Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(torpeda @ 2009 02 02, 19:57)
Ar jūs galite mane paprotinti kodėl negalima maitinant vaiką valgyt pupelių ir raugintų kopūstų? Aš dar neturiu vaiko, tai nežinau...  g.gif

Vaikų neturiu, bet turbūt vaikiukams paskui pilvelius pučia unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(benedikta @ 2009 02 02, 16:40)
Pupelės, avinžirniai, lešiai - tikras šalto sežono maistas, iš jų galima darytis karštas mėsiškas sriubas, karštas salotas, įvairius užkandžius (kai svečiai staiga užgriūna ir reikia kažkuo pavaišinti), įmetus imbiero, kario - gausis naujas skonis.

Kas tie avinžirniai? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(torpeda @ 2009 02 02, 19:57)
Ar jūs galite mane paprotinti kodėl negalima maitinant vaiką valgyt pupelių ir raugintų kopūstų? Aš dar neturiu vaiko, tai nežinau...  g.gif


tai ką valgote, turi įtakos mamos pieneliui wink.gif jei valgysit pilvą pučiančius produktus, pilvą pūs ne tik jums, bet ir vaikeliui smile.gif
Atsakyti
maitinau vaikelį ir valgiau viską rolleyes.gif Jei vaikučio pilvelis jautresnis, tada ir mamai reikia labiau žiūrėti ką valgyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 02 01, 22:15)
mmhm.. o gal kas galit parašyt kaip ją sutvarkyt kad neįgautų mėsytė specifinio kvapo  g.gif  vieną kart pirkom, tai paskui man neskani ta mėsa buvo... įdomaus kvapo tokio... gal neatšaldėm kaip reikalas prieš kišdami į šaldiklį  g.gif  ar dar kur klaidą padarėm  g.gif

O tu prieš dėdama į šaldiklį kartu įdėk į tarpus lauro lapelių,piprų visokių,česnako,mėsa nesušąla akimirksniu,tai kvapai ir įsįgers į mėsą.
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 02 02, 19:13)
nu sorry bet už normalesnių pakelį galima nusipirkt puse kilo mėsos  unsure.gif  o ten tos kur popietinės tai jau geriau visai nevalgysiu nei valgyt jas  schmoll.gif


Fui tos dešrelės nebeperku ir aš jų doh.gif Geriau mėsytės gabaliukas- at troškinį padarai,ar sriubytės su frikadelėm,ar makaronų

QUOTE(Lady Dy @ 2009 02 02, 21:57)
O tu prieš dėdama į šaldiklį kartu įdėk į tarpus lauro lapelių,piprų visokių,česnako,mėsa nesušąla akimirksniu,tai kvapai ir įsįgers į mėsą.


Nebuvai girdėjus,reiks pabandyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kacius @ 2009 02 02, 18:17)
Na aš maitinu bet valgau visakeriopa maist, aišku pirmais mėnesiais nevalgiau  ax.gif

su primu ir aš viską valgiau irnesakyk.gif o va antras tai toks lepesnis doh.gif

QUOTE(pelytte @ 2009 02 02, 18:22)
Taip pat dabar atradau avizine koshe. anxciau tik shuniui uzpildavau ir mesytes papjaustydavau.

lotuliukas.gif
man tai ji irgi super thumbup.gif

QUOTE(jolita23 @ 2009 02 02, 20:46)
Jei vaikučio pilvelis jautresnis, tada ir mamai reikia labiau žiūrėti ką valgyti  ax.gif

drinks_cheers.gif kai su pirmu kirtau viską tai galvojau išsigalvoja tos mamos irnesakyk.gif bet žiūriu kad tikrai po kai kurių produktų linksma būna cool.gif

QUOTE(Lady Dy @ 2009 02 02, 20:57)
O tu prieš dėdama į šaldiklį kartu įdėk į tarpus lauro lapelių,piprų visokių,česnako,mėsa nesušąla akimirksniu,tai kvapai ir įsįgers į mėsą.

nu reiks pabandyt bigsmile.gif tik pirma reik šaldiklį nusipirkt lotuliukas.gif ale va jau diedas pasirašo tai reiks pasidairty kokio naudoto bigsmile.gif

vakar papirkau norfoj meduolių.. nu papigiaj.. skanūs... bet į sudėtį nedrįsau pažiūrėt verysad.gif nu bet kartais norisi kažko skanaus...
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 02 02, 22:40)
vakar papirkau norfoj meduolių.. nu papigiaj.. skanūs... bet į sudėtį nedrįsau pažiūrėt  verysad.gif  nu bet kartais norisi kažko skanaus...


Aš dabar stengiuos dažniau apsipirkti "SuperNetto"parduotuvėje,aš ten visada pigiai apsiperku thumbup.gif Irgi papirkau avižinių sausainių,kaip juos mėgstam su pienu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(torpeda @ 2009 02 02, 19:57)
Ar jūs galite mane paprotinti kodėl negalima maitinant vaiką valgyt pupelių ir raugintų kopūstų? Aš dar neturiu vaiko, tai nežinau...  g.gif

