Gal kam yra jau daryta skydliaukes biopsija? Parašykit ar tai skausminga, ar galima iškentet?

QUOTE(barbora666 @ 2009 01 15, 13:02)
Gal kam yra jau daryta skydliaukes biopsija? Parašykit ar tai skausminga, ar galima iškentet? 

Duria į skydliaukę adatą ir ištraukia kažką ten. Malonumo nedaug, bet iškentėti tikrai galima. Sėkmės

Na kadangi ją man daro kas pusmetis.... tai neytin laukiu tos dienos, kai vėl įdurs. Šiaip nemalonų kai duria į kaklą ir man kiekvienąkart darosi bloga
Bet išgyvent galima. Pirmąsyk lengviausia buvo, nes nežinojau ką darys, dabar ryžtis reikia...

Oi, aciu mergikes uz atsakymus, jau imu bijot, siurpas ima, kaip nenoriu, bet reikia

man atrodo kad si procedura vadinasi ne biopsija,o punkcija
o kas del skausmo jo tikrai nedaug,nemalonu ir tiek

QUOTE(jolantelele @ 2009 01 15, 20:51)
man atrodo kad si procedura vadinasi ne biopsija,o punkcija

punkcija-kai skystį iš kažkokios vietos traukia ne tyrimam,o tam kad jį iš ten pašalint, o biopsija atliekama paimant audinio mėginį tyrimam

QUOTE(Ruta1992 @ 2009 01 16, 19:42)
punkcija-kai skystį iš kažkokios vietos traukia ne tyrimam,o tam kad jį iš ten pašalint, o biopsija atliekama paimant audinio mėginį tyrimam 

Na man skysti ir paime tyrimams daryti,ir ta procedura gydytoja vadino punkcija
QUOTE(Ruta1992 @ 2009 01 16, 18:42)

Punkcija kai iš mazgelio ima skysčio tyrimams, o biopsija, kai ima audinio gabalėlį. Pirmiausia visada daro punkcija, o jei neaišku tik tada biopsiją

Man būtent ir darė paskutinįsyk abi procedūras, pirmiausia biopsiją, paskui punkciją.
QUOTE(Vita @ 2009 01 17, 20:34)
Man būtent ir darė paskutinįsyk abi procedūras, pirmiausia biopsiją, paskui punkciją.
O kam abi?

Tau pašalino skydliaukę? Man ji sunykusi ir kiekvienąkart man daro biopsiją, tačiau anąsyk kažkodėl dūrė dukart ir pasakė, kad reikalinga buvo ir biopsija.
QUOTE(Vita @ 2009 01 17, 21:01)
Tau pašalino skydliaukę? Man ji sunykusi ir kiekvienąkart man daro biopsiją, tačiau anąsyk kažkodėl dūrė dukart ir pasakė, kad reikalinga buvo ir biopsija.
Taip. op tai dėl ko tau daro tas biopsijas. Yra mazgų?