
Pieniškos dešrelės, nei šviežios, nei senos- nei pigu, nei sveika

QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 07 31, 21:19)
o kas del desreliu, prasitare dirbusi mesos kombinate, sako atveza su pasibaigusiu galiojimu, nulupa desreles, ir vel permala , kad sviezias'' desreles pagamint 
ndaa


ndaa


cia tikrai girdejot is DIRBUSIOS MESOS KOMBINATE lupu?


QUOTE(Muli@ @ 2009 07 31, 22:10)
Jeigu norite sveikai maitintis, rinkitės makaronus, pagamintus iš kietųjų kviečių, taip vadinamą pasta arba dar kitaip Grano duro. Į juos paprastai nededa kiaušinių nei kitų priedų, nes makaronai ir taip skanūs, o išvirti nesulimpa. Jie atvežami dažniausiai iš Italijos ar Slovakijos. Italijoje Grano duro kviečių veislė netgi privaloma gaminant makaronus. Čia netgi įstatymu įteisinta makaronų gamyba tik iš kietųjų kviečių veislių, o gamyba iš kitokių grūdų laikoma sukčiavimu.
Deja, Lietuvoje kietieji kviečiai neauga, nes jiems čia per vėsu, mažai saulės.
Aišku, jie šiek tiek brangesni, bet nedaug
Paskutinikart, kai pirkau su uzrasu grano duro 400 g kainavo 7,99 Lt Deja, Lietuvoje kietieji kviečiai neauga, nes jiems čia per vėsu, mažai saulės.
Aišku, jie šiek tiek brangesni, bet nedaug



dar labai tinka i pieniskas sriubas - neturiu tiek kantrybes, kiek mano mama, kad naminius daryciau

Papildyta:
QUOTE(Dusele @ 2009 07 31, 22:23)
cia tikrai girdejot is DIRBUSIOS MESOS KOMBINATE lupu?
Ir tylima? Siaubas... Iki siol gordejau tik apie paciose parduotuvese nuplaunama glituma nuo pagedusiu desreliu.. 
del glitimo plovimo nezinau, bet pazistu zmoniu, kurie susidure su "lietuviska maisto pramone" asmeniskai 


grupiokui menesio praktikos uzteko zinomam ir vertinamam mesos fabrike, kad iki siol i burna jokios desros neimtu. Kai klausem kodel, sake, kad geriau jau mums nezinoti

QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 07 31, 22:19)
o kas del desreliu, prasitare dirbusi mesos kombinate, sako atveza su pasibaigusiu galiojimu, nulupa desreles, ir vel permala , kad sviezias'' desreles pagamint 
ndaa


ndaa


taip su visu maistu beveik.
ir gerimus perpilsto ir mesos etikeles perklijuoja ir konservus ir visa kita
QUOTE(Dusele @ 2009 07 31, 22:23)
cia tikrai girdejot is DIRBUSIOS MESOS KOMBINATE lupu?
Ir tylima? Siaubas... Iki siol gordejau tik apie paciose parduotuvese nuplaunama glituma nuo pagedusiu desreliu.. 


man buvo taip, norfoje, radau 'apatini' plauka plas. indelyje su salotomis, sakau va, ziurekit, o jos atidare, iseme plauka ir idejo vel i lentyna pardavinet

QUOTE(zvaigzdut @ 2009 07 31, 22:41)
taip su visu maistu beveik.
ir gerimus perpilsto ir mesos etikeles perklijuoja ir konservus ir visa kita
ir gerimus perpilsto ir mesos etikeles perklijuoja ir konservus ir visa kita
o kaip su duona, artimas zmogus dirba prek,centre. sako duona pasenusia vel duonines pasiema,permala ar kaip ten ir vel is ju gaminius daro.

QUOTE(Sophi @ 2009 07 31, 20:39)
Todėl ir pabrėžiau, kad geriausi iš II rūšies miltų, jei namie gaminti. Pirktiniai - iš viso grūdo dalių miltų (perku lietuviškus "Gintarinius") 

Man lietuviški "Gintariniai" labai skanūs

o makaronai paciu gamybos, nuostabu!
Papildyta:
ar gaminat?
Papildyta:
ar gaminat?
o man kažkada moteris tokia dirbusi mėsos kombinate sako, aš gyvenime nevalgyčiau mėsos gaminių pirktinių dešros, dešrelių, kiriam laikui ir man buvo atšokusi fantazijas jas pirkt, bet pamažu pamiršau kad taip sakė ir vėl perku



QUOTE(arana81 @ 2009 07 31, 22:40)
makaronus perku paprastus dazniausiai ir maziausiai keturiskart pigesnius, dabar turimi kainavo 1,29 Lt pakelis, 400g, lenkiski. Juos isvirus ir pridejus skirtingus padazus (vistienos, grybu) gaunasi labai nebrangus ir sotus patiekalai

Taip, aišku, paprasti yra pigesni, nėra kalbos


Ir aš juos labai mėgstu



Bet kadangi nesu labai aktyvi ar išprususi sveikuolė, nebesiplėsiu

Man tai kartais labai truksta to E
nusiperku kokį menkniekį kur jo prideta
O iš tikrųjų namie reikia viską auginti ir daryti jai nori sveiko maisto, bet kai aš iki šimtą metų nenoriu gyventi tai kas parduodama ta ir valgau


O iš tikrųjų namie reikia viską auginti ir daryti jai nori sveiko maisto, bet kai aš iki šimtą metų nenoriu gyventi tai kas parduodama ta ir valgau

QUOTE(mutantė @ 2009 08 01, 10:47)
Ir aš nesvajoju sulaukti 100 metų

Aišku, norėčiau dar šiek tiek pagyventi


QUOTE(mergelė-širdelė @ 2009 07 31, 22:52)
Anksčiau dažnai gamindavau, bet ne pjaustydavau, o lakštus darydavau lazanijai , pirktiniai brangūs
