Įkraunama...
Įkraunama...

Mamos,kurios atsisakė skiepų.

QUOTE(indruteale22 @ 2009 08 06, 14:04)
galvokit ką norit cia skirta alfai159 ne jum.ji galbut numanys kas raso.cia viena is jos sesers poliklinikos.

Apginsiu Alfa159 vien todel, kad NIEKUR ji nereklamavo nei savo sesers, nei jos poliklinikos(hm, reiks paieskoti per google, kuri moterele turi privacia poliklinika bigsmile.gif ), nei vakcinu pavadinimu, nei vaistu(ka daro kiti platintojai per visas temas), absoliuciai nieko.
Tiesiog jos nuomone sutampa su manaja, kuri sutampa ir su jos sesers-skiepai reikalingi, nevisi, bet dauguma. Dabar apkaltinkit ir mane, kad farmacija nupirko nail.gif
Velgi, loginis klausimas-jei mama pasirinks vis tik skiepus, koks procentas nuo tos vakcinos nukris Alfos seseriai? g.gif Kaip farmacininkai zinos, kad va sities zmones, ateje pasiskiepyti, tai Alfos "atversti" i tikraji tikejima? mastau.gif

Privaciu polikliniku vis tik radau blush2.gif Kazkaip galvojau, kad yra tik privacios KLINIKOS 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sena pažįstama: 06 rugpjūčio 2009 - 13:26
QUOTE(indruteale22 @ 2009 08 06, 14:04)
galvokit ką norit cia skirta alfai159 ne jum.ji galbut numanys kas raso.cia viena is jos sesers poliklinikos.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na bent pasijuokiau.

Tik, indruteala, matot, nakladocka vyshla. lotuliukas.gif Sese yra gydytoja, niolika metu gydytojauja... Skandinavijos salyje, o jos asmenineje privacioje klinikoje niekad lietuviu ir nedirbo. biggrin.gif

Kuo man "patinka" tokio tipo temu publika, kad absoliuti dauguma ju tokie ... na, savotiski. biggrin.gif Kaip sese pasakytu- "nepastimuliuoti". biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(sena pažįstama @ 2009 08 06, 14:21)
Apginsiu Alfa159 vien todel, kad NIEKUR ji nereklamavo nei savo sesers, nei jos poliklinikos(hm, reiks paieskoti per google, kuri moterele turi privacia poliklinika bigsmile.gif ), nei vakcinu pavadinimu, nei vaistu(ka daro kiti platintojai per visas temas), absoliuciai nieko.
Tiesiog jos nuomone sutampa su manaja, kuri sutampa ir su jos sesers-skiepai reikalingi, nevisi, bet dauguma. Dabar apkaltinkit ir mane, kad farmacija nupirko nail.gif 
Velgi, loginis klausimas-jei mama pasirinks vis tik skiepus, koks procentas nuo tos vakcinos nukris Alfos seseriai? g.gif Kaip farmacininkai zinos, kad va sities zmones, ateje pasiskiepyti, tai Alfos "atversti" i tikraji tikejima? mastau.gif 

Privaciu polikliniku vis tik radau blush2.gif Kazkaip galvojau, kad yra tik privacios KLINIKOS 4u.gif

Vat procentai nuo vaistu Skandinavijoj gydytojams nekrenta (oi, jie ten taaaaip gerai gyvena, kad nereikia jiems jokiu procentu...), BET, farmacininkai ir ten pravedineja informacines paskaitas gydytojams. Sese sake, kad atsirenka laisva valia, kurias nori isklausyt, kuriu ne.

Pvz., neseniai visai, kai as pas ja vasarojau, kaip tik buvo farmacininku informacine paskaitele apie skiepa nuo gimdos kaklelio vezio. Jiems tai buvo naujiena, tai ji su dar dviem gydytojais sudalyvavo. Kiaules farmacininkai dalyvavusiems isdalino po nemokama pavyzdi tos vakcinos. Tai vienas is tu gydytoju iskaulijo is kolegu ir saltakraujiskai SUBADE tom vakcinom savo nepilnametes dukras. biggrin.gif

Stai toks biznis.... biggrin.gif O subades savo dukras jis dar ir savo pacientams rekomenduoja savo dukras subadyti. Ir sese man sake- jei pati nenuvesi dukros Lietuvoje, tai atvezk ja man- skiepysiu. Bu bu bu. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(indruteale22 @ 2009 08 06, 14:41)
alfa159 as pazistu jusu seseri.suprantu kad norite padeti savo sesei ji dirba su farmacija ir suinteresuota iskysti produkcija bet neklaidink mamų skleisdama nesamones apie skiepus ir apie kitus dalykus doh.gif

Na, šiaip tai, indruteale22, jei skaitėte ankstesnius postus, ir jei alfa159 rašo tiesą, tai jos sesuo dirba Danijoje.

