Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(Sophi @ 2009 01 31, 10:46)

Vakar perskaičiau, bet kad nelabi vertas dėmesio straipsnis unsure.gif
Atsakyti
Gaminau vakar kotletukus-blynukus iš grikių ir mėsos essen.gif
Reikia virtų grikių, tada rūkytos liesos mėsytės arba faršo (tik jį reikės pakepti keptuvėje), pakepintų svogūnų, kiaušinio, miltų ir prieskonių. Viską sumaišyti ir formuoti blynukus, kuriuos vėliau reikia pakepti ant aliejaus. Valgyti su kuo tik norit, aš ėmiau marinuotus agurkus smile.gif
Jei tie blynai byra, tai reikia pridėti miltų. Kad lengviau formuotųsi, ranką šiek tiek vilgiau vandeniu .
Priklausomai nuo skonio ir turimų produktų kiekio galima proporcijas derinti. Aš dėjau daug grikių ir šiek tiek mėsos. Be to, šituo patiekalu galima panaudot nesuvalgytus grikius. Skanu ir šalti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 02 02, 10:33)
Gaminau vakar kotletukus-blynukus iš grikių ir mėsos essen.gif
Reikia virtų grikių, tada rūkytos liesos mėsytės arba faršo (tik jį reikės pakepti keptuvėje), pakepintų svogūnų, kiaušinio, miltų ir prieskonių. Viską sumaišyti ir formuoti blynukus, kuriuos vėliau reikia pakepti ant aliejaus. Valgyti su kuo tik norit, aš ėmiau marinuotus agurkus smile.gif
Jei tie blynai byra, tai reikia pridėti miltų. Kad lengviau formuotųsi, ranką šiek tiek vilgiau vandeniu .
Priklausomai nuo skonio ir turimų produktų kiekio galima proporcijas derinti. Aš dėjau daug grikių ir šiek tiek mėsos. Be to, šituo patiekalu galima panaudot nesuvalgytus grikius. Skanu ir šalti smile.gif

visi produktai namuos yra, reikes vakare isbandyti 4u.gif
Atsakyti
Prisiminkime vaikystės maistelį- ežiukus, blynelius, pyragėlius- tikrai nebrangu, o ir vaikučiams patinka biggrin.gif
Atsakyti
Akį užmečiau į šį skyrelį. Manyčiau taupant galima valgyti ir labai skaniai, ir gurmaniškai. Juk viskas priklauso nuo prieskonių ir fantazijos. Tas pats daržovių troškinys su indiškais prieskoniais bus vienoks, su mėtom ir citrina - kitoks, labai skanios visokios užkepėlės ir apkepai, labai sočios sriubos su frikadelėmis (mėsos kukuliais), libanietiškas mėsos apkepas su kvietinėmis kruopomis, El Gaucho Sano restorane kaip puikų užkandį siūlo keptą prieskoniais ir česnaku pritrintą varškės sūrį, prie sriubos galima išsikepti mielinių bandelių, ir daug daug visko nebrangiai, "iš kirvio", o ne taip, kaip tarkim siūlo "Roberto receptai". Namuose taip pat labai apsimoka gaminti jogurtą - įsimetusios uogienės, šaldytų uogų ar dar kokių priedų galite pasigaminti nerealių desertų, jogurtą galima naudoti padažams, blyneliams ir t.t. Daba vėl ant bangos burokėliai - skanu ne tik barščiukai, silkė "pod šubu", bet ir karštas burokėlių troškinys, burokėlius galima kepti orkaitėj ir t.t.
Vietoj pakelio dešrelių geriau nusipirkti tikros mėsos turguje ir "žaisti" su ja, negu pirktis parduotuvines dešreles - ten apart skonio stipriklių, krakmolo ir pan. daugiau nieko ir nėra, taip sakant pinigai išmesti vėjais.
Pupelės, avinžirniai, lešiai - tikras šalto sežono maistas, iš jų galima darytis karštas mėsiškas sriubas, karštas salotas, įvairius užkandžius (kai svečiai staiga užgriūna ir reikia kažkuo pavaišinti), įmetus imbiero, kario - gausis naujas skonis.

Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2009 02 02, 14:54)
Prisiminkime vaikystės maistelį- ežiukus, blynelius, pyragėlius- tikrai nebrangu, o ir vaikučiams patinka biggrin.gif

