Aš irgi anksčiau bandydavau taupyti vos ne ekstremaliais būdas, bet kai atsirado dukrytė, šitaip taupyti neįmanoma, geriau jau papildomo uždarbio ieškoti... ir aš jį radau, dabar galima bent žmoniškai gyventi ir negadinti nervų dėl kiekvieno "ne ten" išleisto lito. Bandykit ir jūs, tai tikrai mažiau kainuoja nervų ir sveikatos tikrąją ta žodžio prasme. Jei kam įdomu, galiu Kaune pakonsultuoti, kaip ne tik "nepradanginti" pinigų bet ir kaip jų turėti.
QUOTE(Will @ 2009 02 10, 23:16)
Ir dar klausimas- kokia vištiena naudojai? Aš dažnai darau tokį patiekalą, bet pastaruoju metu vis rečiau, nes nesenai pamačiau kainą ant įpakavimo


mes tai naudojame patiekalams vistienos krutinele su kaulu, nuemus mesyte, is jos isverdu skania sriubyte

QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 02 11, 09:39)
mes tai naudojame patiekalams vistienos krutinele su kaulu, nuemus mesyte, is jos isverdu skania sriubyte
daznai kepam blauzdeles, sparnelius. Mesa ir vistiena perkam Bioveloje

Ir mes dažnai kepdavom, bet dabar stengiuosi kepti kuo rečiau, nes elektros sąskaitas skaudančia širdim apmoku, o el orkaitė labai daug energijos sunaudoja

[quote=akvilyte,2009 02 01, 23:15]
mmhm.. o gal kas galit parašyt kaip ją sutvarkyt kad neįgautų mėsytė specifinio kvapo
vieną kart pirkom, tai paskui man neskani ta mėsa buvo... įdomaus kvapo tokio... gal neatšaldėm kaip reikalas prieš kišdami į šaldiklį
ar dar kur klaidą padarėm
ar cia nebus tos kiaulystes, kaip kadais mano tevams
kiaule pirko siltu metu laiku, papjove ja ten kur pirko, sudejo i celofaninius, ala siuksliu maisus. ir kruopsciai suvyniojo, kad gi i masinos bagazine kokio kraujo nepribegtu
na ir kol atsiveze iki namu ta zalia posilte mesa pasuto
tai toki specifini kvapa tik ispakavus turejo
bet jis po uzsaldymo dingo
nuo to karto sandariai nebepakuoja
mmhm.. o gal kas galit parašyt kaip ją sutvarkyt kad neįgautų mėsytė specifinio kvapo



ar cia nebus tos kiaulystes, kaip kadais mano tevams


kiaule pirko siltu metu laiku, papjove ja ten kur pirko, sudejo i celofaninius, ala siuksliu maisus. ir kruopsciai suvyniojo, kad gi i masinos bagazine kokio kraujo nepribegtu






Perskaiciau,kad uzsisaldot jau paruostus balandelius. Geda ir prisipazinti, bet nelabai zinau,kaip juos (ir kita jau pagaminta maista) paruosti uzsaldymui
Gal galetumet parasyti?


QUOTE(romena @ 2009 02 12, 11:50)
Perskaiciau,kad uzsisaldot jau paruostus balandelius. Geda ir prisipazinti, bet nelabai zinau,kaip juos (ir kita jau pagaminta maista) paruosti uzsaldymui
Gal galetumet parasyti? 


Nagi sudėk ant kokios lentutės ar lėkštės, padėk į kamerą, o kai sušals sudėk į maišelį. Nu visko, bet tokio klausimo nesitikėjau.
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 12:52)
. Nu visko, bet tokio klausimo nesitikėjau.


QUOTE(romena @ 2009 02 12, 12:50)
Perskaiciau,kad uzsisaldot jau paruostus balandelius. Geda ir prisipazinti, bet nelabai zinau,kaip juos (ir kita jau pagaminta maista) paruosti uzsaldymui
Gal galetumet parasyti? 