Nenoriu įžeisti, atleiskite, jei klystu. Bet ši tema yra Sveikatos skyriuje, todėl internetiniams troliams ne vieta.

O jei taip bandėte ,,apginti" nevakcinuojančiųjų vaikus poziciją, tai darykite tai kitokiais būdais. Nes per tokius pareiškimus nukrypstama nuo temos, nuo esmės.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 06 rugpjūčio 2009 - 16:04
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 05, 21:21)
Dabar bijau ka supainiot, bet jei gerai pamenu, tai kai uzklausiau pries gerus penkerius metus, tai pasake, kad jei sveikam vaikui ikanda encefalitine erke, tai ne tragedija. Ikandus erkei, rekia vaika sekti, o prasidejus reakcijai gydytojai nedelsiant suleistu kazkiek kubiku  biggrin.gif  penicilino- ir viskas. Bet galesiu pasitikslinti, jei idomu.

Nu net baisu skaityti doh.gif , kam is viso cia rasot jei tiksliai nezinot????

QUOTE(alfa159 @ 2009 08 06, 13:33)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Na bent pasijuokiau.

Tik, indruteala, matot, nakladocka vyshla.  lotuliukas.gif Sese yra gydytoja, niolika metu gydytojauja... Skandinavijos salyje, o jos asmenineje privacioje klinikoje niekad lietuviu ir nedirbo.  biggrin.gif

Kuo man "patinka" tokio tipo temu publika, kad absoliuti dauguma ju tokie ... na, savotiski.  biggrin.gif Kaip sese pasakytu- "nepastimuliuoti".  biggrin.gif
Papildyta:
Vat procentai nuo vaistu Skandinavijoj gydytojams nekrenta (oi, jie ten taaaaip gerai gyvena, kad nereikia jiems jokiu procentu...), BET, farmacininkai ir ten pravedineja informacines paskaitas gydytojams. Sese sake, kad atsirenka laisva valia, kurias nori isklausyt, kuriu ne.

Pvz., neseniai visai, kai as pas ja vasarojau, kaip tik buvo farmacininku informacine paskaitele apie skiepa nuo gimdos kaklelio vezio. Jiems tai buvo naujiena, tai ji su dar dviem gydytojais sudalyvavo. Kiaules farmacininkai dalyvavusiems isdalino po nemokama pavyzdi tos vakcinos. Tai vienas is tu gydytoju iskaulijo is kolegu ir saltakraujiskai SUBADE tom vakcinom savo nepilnametes dukras.  biggrin.gif

Stai toks biznis....  biggrin.gif O subades savo dukras jis dar ir savo pacientams rekomenduoja savo dukras subadyti. Ir sese man sake- jei pati nenuvesi dukros Lietuvoje, tai atvezk ja man- skiepysiu. Bu bu bu.  lotuliukas.gif

