Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip iš kirvio košę išvirti....

QUOTE(Sophi @ 2009 08 07, 22:55)
Rytoj idėja bus realizuota smile.gif

Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE
Dar pakepu duonos , pabarstau česnakine druska, ir dar karštus tarkuotu sūriu.

as tai ant keptos duonos, majonezo pilu,o ant virsaus surio ax.gif ir dedu i mikrobange,bet galima ir i orkaite trumpam smile.gif

QUOTE(SilRa @ 2009 08 07, 16:37)
PERKELIU IŠ KITOS TEMOS, NES ČIA LABIAU TINKA ax.gif

MĖSA, TROŠKINTA ŽIRNIUOSE

geriausiai tam reikalui tinka kiaulės karka, bet naudoju įvairiausią mėsą, kokią tik turiu (beje, riebesnė tinka labiau). Taigi, imi mėgstamais prieskoniais ištrintą ir porą valandų pamarinuotą mėsos gabalą, dedi į troškintuvą (stiklinis arba ketaus indas su dangčiu), tada supili skaldytus žirnius (tik nemirkykit prieš tai), kad jie pasiskirstytų aplink mėsą (mėsa turi iškilti VIRŠ žirnių). Tada žirnius užpili sultiniu, kad apsemtu per kokį 1 pirštą. Uždengi troškintuvą ir troškini karštoje orkaitėje. kai žirniai jau suminkštėja, nudengi troškintuvą, padidini karštį arba perjungi grilio režimą ir dar kiek palaikai, kol mėsa apskrunda. taigi pietums turi kepsnį su labai skania žirnių koše. beje, esu taip gaminusi mėsą su perlinėmis kruopom - labai skanu, su grikiais irgi neblogai. Mėsa virš žirnių bus apskrudusi, o žirniuose - minkšta ir sultinga essen.gif:

jei kepsite karką - įpjaukite mėsą kas kokius du-tris cm iki pat kaulo - tada kepant mėsa išsisklaidys kaip vėduoklė, atrodo tikrai gražiai. Tokį kepsnį ne gėda ir svečiams artimesniems paduoti su visu troškintuvu - pjaunat mėsą ir uždedat žirnių košės - biški egzotika, bet skanumėlis bigsmile.gif pirštus laižysit tikrąja ir perkeltine prasme mirksiukas.gif

dar galima ant žirnių viršaus užberti pakepintų daržovių (tarkuotos morkos, cukinija, svogūnai ir pan. - bus irgi skanu, kai tos daržovės įsimaišys į žirnius (nors labiau tinka su perlinėm kruopom mirksiukas.gif )

reiks pabandyti ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 07 rugpjūčio 2009 - 22:53
QUOTE(erikiuxxx @ 2009 08 07, 23:52)
as tai ant keptos duonos, majonezo pilu,o ant virsaus surio ax.gif  ir dedu i mikrobange,bet galima ir i orkaite trumpam smile.gif

Čia jau labai daug riebalo susidaro, jei dar majonezint unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 08 07, 23:22)

Idėja realizuota - paprasta, bet labai gardu thumbup.gif

Šiandien mačiau Justiniškių turguj čia apkalbėto "totoriško" lašišų faršo (ne maltos, o pjaustytos lašišos), bet pagailėjau už 0,5 kg 8 Lt. Gal kada kitą kartą pabandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 08 08, 10:46)
Čia jau labai daug riebalo susidaro, jei dar majonezint unsure.gif

bet skanu,gaunasi kaip kavinese mirksiukas.gif
juk nevalgot duonos keptos kiekviena diena? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 08 07, 17:24)
Man iš grikių kažkodėl nepavyko, bet pigu ir skanu - paprasčiausi makaronai su sūriu užtarkuotu, ir sviestuku.
Dar pakepu duonos , pabarstau česnakine druska, ir dar karštus tarkuotu sūriu.


nepamenu, gal rašiau, aš darau grikių kotletus. skanūs jie ir šalti, labai tinka į kokią gamtą vežtis. su marinuotu agurkėliu išvis pasaka. net lepūnėlis draugės vyras labai juos užskaitė.

