Įkraunama...
Įkraunama...

Privatūs darželiai: kur ir kiek?

Kad atlyginimai ubagšski aš tikrai labai sutinku verysad.gif
Bet va, kolegos atidarinėja darželį ir sako, jog žmones baugina 600 Lt mėnesinis mokestis. Ir baugina žinot kodel - per pigu, reiškia bus blogai...
Va todėl man ir susidarė įspūdis, kad pas mus žmonės matyt užsimerkia į kainą...
Atsakyti
QUOTE(kur @ 2010 04 01, 18:29)
Kad atlyginimai ubagšski aš tikrai labai sutinku  verysad.gif
Bet va, kolegos atidarinėja darželį ir sako, jog žmones baugina 600 Lt mėnesinis mokestis. Ir baugina žinot kodel - per pigu, reiškia bus blogai...
Va todėl man ir susidarė įspūdis, kad pas mus žmonės matyt užsimerkia į kainą...

Visi žinom posakį: nesam tokie turtingi, kad pirktume pigius daiktus...
Atsakyti
QUOTE(kur @ 2010 04 01, 18:29)

Na matot, vis gi kreipia demesi i kainas, jei jos baugina...
O kolegos juk gali paaiskinti kodel tokios kainos, gali jau pasiruosti tokiems klausimams ir issamiai isdestyti kodel pigiau nei kitur: gal nereikia moketi uz nuoma ar bankui paskolos uz patalpas, gal seimos verslas ir niekas negauna atlyginimo, o dalinasi tik uzdirbtais pinigais, gal kazkas is savininku turi uki, kur patys augina ir "mesa", ir darzoves..na ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Viktute: 01 balandžio 2010 - 19:40
man asmeniskai tie nevalstybiniai darzeliai yra per brangus, todel vis dar sedziu namuose, nes jeigu iseisiu i darba, nesugebesiu uzmoketi uz darzeli ir dar pragyventi. todel jei galit, duokit to darzelio, kur kaina bus apie 600 kontaktus. tiek sumketi dar isgaleciau 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhydelka: 01 balandžio 2010 - 20:39
Vis tiek bet kuriam darzelyje viskas priklauso nuo dirbancio personalo..jei aukletoja bus gera, ji bus gera ir valstybiniame ir privaciame mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(zhydelka @ 2010 04 01, 20:39)
man asmeniskai tie nevalstybiniai darzeliai yra per brangus, todel vis dar sedziu namuose, nes jeigu iseisiu i darba, nesugebesiu uzmoketi uz darzeli ir dar pragyventi. todel jei galit, duokit to darzelio, kur kaina bus apie 600 kontaktus. tiek sumketi dar isgaleciau 4u.gif  ax.gif

tai, kad nei valstybiniai, nei privatus darzeliai 8 menesiu kudikio nepriims, zinoma, kad dar sedekite su juo namie smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2010 04 01, 20:57)
Vis tiek bet kuriam darzelyje viskas priklauso nuo dirbancio personalo..jei aukletoja bus gera, ji bus gera ir valstybiniame ir privaciame mirksiukas.gif

Būtent drinks_cheers.gif
Mano abu vaikai lanko valstybinį ir auklėtojos ten nerealios, tikrai nenorėčiau nieko keisti thumbup.gif O pati aš turiu namudinę grupelę ir neskirstau valtybinius ir privacius kaip į "Blogį" ir į "Gėrį", nes tai, mano nuomone, nėra konkurentai, paprasčiausiai tėveliai gali rinktis. Ir labai gerai, kad taip yra. 4u.gif
Atsakyti
Kadangi turiu du vaikiukus, o pirmasis lanko jau 3-ią ugdymo įstaigą (nors jam tik 4 m.), tai turim mes abu patirties ir su valdiska ir su privacia istaiga.
Is tikro, kaip sako viena mama, sunku lyginti ir daug kas priklauso nuo personalo.
Bet štai ką pastebėjau per tą laiką, kol vaikas lankė privatų - kažkodėl sirgo mažiau (nors grupėje buvo net 26 vaikai), verkė mažiau, nes visą laiką būdavo kuom nors užimtas, o ir išmoko per pusmetį daugiau nei valstybiniam...
Dabar jis lanko valstybinį ir lyg taip pat viskas gerai, bet kad tobulėtų - nesijaučia ir nesimato.
Tad savo dukrelę manau vesiu į privatų. Už sūnaus privatų mokėjom 1100, o čia kaina bus 600 Lt ir vieta mums tinkama ir ugdymo programa.
Nedrįstu čia rašyti apie jį daugiau informacijos, nes neatsiklausiau šeimininkų, bet jei kam įdomu, galite kreiptis asmeniškai smile.gif
Atsakyti
O aš manau, kad vaiką reikia leisti tik į valstybinį darželį, nes po to išauga lepunėliai, kuriems viskas blogai, nes jie priprato prie prabangos. O kaip bus mokykloj (valstybinėj)? -"Fui, mama, ten spintelės nenaujos, o kaip mano klasiokai apsirengę.." ir t.t.
Turiu dvi drauges, kurios leido į tokį darželį ir jų manymu padarė klaidą.
Atsakyti
QUOTE(aniri89 @ 2010 04 06, 11:10)
O aš manau, kad vaiką reikia leisti tik į valstybinį darželį, nes po to išauga lepunėliai, kuriems viskas blogai, nes jie priprato prie prabangos. O kaip bus mokykloj (valstybinėj)? -"Fui, mama, ten spintelės nenaujos, o kaip mano klasiokai apsirengę.." ir t.t.
Turiu dvi drauges, kurios leido į tokį darželį ir jų manymu padarė klaidą.

