QUOTE(prieblanda @ 2009 02 02, 08:33)
Gaminau vakar kotletukus-blynukus iš grikių ir mėsos

Reikia virtų grikių, tada rūkytos liesos mėsytės arba faršo (tik jį reikės pakepti keptuvėje), pakepintų svogūnų, kiaušinio, miltų ir prieskonių. Viską sumaišyti ir formuoti blynukus, kuriuos vėliau reikia pakepti ant aliejaus. Valgyti su kuo tik norit, aš ėmiau marinuotus agurkus

Jei tie blynai byra, tai reikia pridėti miltų. Kad lengviau formuotųsi, ranką šiek tiek vilgiau vandeniu .
Priklausomai nuo skonio ir turimų produktų kiekio galima proporcijas derinti. Aš dėjau daug grikių ir šiek tiek mėsos. Be to, šituo patiekalu galima panaudot nesuvalgytus grikius. Skanu ir šalti
Toki patiekala dariau gal pries 3 metus, bet nei man nei MB nebuvo skanu. Veliau prisipazino, kad valge tik is reikalo
QUOTE(benedikta @ 2009 02 02, 15:40)
Akį užmečiau į šį skyrelį. Manyčiau taupant galima valgyti ir labai skaniai, ir gurmaniškai. Juk viskas priklauso nuo prieskonių ir fantazijos. Tas pats daržovių troškinys su indiškais prieskoniais bus vienoks, su mėtom ir citrina - kitoks, labai skanios visokios užkepėlės ir apkepai, labai sočios sriubos su frikadelėmis (mėsos kukuliais), libanietiškas mėsos apkepas su kvietinėmis kruopomis, El Gaucho Sano restorane kaip puikų užkandį siūlo keptą prieskoniais ir česnaku pritrintą varškės sūrį, prie sriubos galima išsikepti mielinių bandelių, ir daug daug visko nebrangiai, "iš kirvio", o ne taip, kaip tarkim siūlo "Roberto receptai". Namuose taip pat labai apsimoka gaminti jogurtą - įsimetusios uogienės, šaldytų uogų ar dar kokių priedų galite pasigaminti nerealių desertų, jogurtą galima naudoti padažams, blyneliams ir t.t. Daba vėl ant bangos burokėliai - skanu ne tik barščiukai, silkė "pod šubu", bet ir karštas burokėlių troškinys, burokėlius galima kepti orkaitėj ir t.t.
Vietoj pakelio dešrelių geriau nusipirkti tikros mėsos turguje ir "žaisti" su ja, negu pirktis parduotuvines dešreles - ten apart skonio stipriklių, krakmolo ir pan. daugiau nieko ir nėra, taip sakant pinigai išmesti vėjais.
Pupelės, avinžirniai, lešiai - tikras šalto sežono maistas, iš jų galima darytis karštas mėsiškas sriubas, karštas salotas, įvairius užkandžius (kai svečiai staiga užgriūna ir reikia kažkuo pavaišinti), įmetus imbiero, kario - gausis naujas skonis.
Labai saunios idejos. Daug ka ir pati darau, bet va radau ir keleta nauju idomiu minciu
Kiekviena diena gali būti paskutinė...