Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

Aš irgi anksčiau bandydavau taupyti vos ne ekstremaliais būdas, bet kai atsirado dukrytė, šitaip taupyti neįmanoma, geriau jau papildomo uždarbio ieškoti... ir aš jį radau, dabar galima bent žmoniškai gyventi ir negadinti nervų dėl kiekvieno "ne ten" išleisto lito. Bandykit ir jūs, tai tikrai mažiau kainuoja nervų ir sveikatos tikrąją ta žodžio prasme. Jei kam įdomu, galiu Kaune pakonsultuoti, kaip ne tik "nepradanginti" pinigų bet ir kaip jų turėti.
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 02 10, 23:16)
Ir dar klausimas- kokia vištiena naudojai? Aš dažnai darau tokį patiekalą, bet pastaruoju metu vis rečiau, nes nesenai pamačiau kainą ant įpakavimo mega_shok.gif  scare.gif

mes tai naudojame patiekalams vistienos krutinele su kaulu, nuemus mesyte, is jos isverdu skania sriubyte thumbup.gif daznai kepam blauzdeles, sparnelius. Mesa ir vistiena perkam Bioveloje
Atsakyti
QUOTE(Lalaila_Vln @ 2009 02 11, 09:39)
mes tai naudojame patiekalams vistienos krutinele su kaulu, nuemus mesyte, is jos isverdu skania sriubyte thumbup.gif daznai kepam blauzdeles, sparnelius. Mesa ir vistiena perkam Bioveloje

Ir mes dažnai kepdavom, bet dabar stengiuosi kepti kuo rečiau, nes elektros sąskaitas skaudančia širdim apmoku, o el orkaitė labai daug energijos sunaudoja bijau.gif
Atsakyti
[quote=akvilyte,2009 02 01, 23:15]
mmhm.. o gal kas galit parašyt kaip ją sutvarkyt kad neįgautų mėsytė specifinio kvapo g.gif vieną kart pirkom, tai paskui man neskani ta mėsa buvo... įdomaus kvapo tokio... gal neatšaldėm kaip reikalas prieš kišdami į šaldiklį g.gif ar dar kur klaidą padarėm g.gif


ar cia nebus tos kiaulystes, kaip kadais mano tevams doh.gif g.gif
kiaule pirko siltu metu laiku, papjove ja ten kur pirko, sudejo i celofaninius, ala siuksliu maisus. ir kruopsciai suvyniojo, kad gi i masinos bagazine kokio kraujo nepribegtu bigsmile.gif na ir kol atsiveze iki namu ta zalia posilte mesa pasuto blush2.gif tai toki specifini kvapa tik ispakavus turejo doh.gif lotuliukas.gif bet jis po uzsaldymo dingo smile.gif nuo to karto sandariai nebepakuoja lotuliukas.gif
Atsakyti
Perskaiciau,kad uzsisaldot jau paruostus balandelius. Geda ir prisipazinti, bet nelabai zinau,kaip juos (ir kita jau pagaminta maista) paruosti uzsaldymui blush2.gif Gal galetumet parasyti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(romena @ 2009 02 12, 11:50)
Perskaiciau,kad uzsisaldot jau paruostus balandelius. Geda ir prisipazinti, bet nelabai zinau,kaip juos (ir kita jau pagaminta maista) paruosti uzsaldymui  blush2.gif  Gal galetumet parasyti?  ax.gif

Nagi sudėk ant kokios lentutės ar lėkštės, padėk į kamerą, o kai sušals sudėk į maišelį. Nu visko, bet tokio klausimo nesitikėjau.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 12:52)
. Nu visko, bet tokio klausimo nesitikėjau.

nono.gif: nereikia piktintis, juk žmogus todėl ir klausia, kad nežino. pasakei - ir žinos dabar. maža ko aš arba jūs nežinote. gal pvz. Romena apie branduolinę fiziką nusimano mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(romena @ 2009 02 12, 12:50)
Perskaiciau,kad uzsisaldot jau paruostus balandelius. Geda ir prisipazinti, bet nelabai zinau,kaip juos (ir kita jau pagaminta maista) paruosti uzsaldymui  blush2.gif  Gal galetumet parasyti?  ax.gif


