Įkraunama...
Įkraunama...

Austrija

Sveikos! 4u.gif

na musu cia irgi gyvenimas grazus wub.gif Nors Alpiu virsunes galima pamatyti tik uzlipus i antra auksta ir tik labai labai giedra diena ir tik neryskiai biggrin.gif

Dantu gyd. paslaugos turint privalomaji draudima yra nemokamos, jeigu nereikia ko nors ypatingo - implantatu, protezu (nors del ju nezinau). Kas puse metu ligoniu kasos apmoka profilaktine apziura. Reikia ziureti, kad gyd. turetu sutartis su "Alle Kassen" (tai nurodoma net ir tel. knygoj), tuomet nekainuoja. Wahlarzt - reikia moketi is savo kisenes, paskui dali sumos galima susigrazinti is savo draudimo, arba ir visa suma, jeigu draudimas yra ypatingas (pvz. verslo ir kt.). Kaip papult pas gera gyd., matyt butina pasiklausineti vietiniu. As saviskiu labai labai patenkinta.

Gal kas vedate mazus vaikus mokyti muzikos ir kaip sekasi? Musu nepriima i vietine muz. mokykla, tik nuo 5-eriu metu priims, del labai didelio norinciuju skaiciaus. Musu mergina (4,5 metu) labai gerai isdainuoja melodijas (kiek as nusimanau), tai noreciau gal ja ir privaciai mokyt kur, bet gal neskubet, kaip manot?
Atsakyti
Parasiau, ziuriu, taip neaiskiai. Zodziu, maniske gales lankyti ta muz. mokykla, kai jai bus beveik 6-eri. O lyg ir geriau pradet nuo 4-5 metu amziaus, jei nori instrumentu grot, ar vokala lavint. Gal kas yra is muziku cia su patyrimais? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Milagra @ 2012 05 30, 14:17)
Na va, atrodo  tema vos kruta, o,  pasirodo, jus  tik  uzjudint  reikia biggrin.gif Aciu, kad visos islindot ir pasidalinot informacija. Kaip  minejau, nemokant  vokiskai,  ganetinai  sunku jos rasti. Smagu, kad salia esat, gal ir gyvai  teks susitikti   ax.gif

Del turku tai galiu isivaizduoti  doh.gif Teko  man Danijoj gyventi,  tai as jau tas vaizdelis  daugmaz  pazistamas.. Del  darzeliu  tikrai  nevpavydetina  situacija,  jei  taip   unsure.gif
Siaip  tai  musu  prioritetas isikurti  kokiam  kaimukyje (na kad ir tame paciame Lustenau),  jei  tik pavyks ten  ka nors rasti.  Norisi  su  vaikais ramiai  gyventi bent  jau  pradzioje, o  paskui ziuresim. Kaip minejau, dar nieko neieskojom. Vyrui  darboviete apmoka  viesbuti 3 savaites ir per ta laika pades kazka  susirasti. Girdejau,  kad labai sunku  Austrijoj su  nuoma,  ypac kitatauciams.

mažai čia kas bendrauja, arba užeina bet nepasisako.. smile.gif su Jūrate jau esam pažystamos smile.gif tik retai susitinkam, nes tolokai viena nuo kitos gyvenam.. pažystu dar viena lietuve, bet ji čia neužeina nors apie temelę žino, per ja ir mane susirado tai va ji irgi Dornbirne gyvena, bet ir kažkaip nesusitinkam tik per skaypa susirašom.. smile.gif

taigi ka norėjau dar pridurt... be vokiečių k. bus labai sunku, o vyras bent moka? nes čia viskas vokiečių k., o dar ir kalba su tokiu akcentu, kad neina suprast jog tai vokiečių k. doh.gif sako, kad taip kalba tik šioje Austrijos pusėje, kadangi šalia Šveicarija ir tas dialektas persimaišęs su šveicarų kalba.. mano vyras su visais susikalba, vunderkindas ir ne kitaip.. smile.gif nuvažiavome i kačių paroda Šveicarijoje, tai ir su šveicarais bendravo kuo puikiausiai.. žaviuosi, kad viskam toks imlus.. smile.gif
aš ir pati sunkiai susikalbu ir pagrinde del to, kad jų nesuprantu.. tai su vyru visur.. doh.gif ir tas kartais varo iš proto, kad negaliu būt savarankiška..
jei bus galimybė kurkitės ramesnėje vietoje, nes ir Bregenzas ir Dornbirnas šalia, tai prireikus bet kada nuvažiuosit.. smile.gif aš ir mielai gyvenčiau mažame miestelyje tarp kalnų, čia man per didelis judėjimas.. daug žmonių daug automobilių, pagal miesto dydi visko per daug.. smile.gif
mano vyrui taip pat darbovietė padėjo būsto ieškot ir tos paieškos vistiek užtruko apie 3mėn. niekas nenorėjo nuomoti ir kas kad turėjo rekomendacijas iš darbo.. o nuomojantis būsta čia ogo koks pliusas... taigi rado tik per viršininko pažystamus.. su buto nuoma čia yra baisi bėda, žmonės bijosi emigrantų ir pirmenybę teikia vietiniams... o buto apžiūrėt visuomet kažkas ateina ir be tavęs, kitaip sakant konkurencija yra visuomet.. nebent su butu ar jo kaimynais ne viskas tvarkoje, tokius pirmiausiai tarpininkai ir stengiasi iškišt.. smile.gif
taip pat turėkit galvoje kad visi butai pagrinde be baldų, taigi vel papildomos išlaidos.. mes čia kuriamės lyg visam gyvenimui.. doh.gif biggrin.gif kita savaite remontus pradėsim, norim naujai sienas nusidažyt.. taigi bus veiklos, tikiuosi smagios.. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aziza: 30 gegužės 2012 - 18:39
QUOTE(Aziza @ 2012 05 30, 19:13)
mažai čia kas bendrauja, arba užeina bet nepasisako..  smile.gif su Jūrate jau esam pažystamos  smile.gif  tik retai susitinkam, nes tolokai viena nuo kitos gyvenam.. pažystu dar viena lietuve, bet ji čia neužeina nors apie temelę žino, per ja ir mane susirado tai va ji irgi Dornbirne gyvena, bet ir kažkaip nesusitinkam tik per skaypa susirašom.. smile.gif

