose, tai cia keliems menesiams uztenka to filtro. Jeigu pilat filtruota vandeni, tai reiketu pasimatuoti vandens kietuma ir pagal nustatyti aparata, kad rodytu kada reikia daryti nukalkinimus. Naudojant minksciausia vandeni, nukalkinimus reikia daryti kazkur kas 300 l vandens. Per metus manau butu 2-3 nukalkinimai, o 3 nukalkinimo ciklai kainuoja ~40 Lt.