Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu

QUOTE(aistuzele @ 2009 01 28, 19:34)
Aš visada naudoju kvietinius miltus 405D žalia pakuotė  mirksiukas.gif berots Kauno, dabar neturiu prie rankos jų, vyro laukiu su jais  biggrin.gif

Aš irgi perku žalioje pakuotėje, Malsenos jie. O duoną pagal Oliverio receptą iš kokių miltų kepei? Recepte ruginiai parašyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 28 sausio 2009 - 19:41
QUOTE(Lock @ 2009 01 28, 19:41)
Aš irgi perku žalioje pakuotėje, Malsenos jie. O duoną pagal Oliverio receptą iš kokių miltų kepei? Recepte ruginiai parašyti.

vienintėlius radau Iki parduotuvėje, tad ir firmos nežiūrėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Llaume @ 2009 01 27, 18:51)
Gal galetumet papasakot kaip ji gaminama?

ax.gif prašau
/trim litram vandens reiks 4 riekučių juodos duonos 5 bulviu ,stambiu makaronų,ir lašinukų ar mėsytės spirgučiam
Duonos žievele nupjaustau riekeles supjaustau kubeliais supilu i verdanty puodą ir verdu 15 min supilu supjaustytas bulvias, prieskonius (aš naudoju vegeta) dar 5min verdu idedu makaronus ,pagal skony, spirgučius dar 7min ir sriuba gata pagardinam grietine
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lingė: 29 sausio 2009 - 12:27
Duonos gira

Vanduo, 5 litrai
Juoda duona, džiovinta, 1 kilogramas
Cukrus, 0.5 kilogramo
Razinos, 1 šaukštas
Mielės, 50 gramų

Suraikyta ir iki rudumo orkaitėje(aš skrudinu keptuvėj) paskrudinta juoda duona užplikoma verdančiu vandeniu, ataušinama, pridedama su cukrumi ištrintų mielių ir palaikoma 24 val. Vėliau iškošiama ir supilstoma į sandariai užkemšamus butelius (į kiekvieną įberiama po kelias razinas). Tinka gerti po 1—2 parų.
kadangi musu šeima didelė aš ja laikau puode geriu po paros o dar po paros jos jau nebū drinks_cheers.gif na
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lingė: 29 sausio 2009 - 12:46
Aš darau girą iš pakelių, yra tokia Klingų gira, gaunasi 9 litrai, kainuoja apie 3 lt. Visiškai natūrali. Pagaminus reikia parą palaukti, kol galima gerti. Labai skani.
Atsakyti
Šiandien virtų burokėlių salotos su majonezu, grikių košė, žuvies piršteliai. Vyras komandiruotėje, tai mes su mažaja nelabai ką ir daromės
Atsakyti
g.gif vyresnėliai du mano sanatorijoj tai nelabai oku tokiai šeiminėlai kiekiu pataikyt vakar prisikepiau sluoksniuotos tešlos pirago su mėsa tai ir šiandien kapojam lotuliukas.gif taigi visai pigu gavos kai ant dvieju dienu padalinau
Atsakyti
siandien zadejau virt kauliukus ir rugstelyne sriubyte. bet neissiemiau kauliuku, tai issivirsim makaronu koses, yra kelios desreles pakepsiu, padarysiu koki tais padaziuka ir bus gerai. jei kam ko truks visada galima pasikepti bulviu. pusryciai mano ir mazojo buvo kiausiniene su suriui, o vyras maciau sukirto likuse misraine ryziu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(lingė @ 2009 01 29, 13:22)
ax.gif prašau
/trim litram vandens reiks 4 riekučių juodos duonos 5 bulviu ,stambiu makaronų,ir lašinukų ar mėsytės spirgučiam
Duonos žievele nupjaustau riekeles supjaustau kubeliais supilu i verdanty puodą ir verdu 15  min supilu supjaustytas bulvias, prieskonius (aš naudoju vegeta) dar 5min verdu idedu makaronus ,pagal skony, spirgučius dar 7min ir sriuba gata pagardinam grietine

4u.gif Aciu uz receptuka. Visoms aciu uz giros receptus. Prisirinkau puikiu receptu thumbup.gif Jusu deka 4u.gif , tad ir pati busiu nebloga seimininke blush2.gif
Atsakyti
Verdu sriubytė su mėsos kukuliais, kepintais svogūnais, morkomis, bulvėmis ir makaronais. Ir kotletai su bulvių koše ir burokėlių salotomis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledas @ 2009 01 29, 16:23)
Verdu sriubytė su mėsos kukuliais, kepintais svogūnais, morkomis, bulvėmis ir makaronais. Ir kotletai su bulvių koše ir burokėlių salotomis thumbup.gif

Aš norėjau tokią sriubytę virti, bet neturiu bulvių doh.gif Tai verdu panašią su ryžiais. Antram darau lazaniją.
Atsakyti
QUOTE(Lock @ 2009 01 29, 13:29)
Aš darau girą iš pakelių, yra tokia Klingų gira, gaunasi 9 litrai, kainuoja apie 3 lt. Visiškai natūrali. Pagaminus reikia parą palaukti, kol galima gerti. Labai skani.

mes ir sita darom thumbup.gif
Atsakyti