Pilvuką pučia.
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 02 02, 08:33)
Gaminau vakar kotletukus-blynukus iš grikių ir mėsos essen.gif
Reikia virtų grikių, tada rūkytos liesos mėsytės arba faršo (tik jį reikės pakepti keptuvėje), pakepintų svogūnų, kiaušinio, miltų ir prieskonių. Viską sumaišyti ir formuoti blynukus, kuriuos vėliau reikia pakepti ant aliejaus. Valgyti su kuo tik norit, aš ėmiau marinuotus agurkus smile.gif
Jei tie blynai byra, tai reikia pridėti miltų. Kad lengviau formuotųsi, ranką šiek tiek vilgiau vandeniu .
Priklausomai nuo skonio ir turimų produktų kiekio galima proporcijas derinti. Aš dėjau daug grikių ir šiek tiek mėsos. Be to, šituo patiekalu galima panaudot nesuvalgytus grikius. Skanu ir šalti smile.gif

Toki patiekala dariau gal pries 3 metus, bet nei man nei MB nebuvo skanu. Veliau prisipazino, kad valge tik is reikalo doh.gif biggrin.gif

QUOTE(benedikta @ 2009 02 02, 15:40)
Akį užmečiau į šį skyrelį. Manyčiau taupant galima valgyti ir labai skaniai, ir gurmaniškai. Juk viskas priklauso nuo prieskonių ir fantazijos. Tas pats daržovių troškinys su indiškais prieskoniais bus vienoks, su mėtom ir citrina - kitoks, labai skanios visokios užkepėlės ir apkepai, labai sočios sriubos su frikadelėmis (mėsos kukuliais), libanietiškas mėsos apkepas su kvietinėmis kruopomis, El Gaucho Sano restorane kaip puikų užkandį siūlo keptą prieskoniais ir česnaku pritrintą varškės sūrį, prie sriubos galima išsikepti mielinių bandelių, ir daug daug visko nebrangiai, "iš kirvio", o ne taip, kaip tarkim siūlo "Roberto receptai". Namuose taip pat labai apsimoka gaminti jogurtą - įsimetusios uogienės, šaldytų uogų ar dar kokių priedų galite pasigaminti nerealių desertų, jogurtą galima naudoti padažams, blyneliams ir t.t. Daba vėl ant bangos burokėliai - skanu ne tik barščiukai, silkė "pod šubu", bet ir karštas burokėlių troškinys, burokėlius galima kepti orkaitėj ir t.t.
Vietoj pakelio dešrelių geriau nusipirkti tikros mėsos turguje ir "žaisti" su ja, negu pirktis parduotuvines dešreles - ten apart skonio stipriklių, krakmolo ir pan. daugiau nieko ir nėra, taip sakant pinigai išmesti vėjais.
Pupelės, avinžirniai, lešiai - tikras šalto sežono maistas, iš jų galima darytis karštas mėsiškas sriubas, karštas salotas, įvairius užkandžius (kai svečiai staiga užgriūna ir reikia kažkuo pavaišinti), įmetus imbiero, kario - gausis naujas skonis.

Labai saunios idejos. Daug ka ir pati darau, bet va radau ir keleta nauju idomiu minciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatita @ 2009 02 02, 23:11)
Toki patiekala dariau gal pries 3 metus, bet nei man nei MB nebuvo skanu. Veliau prisipazino, kad valge tik is reikalo  doh.gif  biggrin.gif


o mum abiems buvo skanu, mano mama irgi įvertino, o vat tėtė sakė, kad čia briedas biggrin.gif žodž, dėl skonio... ax.gif
Atsakyti
Kas tie avinžirniai? blush2.gif
[/quote]

pagooglinus galima surasti daug informacijos apie avinžirnius (chikpeas), pvz. http://www.alfa.lt/straipsnis/c57262
iš avinžirnių galima pasigaminti labai skanių karštų salotų, pagardintų mėtomis (koks netikėtumas, ar ne?), galima pasidaryti humusą - tai pertrinta avinžirnių masė, tinkama tepti ant baltos duonos, valgoma kaip padažas su mėsa ir pan.
Turint net ir kukliausią biudžetą galima labai skaniai išssisukti. Aš sau dažnai gaminuosi morkų troškinį su indiškais prieskoniais ir valgau su kuskusu (couscous)- greita, skanu, sotu ir puikiai sušildo. Skonis nėra tradicinis "morkinis", o išlaidos minimalios.
Kaip kažkuri mergina minėjo, gaminanti įvairius virtinius, tai lygiai taip pat paprastai galima prisikepti lietinių - su varške, su fermentiniu sūriu (rokiškiui berods nuolaida maksimoj), su suriu ir kumpiu ir kiaušiniu (tiesiog klasikinis crepa's), su pikantiškom daržovėm, su kokiais pievagrybiais, įdarytus obuoliais ar/ir bananais, su jautiena/vištiena/kepenėlėm ir pan. Priklausomai nuo turimų produktų, fantazijos ir pomėgių. "Naliesnykas" gali būti užmaišytas ir tik su pienu, ir tik su vandeniu (ką padarysi), perpus su grikiniais ar kukurūziniai miltais (miltams irgi dažnai būna nuolaidų), žodžiu pamaitinsit pulką reikalui esant.
Tai va, truputis "burtų" ir niekas niekada net neįtars, kad pas jus suspaustas biudžetas.
Atsakyti
QUOTE(viilda @ 2009 02 02, 22:49)
Aš dabar stengiuos dažniau apsipirkti "SuperNetto"parduotuvėje,aš ten visada pigiai apsiperku thumbup.gif Irgi papirkau avižinių sausainių,kaip juos mėgstam su pienu blush2.gif

Aš tai perku visus skanumynus prie stoties turgaus toj bazytėj, ten toks kioskas yra. Ten viskas šviežia ir sakyčiau pigu. Visada perku meduolius ir avižinius, tai kilas tik po penkis su cnt. kainuoja.
Atsakyti