O paskaitoj nepapasakojo, kad ir mirciu buta nuo sio skiepo ir sunkiu reakciju???
verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Man net bloga pasidaro, kai raso jei gydytojas tai dievas viska zino. Deja taip nera. Deja teko susidurti su daug gydytoju ir daug skirtingu nuomoniu. Ir kuriuo man dabar tiketi, gal alfos 159 sese gydytoja doh.gif g.gif
Mano vaikas paskiepytas , taciau nei vienas gydytojas man neuzgarantavo, kad butent tom ligom nesusirgs. Kaip jus alfa159 sakot ,,as paskiepijau ir man ramu" taip nera.
Tektu jums prie lovytes puse metu pabuvoti prie sergancio vaiko tarp zemes ir dangaus, gal patarimais kitaip pasidalintumem ir kitas mamas geriau suprastumem kokios baimes jose gyvena unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meinherz: 06 rugpjūčio 2009 - 22:32
QUOTE(meinherz @ 2009 08 07, 00:21)
Man net bloga pasidaro, kai raso jei gydytojas tai dievas viska zino. Deja taip nera. Deja teko susidurti su daug gydytoju ir daug  skirtingu nuomoniu. Ir kuriuo man dabar tiketi, gal  alfos 159 sese gydytoja doh.gif  g.gif
Mano vaikas paskiepytas , taciau nei vienas gydytojas man neuzgarantavo, kad butent tom ligom nesusirgs. Kaip jus alfa159 sakot ,,as paskiepijau ir man ramu" taip nera.
Tektu jums prie lovytes puse metu pabuvoti prie sergancio vaiko tarp zemes ir dangaus, gal patarimais kitaip pasidalintumem ir kitas mamas geriau suprastumem kokios baimes jose gyvena unsure.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AlfaBeta: 06 rugpjūčio 2009 - 22:53
QUOTE(meinherz @ 2009 08 06, 23:21)
Nu net baisu skaityti doh.gif , kam is viso cia rasot jei tiksliai nezinot????

Taigi cia tema tokia, kur visos iki vienos raso tai, ko tiksliai nezino- geriausiu aveju arba apskritai nusneka i lankas. biggrin.gif Bet as tai kazkaip nebaisu skaityti, o daug "med" izvalgu apskritai pralinksmina. O vat jus jau ir baisites. Sakau, kazkokios jus lengvai ibauginamos, helpless infant, bububu.

Beje, pasitikslinau, taip ir yra. Encefalitine reakcija laiku pastebejus, procesa suvaldyti nesunku. Ji rekomenduoja tokius skiepus tik tiems, kurie gyvena padidintos rizikos salygomis (daznai laukuose/miskuose), plius- didele tikimybe, kad tevai vaiku nesuziures, kasdien nepatikrins del uzimtumo arba aplaidumo... rolleyes.gif

Ir apskritai, visada skirdama vaistus vaikams pasiziuri i tevus. Jei jie rupestingi, atidus, klausantys gydytoju nurodymu, tai paprastas ausytes uzdegimuskas gali lengvai per kelias dienas buti uzgydytas su lengvais vaistukais. Bet jei tevai "nepastimuliuoti", tai antibiotikai iskart, nes tokie ziovaus kelias dienas, o paskui atves vaika su didelem komplikacijom ir apkaltins gydytojus. rolleyes.gif

Ner tie gydytojai zverys ar zudikai, rupi jiems Jusu vaikai. Paziurekit, gi skiepija jie ir savus vaikus. Nejau manot, kad nori uzdirbti is farmacinnku savus vaikus badydami? Tiesiog jie mate daugiau, zino, kaip atrodo tie kokliusai, poliemielitai ir visos kitos tikrai baisybes is arti. Jie nori gero savo vaikams, todel juos ir skiepija. 4u.gif
Papildyta:
Ai, tiesa, apie mirtis nuo to vezio skiepo. Vel gi. Jus kalbat apie kazkokia internete rasta paskira reakcija. O jie mate, kaip atrodo gimdos kaklelio vezys. Ir kaip staigiai jis moteri pasiima. Seses kolegos gydytojo zmona neseniai mire nuo zaibines bormos tokio vezio. O onkocitologinius tyrimus dare kasmet, visada puikus rezultatai buvo.

Cia tik vienas atvejis, o jie tokiu simtus mato, tukstancius, zino paplitima, eiga ligos. Todel ir skiepija savo mergaites.
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 07, 07:51)
Taigi cia tema tokia, kur visos iki vienos raso tai, ko tiksliai nezino- geriausiu aveju arba apskritai nusneka i lankas. biggrin.gif  Bet as tai kazkaip nebaisu skaityti, o daug "med" izvalgu apskritai pralinksmina. O vat jus jau ir baisites. Sakau, kazkokios jus lengvai ibauginamos, helpless infant, bububu.