Man ežiukai tai vaikystės tragedija. Labai jų nemėgau todėl ir negaminu tokių dalykų dabar.
Atsakyti
QUOTE(benedikta @ 2009 02 02, 17:40)
Akį užmečiau į šį skyrelį. Manyčiau taupant galima valgyti ir labai skaniai, ir gurmaniškai. Juk viskas priklauso nuo prieskonių ir fantazijos. Tas pats daržovių troškinys su indiškais prieskoniais bus vienoks, su mėtom ir citrina - kitoks, labai skanios visokios užkepėlės ir apkepai, labai sočios sriubos su frikadelėmis (mėsos kukuliais), libanietiškas mėsos apkepas su kvietinėmis kruopomis, El Gaucho Sano restorane kaip puikų užkandį siūlo keptą prieskoniais ir česnaku pritrintą varškės sūrį, prie sriubos galima išsikepti mielinių bandelių, ir daug daug visko nebrangiai, "iš kirvio", o ne taip, kaip tarkim siūlo "Roberto receptai". Namuose taip pat labai apsimoka gaminti jogurtą - įsimetusios uogienės, šaldytų uogų ar dar kokių priedų galite pasigaminti nerealių desertų, jogurtą galima naudoti padažams, blyneliams ir t.t. Daba vėl ant bangos burokėliai - skanu ne tik barščiukai, silkė "pod šubu", bet ir karštas burokėlių troškinys, burokėlius galima kepti orkaitėj ir t.t.
Vietoj pakelio dešrelių geriau nusipirkti tikros mėsos turguje ir "žaisti" su ja, negu pirktis parduotuvines dešreles - ten apart skonio stipriklių, krakmolo ir pan. daugiau nieko ir nėra, taip sakant pinigai išmesti vėjais.
Pupelės, avinžirniai, lešiai - tikras šalto sežono maistas, iš jų galima darytis karštas mėsiškas sriubas, karštas salotas, įvairius užkandžius (kai svečiai staiga užgriūna ir reikia kažkuo pavaišinti), įmetus imbiero, kario - gausis naujas skonis.
thumbup.gif pritariu ir taip darau thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(agute07 @ 2009 02 02, 14:54)
Prisiminkime vaikystės maistelį- ežiukus,

aš vis pasiūlau vyrui kad išvirsiu ežiukų ale jis pasivaipo tai taip ir neišverdu doh.gif pati tai norėčiau visai bigsmile.gif

QUOTE(benedikta @ 2009 02 02, 16:40)
Vietoj pakelio dešrelių geriau nusipirkti tikros mėsos turguje ir "žaisti" su ja, negu pirktis parduotuvines dešreles - ten apart skonio stipriklių, krakmolo ir pan. daugiau nieko ir nėra, taip sakant pinigai išmesti vėjais.


Pupelės, avinžirniai, lešiai - tikras šalto sežono maistas, iš jų galima darytis karštas mėsiškas sriubas, karštas salotas, įvairius užkandžius (kai svečiai staiga užgriūna ir reikia kažkuo pavaišinti), įmetus imbiero, kario - gausis naujas skonis.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif pažiūrėjau vakar kiek dešrelės kainuoja blink.gif nu sorry bet už normalesnių pakelį galima nusipirkt puse kilo mėsos unsure.gif o ten tos kur popietinės tai jau geriau visai nevalgysiu nei valgyt jas schmoll.gif

kaip laukiu kai baigsiu maitint.. taip pasiilgau ir pupelių sriubos ir raugintų kopūstų troškinio.. nebrandu o kaip skanu essen.gif:
Atsakyti


kaip laukiu kai baigsiu maitint.. taip pasiilgau ir pupelių sriubos ir raugintų kopūstų troškinio.. nebrandu o kaip skanu essen.gif:
[/quote]

Na aš maitinu bet valgau visakeriopa maist, aišku pirmais mėnesiais nevalgiau ax.gif
Atsakyti
Ash daugaiu pradejau koldunu daryti. nemazai laiko atima bet skanu.
Koldunus apdarau su paukshtienos farshu, su mesa, su mesa ir grybais, tik su grybais, su bulviukoshe cesnaku ir krapais.
Grybu daug shiemet prisisrinkome grybaudami. krapus irgi puslitri uzsishaldzius laikau tai ishtraukiu.


Taip pat dabar atradau avizine koshe. anxciau tik shuniui uzpildavau ir mesytes papjaustydavau. o dabar kaip paciai skanu, vandeniu uzpilu. ir uogienies ax.gif


kinishki kopustai. pigu ir visai skanu, su svogunais. su agurkais. ir uztaisau majonezu kad skaniau butu.


O del mesos shaldymo. ash asmeniskai neprikciau. lashiniu nevalgau. valgau tik kieualienos sprandine, visa kita man mesa nevalgoma.

zuvies kotletukai wub.gif zuvis. svogunai, morka, "bulka" ir sumali. vegetos wub.gif wub.gif

Deshreles perkam tik tarybines tos panashiausios i naturalias. taupom ash valgau viena vyras 2 ir ishsiverdam ryziu arba salotu didele porcija.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 01 30, 17:22)
Kažkuri dėjavo, kad kotletų nedaug išeina iš faršo. Aš į faršą dedu virtų ryžių

o aš dedu grikių arba avižų dribsnių (tos taip vadinamos greit išverdančios košės), bet ne mirkytų, o sausų. kartais maišau per pusę su sojos faršu (jei valgot soją).
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 02 02, 19:13)


kaip laukiu kai baigsiu maitint.. taip pasiilgau ir pupelių sriubos ir raugintų kopūstų troškinio.. nebrandu o kaip skanu essen.gif:

Ar jūs galite mane paprotinti kodėl negalima maitinant vaiką valgyt pupelių ir raugintų kopūstų? Aš dar neturiu vaiko, tai nežinau... g.gif
Atsakyti