QUOTE(Milagra @ 2012 05 30, 14:17)
Na va, atrodo tema vos kruta, o, pasirodo, jus tik uzjudint reikia

Aciu, kad visos islindot ir pasidalinot informacija. Kaip minejau, nemokant vokiskai, ganetinai sunku jos rasti. Smagu, kad salia esat, gal ir gyvai teks susitikti
Del turku tai galiu isivaizduoti

Teko man Danijoj gyventi, tai as jau tas vaizdelis daugmaz pazistamas.. Del darzeliu tikrai nevpavydetina situacija, jei taip
Siaip tai musu prioritetas isikurti kokiam kaimukyje (na kad ir tame paciame Lustenau), jei tik pavyks ten ka nors rasti. Norisi su vaikais ramiai gyventi bent jau pradzioje, o paskui ziuresim. Kaip minejau, dar nieko neieskojom. Vyrui darboviete apmoka viesbuti 3 savaites ir per ta laika pades kazka susirasti. Girdejau, kad labai sunku Austrijoj su nuoma, ypac kitatauciams.
mažai čia kas bendrauja, arba užeina bet nepasisako..

su Jūrate jau esam pažystamos

tik retai susitinkam, nes tolokai viena nuo kitos gyvenam.. pažystu dar viena lietuve, bet ji čia neužeina nors apie temelę žino, per ja ir mane susirado tai va ji irgi Dornbirne gyvena, bet ir kažkaip nesusitinkam tik per skaypa susirašom..
taigi ka norėjau dar pridurt... be vokiečių k. bus labai sunku, o vyras bent moka? nes čia viskas vokiečių k., o dar ir kalba su tokiu akcentu, kad neina suprast jog tai vokiečių k.

sako, kad taip kalba tik šioje Austrijos pusėje, kadangi šalia Šveicarija ir tas dialektas persimaišęs su šveicarų kalba.. mano vyras su visais susikalba, vunderkindas ir ne kitaip..

nuvažiavome i kačių paroda Šveicarijoje, tai ir su šveicarais bendravo kuo puikiausiai.. žaviuosi, kad viskam toks imlus..
aš ir pati sunkiai susikalbu ir pagrinde del to, kad jų nesuprantu.. tai su vyru visur..

ir tas kartais varo iš proto, kad negaliu būt savarankiška..
jei bus galimybė kurkitės ramesnėje vietoje, nes ir Bregenzas ir Dornbirnas šalia, tai prireikus bet kada nuvažiuosit..

aš ir mielai gyvenčiau mažame miestelyje tarp kalnų, čia man per didelis judėjimas.. daug žmonių daug automobilių, pagal miesto dydi visko per daug..
mano vyrui taip pat darbovietė padėjo būsto ieškot ir tos paieškos vistiek užtruko apie 3mėn. niekas nenorėjo nuomoti ir kas kad turėjo rekomendacijas iš darbo.. o nuomojantis būsta čia ogo koks pliusas... taigi rado tik per viršininko pažystamus.. su buto nuoma čia yra baisi bėda, žmonės bijosi emigrantų ir pirmenybę teikia vietiniams... o buto apžiūrėt visuomet kažkas ateina ir be tavęs, kitaip sakant konkurencija yra visuomet.. nebent su butu ar jo kaimynais ne viskas tvarkoje, tokius pirmiausiai tarpininkai ir stengiasi iškišt..
taip pat turėkit galvoje kad visi butai pagrinde be baldų, taigi vel papildomos išlaidos.. mes čia kuriamės lyg visam gyvenimui..

kita savaite remontus pradėsim, norim naujai sienas nusidažyt.. taigi bus veiklos, tikiuosi smagios..