Beje, pasitikslinau, taip ir yra. Encefalitine reakcija laiku pastebejus, procesa suvaldyti nesunku. Ji rekomenduoja tokius skiepus tik tiems, kurie gyvena padidintos rizikos salygomis (daznai laukuose/miskuose), plius- didele tikimybe, kad tevai vaiku nesuziures, kasdien nepatikrins del uzimtumo arba aplaidumo...  rolleyes.gif

Man baisu tamsta, kad kitus tevus bauginat, kurie neturi galimybes placiau pasidometi. As visada savo komentare palieku zmogui teise rinktis paciam. Ir kiek kartu savo vaika skiepijau tiek kartu ir teko pasirasyti pas gydytoja,kad sutinku badyti, ir apie pasitaikancias reakcijas irgi skiria gydytojas laiko. Tai kaip jus cia teigiat skiepai tik nauda netiesa. Ir ta nauda yra neistirta neutraliu studiju deja.
O vaikuciu nuo skiepu nukentejusiu irgi yra. Kelis metus teko lankytis neigaliu vaiku mokykloj ir girdeti ju istorijas, ir ju kai kuriu istorijos gydytoju patvirtintos reakcijos i skiepa. Istorijos pradzia,, buvo sveikas vaikas ir po skiepo..."

Manau visas ligas laiku atpazinus butu galima geriau suvaldyti ir paskyrus gydyma komplikaciju isvengti ir nereiktu isvis gal skiepyti. Bet ir gydytojai ne dievai ne viska is karto atpazista.
Bet Erkinio encefalito antibiotikais negydo , kaip rasete anktesniame poste.!!! schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 07, 08:01)

Papildyta:
Ai, tiesa, apie mirtis nuo to vezio skiepo. Vel gi. Jus kalbat apie kazkokia internete rasta paskira reakcija. O jie mate, kaip atrodo gimdos kaklelio vezys. Ir kaip staigiai jis moteri pasiima. Seses kolegos gydytojo zmona neseniai mire nuo zaibines bormos tokio vezio. O onkocitologinius tyrimus dare kasmet, visada puikus rezultatai buvo.

Cia tik vienas atvejis, o jie tokiu simtus mato, tukstancius, zino paplitima, eiga ligos. Todel ir skiepija savo mergaites.

Gyvenu vokietijos valstybej ir apie tokius dalykus isgirtama ne tik per interneta. Ir skiepas vokietijoj israstas.
Deja ir brangu ir jauna zmogu teko anapilin islydeti. Taciau skiepo galingumas labai abejotinas. Manau kad taip zmogus bauginamas. Beto jus nepraziopsokit, skiepas skirtas iki pirmu lytiniu santykiu lotuliukas.gif
Atsakyti
Mano vyresnelei tik 12, tai kad ir kaip jums juokinga bebutu- nepraziopsosiu. Jus nesuvokiat to vezio mastu ir eigos, jei leidziat sau juokauti tokiais dalykais.

Klystate manydama, kad visas ligas laiku diagnozavus imanoma sekti ir itakoti ju eiga. deja. Kitaip privalomu skiepu butu kur kas maziau.

Kadangi turiu tris vaikus, tai pagal ju skiepu kalendorius galiu pasakyti, kad saunuoliai visi skiepijantys savo vaikus- jau daug ligu iveikta! Skiepu kalendorius vis mazeja. thumbup.gif

Siulau kai kam bent prielaida padaryti, jog ydytojai nera nemastantys, nesuvokiantys, nesiorientuojatys, kad ju elgesi lemia ne pinigai ar bukumas- gal pasaulis kitom spalvom nusvis. doh.gif Nes jau tikrai akis bado ta pozicija: visi gydytojai kvailiai, tik mes, melzejos, viska zinom (amzinai dekinga Senai pazistamai uz gera posaki thumbup.gif ).
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 07, 12:43)
Mano vyresnelei tik 12, tai kad ir kaip jums juokinga bebutu- nepraziopsosiu. Jus nesuvokiat to vezio mastu ir eigos, jei leidziat sau juokauti tokiais dalykais.

Klystate manydama, kad visas ligas laiku diagnozavus imanoma sekti ir itakoti ju eiga. deja. Kitaip privalomu skiepu butu kur kas maziau.

Kadangi turiu tris vaikus, tai pagal ju skiepu kalendorius galiu pasakyti, kad saunuoliai visi skiepijantys savo vaikus- jau daug ligu iveikta! Skiepu kalendorius vis mazeja.  thumbup.gif 
Siulau kai kam bent prielaida padaryti, jog ydytojai nera nemastantys, nesuvokiantys, nesiorientuojatys, kad ju elgesi lemia ne pinigai ar bukumas- gal pasaulis kitom spalvom nusvis.  doh.gif Nes jau tikrai akis bado ta pozicija: visi gydytojai kvailiai, tik mes, melzejos, viska zinom (amzinai dekinga Senai pazistamai uz gera posaki  thumbup.gif ).