Vaiko požiūrį formuoja šeima, o ne darželis. Bet argi mama sau prisiims kaltę?
Valstybiniame darželyje taip pat visko yra. Pamenu, kaip mano keturmetė grįžo iš darželio ir pareiškė, kad nesiaus šitomis kelnaitėmis, nes jos, pasak draugių, nemadingos.

Šią temą seku todėl, kad mano draugė, su kuria pasikalbu praktiškai kasdien, dirba auklėtoja valstybiniame darželyje ir planuoja kurti savo darželį, nes nori dirbti kūrybiškai, o ne pagal tam tikrus standartus. Ji pati pastoviai sirguliuoja, nes kiekvieną dieną grupėje yra snargliuotų, kosinčių vaikų. Pamenu vienos gydytojos žodžius: jei nori, kad tavo vaikas sirgtų, būtinai vesk vaiką į darželį. Manau, kad jeigu privačiame darželyje yra iki 10-ies vaikų, vaikai tikrai turėtų rečiau sirgti. O ir suslogavusiu ar pradėjusiu kosėti mažyliu auklėtoja gali pasirūpinti ne blogiau nei mama, ypač, jei mamai vaikas yra pirmagimis ir ji dar neturi patirties. Vaistažolių arbatėlė, inhaliacijos ar varškės kompresas dar nė vienam nepakenkė...
Atsakyti
Idomiausia, kad kai mano vaikas ejo i privatu darzeli (kuris isikures valstybinio patalpose ir nepasizymi prabanga) nekilo jokiu kalbu apie zaislus, rubus, kurie grazus, madingi, ar kurie zaislai geresni, o kai pradejo lankyti valstybini - istisines kalbos apie tai kas grazu, kas madinga, ka rengsiuosi, ko ne...
Be to, praturtejo zodynas (blogaja prasme).
Ir tai manau atsitiko ne del to, kad aukletojos blogos, o todel, kad vaikai turi labai daug laisvo laiko, kurio metu kalbasi ir desto savo patirti. O va privaciame, jie buvo nuolat kazkuom uzimti. Zinoma, ne visi vienu ir tuo paciu, bet suskirstyti grupelemis, ar po viena, ir uzsiimdavo idomia bei naudinga vaiko vysymuisi veikla.
Todel as uz privatu darzeli, ypac uz ta i kuri mes gal jau pabandysim eiti nuo rugsejo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2010 04 06, 13:23)
Vaiko požiūrį formuoja šeima, o ne darželis. Bet argi mama sau prisiims kaltę?
Valstybiniame darželyje taip pat visko yra. Pamenu, kaip mano keturmetė grįžo iš darželio ir pareiškė, kad nesiaus šitomis kelnaitėmis, nes jos, pasak draugių, nemadingos.

Šią temą seku todėl, kad mano draugė, su kuria pasikalbu praktiškai kasdien, dirba auklėtoja valstybiniame darželyje ir planuoja kurti savo darželį, nes nori dirbti kūrybiškai, o ne pagal tam tikrus standartus. Ji pati pastoviai sirguliuoja, nes kiekvieną dieną grupėje yra snargliuotų, kosinčių vaikų. Pamenu vienos gydytojos žodžius: jei nori, kad tavo vaikas sirgtų, būtinai vesk vaiką į darželį. Manau, kad jeigu privačiame darželyje yra iki 10-ies vaikų, vaikai tikrai turėtų rečiau sirgti. O ir suslogavusiu ar pradėjusiu kosėti mažyliu auklėtoja gali pasirūpinti ne blogiau nei mama, ypač, jei mamai vaikas yra pirmagimis ir ji dar neturi patirties. Vaistažolių arbatėlė, inhaliacijos ar varškės kompresas dar nė vienam nepakenkė...

Bet nejau Jūs manot, kad serga dėl darželio? Serga dėl imuniteto silpnumo. Be to, kaip čia kažkas minėjo, privačiame darželyje grupėje buvo 26 vaikai, ne ką mažiau nei valstybiniame.
Atsakyti