Kai pasidarai balandėlius ...šaldyk žalius(na jau padarytus,bet ne troškintus)...tada gražiau ant lentutės sudėk ir į šaldiklį.Kai jau sušals daugiau perdėk į maišelį(taip jie nesukibs ir bus lengviau atšildyti,bei išsiimti reikalingą kiekį) 4u.gif
tas pats ir su lietiniais,koldūnais,virtinukais...pvz aš dar šaldau nuo balandėlių darymo likusį apvirtą kopūstą,o po to sunaudoju verdant sriubą.
Dabar nesenai mama atnešė šaldytų agurkų gabaliukų(be žievės).Vasarą,kai buvo pats agurkų nuėmimo derlius ir kainavo nedaug,prisipirko ir užšaldė...dabar nereik pirkti iš parduotuvės beskonių thumbup.gif
Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai thumbup.gif


Knifolija,daugiau tolerancijos 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 02 12, 13:01)
nono.gif: nereikia piktintis, juk žmogus todėl ir klausia, kad nežino. pasakei - ir žinos dabar. maža ko aš arba jūs nežinote. gal pvz. Romena apie branduolinę fiziką nusimano mirksiukas.gif

aš visai nesipiktinu, tik labai nustebau, kad žmonės tokių dalykų gali nežinoti.
Papildyta:
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 12, 16:04)
Kai pasidarai balandėlius ...šaldyk žalius(na jau padarytus,bet ne troškintus)...tada gražiau ant lentutės sudėk ir į šaldiklį.Kai jau sušals daugiau perdėk į maišelį(taip jie nesukibs ir bus lengviau atšildyti,bei išsiimti reikalingą kiekį) 4u.gif
tas pats ir su lietiniais,koldūnais,virtinukais...pvz aš dar šaldau  nuo balandėlių darymo likusį apvirtą kopūstą,o po to sunaudoju verdant sriubą.
Dabar nesenai mama atnešė šaldytų agurkų gabaliukų(be žievės).Vasarą,kai buvo pats agurkų nuėmimo derlius ir kainavo nedaug,prisipirko ir užšaldė...dabar nereik pirkti iš parduotuvės beskonių thumbup.gif
Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai thumbup.gif
Knifolija,daugiau tolerancijos  4u.gif smile.gif

Prie ko čia tolerancija, juk aš jos neignoravau, neiškoneveikiau, o tik paprasčiausiai išreiškiau nustebimą.
Norėčiau paklausti tavęs, kaip šaldytų agurkų skonis, esu visko prisišaldžiusi, na o apie agurką esu girdėjusi, kad pasidaro beskonis ir ištižęs, bet pati niekada nebandžiau.
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 17:24)
aš visai nesipiktinu, tik labai nustebau, kad žmonės tokių dalykų gali nežinoti.


galima zmogui patarti savo nuostabos nedemonstruojant 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 17:26)
Norėčiau paklausti tavęs, kaip šaldytų agurkų skonis, esu visko prisišaldžiusi, na o apie agurką esu girdėjusi, kad pasidaro beskonis ir ištižęs, bet pati niekada nebandžiau.


Žinok visai geras skonis...kaip agurko...niekas neištyžta...gal kiek vandens daugoka atšildžius,bet nupili ir puiku.Normalus agurkas...nepalyginsi su pirktiniu smile.gif
Kol nepamačiau ir aš negalvojau,kad taip galim smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Babaužienė @ 2009 02 12, 16:04)
Dabar nesenai mama atnešė šaldytų agurkų gabaliukų(be žievės).Vasarą,kai buvo pats agurkų nuėmimo derlius ir kainavo nedaug,prisipirko ir užšaldė...dabar nereik pirkti iš parduotuvės beskonių thumbup.gif
Tai pat esu prisišaldžius krapų,salierų šaknies tarkuotos,petražolių-super prieskoniai thumbup.gif

thumbup.gif
Mes dažnai perkam šaldytas daržoves, šįmet reikės pamėginti pačiai užsišaldyti ax.gif Pernai ledukų formelėse šaldžiau trintus juoduosius serbentus, tai dabar visai neblogai košei paskaninti ax.gif Pasistengsiu šįmet ir raudonuosius užsišaldyti, nes jų labai daug auga, o nesuvalgom tiek...

QUOTE(Knifofija @ 2009 02 12, 16:26)
aš visai nesipiktinu, tik labai nustebau, kad žmonės tokių dalykų gali nežinoti.

o iš kur žinoti, jei niekad to nedarei? g.gif Aš irgi užsišaldžiau- tai ne tik šaldžiau, bet ir gaminau balandėlius pirmą kartą unsure.gif Buvau juos valgiusi tik vaikystėje, kai su tėvais gyvenau, o tas buvo laaaabai senai , be to, tėvai nešaldydavo schmoll.gif
Atsakyti