taigi ka norėjau dar pridurt... nemokant vokiečių bus labai sunku, o vyras bent moka? nes čia viskas vokiečių k., o dar ir kalba su tokiu akcentu, kad neina suprast jog tai vokiečių k.  doh.gif sako, kad taip kalba tik šioje Austrijos pusėje, kadangi šalia Šveicarija ir tas dialektas persimaišęs su šveicarų kalba.. mano vyras su visais susikalba, vunderkindas ir ne kitaip..  smile.gif  nuvažiavome i kačių paroda Šveicarijoje, tai ir su šveicarais bendravo kuo puikiausiai.. žaviuosi aš juo, kad viskam toks imlus..  smile.gif 
aš ir pati sunkiai susikalbu ir pagrinde del to, kad jų nesuprantu.. tai su vyru visur..  doh.gif  ir tas kartais varo iš proto, kad negaliu būti savarankiška..
jei bus galimybė kurkitės ramesnėje vietoje, nes ir Bregenzas ir Dornbirnas šalia, tai prireikus bet kada nuvažiuosit..  smile.gif aš ir mielai gyvenčiau mažame miestelyje tarp kalnų, čia man per didelis judėjimas.. daug žmonių daug automobilių, pagal miesto dydi visko per daug..  smile.gif
mano vyrui taip pat darbovietė padėjo būsto ieškot ir tos paieškos vistiek užtruko apie 3mėn. niekas nenorėjo nuomoti ir kas kad turėjo rekomendacijas iš darbo.. o nuomojantis būsta čia ogo koks pliusas... o va vyrui tas nepadėjo, kol grynai per viršininko pažystamus nesurado.. na su buto nuoma čia yra baisi bėda, žmonės bijosi emigrantų ir pirmenybę teikia vietiniams... o buto apžiūrėt visuomet kažkas ateina ir be tavęs, kitaip sakant konkurencija yra visuomet.. nebent su butu ar jo kaimynais ne viskas tvarkoje, tokius pirmiausiai tarpininkai ir stengiasi iškišt..
taip pat turėkit galvoje kad visi butai pagrinde be baldų, taigi vel papildomos išlaidos.. mes čia kuriamės lyg visam gyvenimui..  doh.gif biggrin.gif kita savaite remontus pradėsim, norim naujai sienas nusidažyt.. taigi bus veiklos, tikiuosi smagios..  biggrin.gif

Gaila, kad taip unsure.gif

Taip, mano vyras laisvai kalba vokieciu, Vokietijoj yra gyvenes ir baiges magistra, tai jam problemu tikrai nebus. Vaikai, tikiu, irgi greit ismoks, o vav man bus sudetinga. Del to tai truputi pergyvenu, nes nesu gyvenime buvus niekieno islaikoma, na, neskaitant vaikyste ir paauglyste biggrin.gif Tai man netureti darbo ir savu pinigu tai tragedija kazkokia doh.gif O be kalbos tai to ir nesisviecia. Nors kalboms as esu labai imli, tai tikiuosi greit ismokti.

