QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 08 07, 17:24)
Man iš grikių kažkodėl nepavyko, bet pigu ir skanu - paprasčiausi makaronai su sūriu užtarkuotu, ir sviestuku.
Dar pakepu duonos , pabarstau česnakine druska, ir dar karštus tarkuotu sūriu.
nepamenu, gal rašiau, aš darau grikių kotletus. skanūs jie ir šalti, labai tinka į kokią gamtą vežtis. su marinuotu agurkėliu išvis pasaka. net lepūnėlis draugės vyras labai juos užskaitė.
žodžiu, reikia virtų grikių. tada kokios rūkytos mėsytės (pagal skonį - ar šalto, ar karšto rūkymo, šoninė irgi labai skanu). supjaustyti mėsytę smulkiais gabaliukais, sudėti į grikius. pakepinti svogūną ir vėl sudėti į grikius, įmušti kiaušinį. tada pipirų ir druskos, bet atsargiai, jei mėsa sūresnė. tada dar beriam miltų ir viską išmaišom. tada pavilgom rankas vandenyje ir formuojam tokius blynukus-kotletukus. jei per daug birūs, vadinasi, trūksta miltų. kai miltų pakanka, su drėgnom rankom gražiai jie sulimpa. tada apkepti keptuvėj, kol apskrus. skanu labai
beje, likusius makaronus ar ryžius galima panaudoti varškės apkepui vietoj manų.
likusias virtas bulves ne tik švilpikams panaudoti galima, bet ir tiesiog supjaustyti gabaliukais ir pakepti su kiaušiniu, druska, pipirais.
iš mamos daržo parsivilkau kalną cukinijų, tai bandysiu su blenderiu sutrinti ir blynus kepti.