žodžiu, reikia virtų grikių. tada kokios rūkytos mėsytės (pagal skonį - ar šalto, ar karšto rūkymo, šoninė irgi labai skanu). supjaustyti mėsytę smulkiais gabaliukais, sudėti į grikius. pakepinti svogūną ir vėl sudėti į grikius, įmušti kiaušinį. tada pipirų ir druskos, bet atsargiai, jei mėsa sūresnė. tada dar beriam miltų ir viską išmaišom. tada pavilgom rankas vandenyje ir formuojam tokius blynukus-kotletukus. jei per daug birūs, vadinasi, trūksta miltų. kai miltų pakanka, su drėgnom rankom gražiai jie sulimpa. tada apkepti keptuvėj, kol apskrus. skanu labai essen.gif

beje, likusius makaronus ar ryžius galima panaudoti varškės apkepui vietoj manų.

likusias virtas bulves ne tik švilpikams panaudoti galima, bet ir tiesiog supjaustyti gabaliukais ir pakepti su kiaušiniu, druska, pipirais.

iš mamos daržo parsivilkau kalną cukinijų, tai bandysiu su blenderiu sutrinti ir blynus kepti.
Atsakyti
Jei apie grikius, tai galiu pasiūlyt nevirtų grikių košę - supersveika ir superpatogu. Taigis ryte atsikėlę užplikinam grikius termose - vandens tiek, kad būtų lygiai su grikiais, užsukam, jei termosas prastai laiko šilumą, tai dar galima į kokį izoterminį maišelį įsukt. Viskas - einam į darbą, vakare grįžę rasim gatavus grikius. Valgom su kuo skanu - spirgučiais, troškintais svogūnais ir morkom ar pan.
Taip ruošiant grikius išlieka visos vertingosios medžiagos smile.gif Taip pat galima paruošti ir perlines kruopas.
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 01 26, 18:31)
o kaip balandėliai šaldomi? Nesenai sugalvojau, kad visai pigus patiekalas, reikėtų pamėginti gaminti  bigsmile.gif

jie tai tikrai dažniausiai šaldomi, aš buvau susiruošusi gaminti, bet vyras atkalbėjo  unsure.gif



Sveikute, Will...as ne apie balandelius si karta blush2.gif temoje kaip taupiau gyventi sumaniau mamytems pasiulyti drabuzeliu vaikuciams uz ypac patrauklias kainytes...lb prasau taleist, jeigu tokia info is principo nedomina.Tiesiog tai - deveti drabuzeliai...kainytes iki 4 Lt.Pamaciau, kad esi vilniete...pamaniau, kad gali buti aktualu...as pati gyvenu Vilniuje, neseniai cia prisiregistravau... smile.gif jeigu "ne ten pataikiau" - drasiai apie tai ir parasyk smile.gif

http://public.fotki.com/KirM/
Atsakyti
QUOTE(Dainyle @ 2009 08 09, 12:58)
Sveikute, Will...as ne apie balandelius si karta blush2.gif temoje kaip taupiau gyventi sumaniau mamytems pasiulyti drabuzeliu vaikuciams uz ypac patrauklias kainytes...lb prasau taleist, jeigu tokia info is principo nedomina.Tiesiog tai - deveti drabuzeliai...kainytes iki 4 Lt.Pamaciau, kad esi vilniete...pamaniau, kad gali buti aktualu...as pati gyvenu Vilniuje, neseniai cia prisiregistravau... smile.gif jeigu "ne ten pataikiau" - drasiai apie tai ir parasyk smile.gif

http://public.fotki.com/KirM/


vos ne visos žinutės su siūlymais ką nors parduoti, bet tam yra skelbimų lenta, ten prašom ir publikuotis cool.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 09, 12:15)
iš mamos daržo parsivilkau kalną cukinijų, tai bandysiu su blenderiu sutrinti ir blynus kepti.

dėkui už grikių kotletukus 4u.gif bandysiu kept smile.gif

beje, cukinijos netrink su blenderiu, o sutarkuok stambia tarką, įmušk kiaušinį, įberk miltų, gerai išmaišyk ir kepk tada blynus. Labai skanu, su grietine, panašu kažkiek į bulvių blynus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 08 09, 13:05)
dėkui už grikių kotletukus  4u.gif bandysiu kept smile.gif

beje, cukinijos netrink su blenderiu, o sutarkuok stambia tarką, įmušk kiaušinį, įberk miltų, gerai išmaišyk ir kepk tada blynus. Labai skanu, su grietine, panašu kažkiek į bulvių blynus bigsmile.gif


tarkos variantą žinau, bet nelabai man jis patinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2009 08 09, 13:06)
tarkos variantą žinau, bet nelabai man jis patinka  g.gif

g.gif o kodėl?

dar vienas variantas - supjaustyk cukiniją gabaliukais, pamarinuok su žuvies prieskoniais, tada mirkyk į tešlą, pagamintą kaip žuviai kepti (alus arba vanduo, kiaušinis ir miltai) ir kepk - skonis panašius į keptą žuvį gaunasi bigsmile.gif
Atsakyti