Kai pasidarai balandėlius ...šaldyk žalius(na jau padarytus,bet ne troškintus)...tada gražiau ant lentutės sudėk ir į šaldiklį.Kai jau sušals daugiau perdėk į maišelį(taip jie nesukibs ir bus lengviau atšildyti,bei išsiimti reikalingą kiekį)

tas pats ir su lietiniais,koldūnais,virtinukais...pvz aš dar šaldau nuo balandėlių darymo likusį apvirtą kopūstą,o po to sunaudoju verdant sriubą.
Dabar nesenai mama atnešė šaldytų agurkų gabaliukų(be žievės).Vasarą,kai buvo pats agurkų nuėmimo derlius ir kainavo nedaug,prisipirko ir užšaldė...dabar nereik pirkti iš parduotuvės beskonių

Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai

Knifolija,daugiau tolerancijos


QUOTE(SilRa @ 2009 02 12, 13:01)


aš visai nesipiktinu, tik labai nustebau, kad žmonės tokių dalykų gali nežinoti.
Papildyta:
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 12, 16:04)
Kai pasidarai balandėlius ...šaldyk žalius(na jau padarytus,bet ne troškintus)...tada gražiau ant lentutės sudėk ir į šaldiklį.Kai jau sušals daugiau perdėk į maišelį(taip jie nesukibs ir bus lengviau atšildyti,bei išsiimti reikalingą kiekį)
tas pats ir su lietiniais,koldūnais,virtinukais...pvz aš dar šaldau nuo balandėlių darymo likusį apvirtą kopūstą,o po to sunaudoju verdant sriubą.
Dabar nesenai mama atnešė šaldytų agurkų gabaliukų(be žievės).Vasarą,kai buvo pats agurkų nuėmimo derlius ir kainavo nedaug,prisipirko ir užšaldė...dabar nereik pirkti iš parduotuvės beskonių
Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai
Knifolija,daugiau tolerancijos


tas pats ir su lietiniais,koldūnais,virtinukais...pvz aš dar šaldau nuo balandėlių darymo likusį apvirtą kopūstą,o po to sunaudoju verdant sriubą.
Dabar nesenai mama atnešė šaldytų agurkų gabaliukų(be žievės).Vasarą,kai buvo pats agurkų nuėmimo derlius ir kainavo nedaug,prisipirko ir užšaldė...dabar nereik pirkti iš parduotuvės beskonių

Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai

Knifolija,daugiau tolerancijos


Prie ko čia tolerancija, juk aš jos neignoravau, neiškoneveikiau, o tik paprasčiausiai išreiškiau nustebimą.
Norėčiau paklausti tavęs, kaip šaldytų agurkų skonis, esu visko prisišaldžiusi, na o apie agurką esu girdėjusi, kad pasidaro beskonis ir ištižęs, bet pati niekada nebandžiau.
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 17:24)
aš visai nesipiktinu, tik labai nustebau, kad žmonės tokių dalykų gali nežinoti.
galima zmogui patarti savo nuostabos nedemonstruojant

QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 17:26)
Norėčiau paklausti tavęs, kaip šaldytų agurkų skonis, esu visko prisišaldžiusi, na o apie agurką esu girdėjusi, kad pasidaro beskonis ir ištižęs, bet pati niekada nebandžiau.
Žinok visai geras skonis...kaip agurko...niekas neištyžta...gal kiek vandens daugoka atšildžius,bet nupili ir puiku.Normalus agurkas...nepalyginsi su pirktiniu

Kol nepamačiau ir aš negalvojau,kad taip galim

QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 12, 16:04)
Dabar nesenai mama atnešė šaldytų agurkų gabaliukų(be žievės).Vasarą,kai buvo pats agurkų nuėmimo derlius ir kainavo nedaug,prisipirko ir užšaldė...dabar nereik pirkti iš parduotuvės beskonių
Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai

Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai


Mes dažnai perkam šaldytas daržoves, šįmet reikės pamėginti pačiai užsišaldyti


QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 16:26)
aš visai nesipiktinu, tik labai nustebau, kad žmonės tokių dalykų gali nežinoti.
o iš kur žinoti, jei niekad to nedarei?


