QUOTE(aniri89 @ 2010 04 06, 11:10)
O aš manau, kad vaiką reikia leisti tik į valstybinį darželį, nes po to išauga lepunėliai, kuriems viskas blogai, nes jie priprato prie prabangos. O kaip bus mokykloj (valstybinėj)? -"Fui, mama, ten spintelės nenaujos, o kaip mano klasiokai apsirengę.." ir t.t.
Turiu dvi drauges, kurios leido į tokį darželį ir jų manymu padarė klaidą.
Vaiko požiūrį formuoja šeima, o ne darželis. Bet argi mama sau prisiims kaltę?
Valstybiniame darželyje taip pat visko yra. Pamenu, kaip mano keturmetė grįžo iš darželio ir pareiškė, kad nesiaus šitomis kelnaitėmis, nes jos, pasak draugių, nemadingos.
Šią temą seku todėl, kad mano draugė, su kuria pasikalbu praktiškai kasdien, dirba auklėtoja valstybiniame darželyje ir planuoja kurti savo darželį, nes nori dirbti kūrybiškai, o ne pagal tam tikrus standartus. Ji pati pastoviai sirguliuoja, nes kiekvieną dieną grupėje yra snargliuotų, kosinčių vaikų. Pamenu vienos gydytojos žodžius: jei nori, kad tavo vaikas sirgtų, būtinai vesk vaiką į darželį. Manau, kad jeigu privačiame darželyje yra iki 10-ies vaikų, vaikai tikrai turėtų rečiau sirgti. O ir suslogavusiu ar pradėjusiu kosėti mažyliu auklėtoja gali pasirūpinti ne blogiau nei mama, ypač, jei mamai vaikas yra pirmagimis ir ji dar neturi patirties. Vaistažolių arbatėlė, inhaliacijos ar varškės kompresas dar nė vienam nepakenkė...