Del gyvenamo ploto tai isivaizduoju, kad sunku bus. Na, musu planai, kad vyras susiras kazka laikinai, o paskui per 3 menesius gal vpavyks darbovietei tarpininkaujant surast kazka jau normalaus.
Atsakyti
QUOTE(Atenyte @ 2012 05 30, 13:34)
bigsmile.gif Gal koki fotoreportaza padarysi? Mane labai viskas domina  blush2.gif

Merginos,temoje KUBA idejau nuotrauku ir papasakojau biskuti smile.gif paieskokit kam idomu smile.gif

O krate tai nestipriai,nes sakau pagalvojau kad pas kaimynus kazkas darosi biggrin.gif idomus toks jausmas niekad nepagalvociau kad va taip gali nutikti.
Atsakyti
"Pst" biggrin.gif ,Cheeky paziurejau reportaza is Kubos,labai idomi kelione,matosi,kad ispudziu geru parsivezet thumbup.gif Ir su oru kaip supratau "isipaiset" visai neblogai,ech tikiuosi ir mes kada susiplanuosim uz Atlanto nulekti rolleyes.gif

O siemet geguzi oras Austrijoje, tai sorry schmoll.gif, sia savaite vien lietu pranesa,aisku Vilniuje su oru matyt ne geriau bus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Cheeky_B @ 2012 05 31, 00:26)
Merginos,temoje KUBA idejau nuotrauku ir papasakojau biskuti smile.gif paieskokit kam idomu smile.gif

O krate tai nestipriai,nes sakau pagalvojau kad pas kaimynus kazkas darosi biggrin.gif idomus toks jausmas niekad nepagalvociau kad va taip gali nutikti.

o kur nuoroda? rolleyes.gif
Atsakyti
ieik i "Keliones ir atostogos" ten yra tema KUBA rolleyes.gif as ten jau paveizejau...
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2012 05 31, 09:36)

O siemet geguzi  oras Austrijoje, tai sorry schmoll.gif, sia savaite vien lietu pranesa,aisku Vilniuje su oru matyt ne geriau bus smile.gif

o man visai nieko, palyginus su LT orais.. smile.gif vakar draugė sakė, kad tik 12 laipsnių pas juos, šala.. tongue.gif del lietaus tai kažin ar bus, kas kad praneša.. užvakar va ir turėjo būt, na bet surizikavom nulėkėm su dviračiais i gamta kepsniukų išsikept, na ir išsikepėm ir pabuvom ir namo pargrižom o lietaus taip ir nebuvo visa diena saulutė švietė.. smile.gif
Atsakyti
Kas mane labiausiai uzknisa dabar Lietuvoje, nezinau kaip pas jus Austrijoj, tai ta nenormali temperaturu kaita - viena diena vos ne 30 laipsniu, kita 12 doh.gif Nezinai nei kaip planuotis kazka, nei kaip vaikus rengt, nu tikrai nesamone kazkokia. Arba buna saule kepina, karsta, o vejas ledinis ir stiprus, uzuovejoj sukaisti, islendi ant vejo ir vsio - gerkle, temperatura. Man jau taip igriso sitos ligos nesibaigiancios wacko.gif

Mergaites, o as dar turiu klausima - ka reikia susitvarkyti Lietuvoje pries isvykstant, kokius dokumentus, vaikams? Nes ten tai vyro darboviete viskuo pasirupins, pades, patars, nukreips kur reikia. O cia tia nesinori kazko praleisti.
Atsakyti
QUOTE(pumis @ 2012 05 31, 10:36)
"Pst"  biggrin.gif ,Cheeky paziurejau reportaza  is Kubos,labai idomi kelione,matosi,kad ispudziu geru parsivezet thumbup.gif Ir su oru kaip supratau "isipaiset" visai neblogai,ech tikiuosi ir mes kada susiplanuosim uz Atlanto nulekti rolleyes.gif

O siemet geguzi  oras Austrijoje, tai sorry schmoll.gif, sia savaite vien lietu pranesa,aisku Vilniuje su oru matyt ne geriau bus smile.gif

jojo oras keistas unsure.gif o vilniuje sian apsiniauke irgi, ech jau mane spejo autobuso vairuotojas apsaukti lotuliukas.gif dabar tikrai jauciuosi kaip namie doh.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
QUOTE(Milagra @ 2012 05 31, 16:35)
Kas mane  labiausiai  uzknisa dabar Lietuvoje, nezinau  kaip  pas jus Austrijoj, tai  ta  nenormali  temperaturu  kaita -  viena diena vos ne  30  laipsniu,  kita  12  doh.gif Nezinai  nei kaip  planuotis kazka,  nei  kaip  vaikus  rengt,  nu  tikrai  nesamone kazkokia.  Arba buna saule kepina,  karsta,  o  vejas ledinis ir  stiprus, uzuovejoj sukaisti,  islendi ant  vejo ir vsio - gerkle,  temperatura. Man  jau  taip igriso  sitos ligos nesibaigiancios wacko.gif

Mergaites,  o as  dar turiu  klausima -  ka reikia  susitvarkyti Lietuvoje pries isvykstant, kokius  dokumentus, vaikams? Nes  ten  tai  vyro darboviete viskuo  pasirupins, pades, patars,  nukreips kur reikia. O  cia tia  nesinori  kazko praleisti.

jei dar nesat tikra kad važiuosit, tai del to anksti sukt galva.. smile.gif gi reikalui esant ir per diena pasus padaro.. smile.gif
del orų tai ir čia visaip būna, kalnuose tie orai dar labiau permainingesni.. tai velgi mašinoje važiuos sukais, išlysit kur giliai kalnuose ir psio.. smile.gif orai labai panašūs i LT, tad kažkokio stebuklo nesitikėkit.. tongue.gif
Atsakyti