QUOTE(Will @ 2009 01 13, 08:59)
Kas čia per valgis?
Tai lenku valgis. Mesa supjaustoma ir apkepama. Dedama i puoda su raugintais kopustais ir troskinama. Dar dedami prieskoniai "bigosui" (PL ju yra pirkti, Lt tai ne), bet galima ir be tu prieskoniu, tada galima paprikos milteliu, mairuno ir provanso zoliu deti. Pigesnis varijantas - vietoj keptos mesos dedama supjaustyta rukyta desra. Dar pigesnis variantas - pati pigiausia desra. Paiekiama su bulviu kose.
QUOTE(KibirVibir @ 2009 01 13, 17:33)
Juk ir uzdirbate daugiau nei LT, tai brangumo - pigumo suvokimas turetu keistis
O kodel jus manote, kad uzdirbame daugiau nei LT??? As gi ne kokioj Anglijoj sedziu, kur svarais algas skaiciuoja. Cia ir benzinas brangesnis ir islaidos uz buta daug didesnes. O algos daugmaz tokios pat. Taip, vakaru valstybese kiti pinigai, bet pamirstate, kad Lietuvoj, Latvijoj, Estijoj ir Lenkijoj, tai zmones panasiai uzdirba ir aplamai, cia ekonomine situacija labai panasi. Nereikia galvoti, kad jei zmogus ne LT gyvena, tai turtus kraunasi. As labiau drisciau teigti, kad zmogaus finansines galimybes daug geresnes, jei jis dideliam mieste gyvena (nesvarbu ar LT ar GB), nes tada darbo pasirinkimas didesnis, mazesne bedarbyste, lengviau mokytis ar kelti kvalifikacija. O mazuose miestuose zmones dziaugiasi tokiu darbu, koki turi.
QUOTE(svieske @ 2009 01 13, 17:46)
O keptos bulves su malta mesa, cia kaip? Maltos mesos padazas, ar cia apkepas kazkoks??
cia dar is studentavimo laiku

Smulkiai pjaustydavom bulves ir kepdavom kartu imete farsa (su druska, zinoma). Po to dar truputi vandens ipildavom, kad troskintusi. Bet sitas patiekalas labiau sau tinka, ne vyrui, nes graziai tai jis neatrodo...
Nėra pasaulyje geresnio psichologo, nei tavo veidą laižantis šuniukas... Ben Willjams
Jei danguje nėra šunų, tai, kai numirsiu, noriu keliauti ten, kur jų yra... Will Rogers