
aistuzele, ačiū už duonos receptą
Būtinai pamėginsiu.

QUOTE(taniuta @ 2009 01 28, 09:10)
gal galit parasyi kas nors kaip gaminat saldyu darzoviu troskini su baltu padazu. man labai skanus DELANO su grybais. bet pati niekada dar negaminau 

darau kaip aistuzele, tik nededu cesnako ir pridedu demazai mirkytu sojos kubeliu


QUOTE(indria @ 2009 01 28, 11:23)
darau kaip aistuzele, tik nededu cesnako ir pridedu demazai mirkytu sojos kubeliu
kadangi soja merstam tai mums laaabai 


aciu merginos

QUOTE(deimapov @ 2009 01 27, 16:19)
o mes dešreles perkame Nemateko "hot dog" parūkytas, bet būtinai parūkytos ir nemateko turi būti, nes visos kitos hot dog tai baisios, o sios labai skanios, neistezta, nekrakmolines, sildomos mikrobangeje nesutrukineja. 7,99kg
Ir mum šitos labiausiai patinka

šiandien gaminsiu makaronus su krabų lazdelėmis

Šiandiena pusryčiams kukurūzų košė, pietums bus plovas ir kopūstų sriubytė
O vyras darbą įsidėjo keptos žuvytės, pačio gaudytos

O vyras darbą įsidėjo keptos žuvytės, pačio gaudytos

nagi aistuzele, pasakok dabar apie batona
kaip kiek laiko ir visa kita


QUOTE(ssiimmaa @ 2009 01 28, 13:56)
Šiandien ją vėl kepsiu, tai galėsiu nufotografuot

Reikia:
375 gr kvietinių miltų
5 gr sausų mielių
1v.š. sviesto
2 a.š. druskos
190 ml šilto vandens
1 a.š. cukraus
į šiltą vandenį suberti mieles, cukrų, išmaišyti, kol ištirps mielės ir leisti pastovėti 10 min ( suputos). Dalimis suberti miltus ie užminkyti elastingą tešlą, galiausiai įmaišius druską ( dėčiau 1 a.š. druskos, nes vakar gavos sūroka) ir sviestą. Tešlą gerai išminkyti. Patepti riebalais skardą, aš naudojau 26*12 cm skardelę.
Tešlą padalinti į 2 dalis. Iš kiekvienos suformuoti ne itin ilgą (30-35 cm) volelį ir abu volelius persukti kaip virvę.
Dėti tešlą į skardelę ir viršų patepti sviestų (ištirpintu). Pridengti ir kildinti 45 min, padvigubės.
Kepti iki 220 temp įkaitintoj orkaitėje 10 min, tada temperatūrą prisukti iki 200 temp ir kepti 20 min.
Tikrai labai skani

saunuole aistuzele, nusikopinau ir duona ir batona, bandysiu daryt
geles tau



QUOTE(indria @ 2009 01 28, 15:01)

QUOTE(dontstop @ 2009 01 28, 14:59)
Gal galima recepta?
O kokie miltai tinka duonai? Ar reikia aukščiausios rūšies, ar nebūtinai? Jei galima, prašau ir gamintojo pavadinimo, nes man su miltais nesiseka. Esu kažkada nusipirkus aukščiausiuos rūšies, o viduj buvo pilki miltai, žodžiu tikrai ne aukščiausia ta rūšis.
QUOTE(Lock @ 2009 01 28, 18:32)
O kokie miltai tinka duonai? Ar reikia aukščiausios rūšies, ar nebūtinai? Jei galima, prašau ir gamintojo pavadinimo, nes man su miltais nesiseka. Esu kažkada nusipirkus aukščiausiuos rūšies, o viduj buvo pilki miltai, žodžiu tikrai ne aukščiausia ta rūšis.
Aš visada naudoju kvietinius miltus 405D žalia pakuotė