As nesuprantu, kam taip ikyriai kisat ta savo nuomone, nemanau, kad cia ateina, nors viena kvailesne uz jus ir mes kiekviena turim savo nuomone smile.gif O tos mamytes, kurios ateina cia pasiskaityt ir apsisprest, nemanau, kad su savo tokiu elgesiu, nors viena paskatinsite skiepyti savo vaikiukus, o ne atvirksciai doh.gif
Beje, sekmes jusu karvem, neuzmirskite ir ju paskiepyti thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 05, 20:40)
Rasot beleka, kas tik padeda pasikurstyt savo fobijas, pasipergyvenimus ir kazkokias fantazijas...
Jus ka, linkite savo vaikams kudikysteje prasirgti polimielitu, kokliusu, difterija ir visom kitom "ligelem".  blink.gif

Absoliučiai jokių abejonių dėl savo apsisprendimo neturiu,atvirkščiai,kuo toliau,tuo labiau esu įsitikinusi savo sprendimo teisingumu biggrin.gif
Dėl ligų...taip,aš jų nebijau,nes žinau,kad mano vaiko organizmas "neužnuodytas",neišbalansuotas vakcinom,imunitetas nenualintas skiepų ir ji nesirgs arba jeigu susirgs,tai persirgs lengvai ir be komlikacijų smile.gif .Raudonuke ir vėjeraupiais netgi norėčiau,kad persigtų rolleyes.gif .O poliomielitu Lietuvoj kolkas nebesergama,jeigu kiltų epidemija,gal ir pagalvočiau apie skiepus biggrin.gif
O jūs pati bent pasidomėjot,žinot,kaip ir iš ko gaminamos vakcinos,kokia jų sudėtis ir veikimo mechanizmas?

QUOTE(alfa159 @ 2009 08 07, 09:01)
Ner tie gydytojai zverys ar zudikai, rupi jiems Jusu vaikai. Paziurekit, gi skiepija jie ir savus vaikus. Nejau manot, kad nori uzdirbti is farmacinnku savus vaikus badydami? Tiesiog jie mate daugiau, zino, kaip atrodo tie kokliusai, poliemielitai ir visos kitos tikrai baisybes is arti. Jie nori gero savo vaikams, todel juos ir skiepija.  4u.gif
Papildyta:

O jūs ką,nežinot,kad yra ir daug medikų,kurie savo vaikų neskiepija bigsmile.gif ?
Tikrai naiviai tikit,kad tas skiepas apsaugos jūsų dukrą nuo gimdos kaklelio vėžio bigsmile.gif lotuliukas.gif ?Pasidomėkit plačiau apie tuos virusus,kaip jie plinta,kaip veikia,kokie jie yra ir apie patį gk vėžį taip pat,jei esat taip lengvai įbauginama ir įtikinama lotuliukas.gif

QUOTE(alfa159 @ 2009 08 07, 12:43)
Kadangi turiu tris vaikus, tai pagal ju skiepu kalendorius galiu pasakyti, kad saunuoliai visi skiepijantys savo vaikus- jau daug ligu iveikta! Skiepu kalendorius vis mazeja.  thumbup.gif 

Tikrai bigsmile.gif Tai kad,deja,tik didėja unsure.gif Mane skiepijo nuo 4 ligų,vyresniąją dukrą nuo 8,o mažąją jei skiepyčiau,jau skiepytų nuo 10 blink.gif
Galiu garantuoti,kad laikui bėgant,skiepų kalendorius tik didės biggrin.gif Nors gydymo ir diagnostikos galimybės vis gerėja blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Salvina: 07 rugpjūčio 2009 - 21:50
Atsisakiau skiepu, kai po pirmo 2 men. DTaP skiepo maziui buvo neurologine reakcija (rankyciu spazmai), nors vienas gydytojas konsultantas ir rekomendavo testi pagal normalu skiepu kalendoriu, isemus kokliuso komponenta. Nematau prasmes testi, jei jau buvo neurologine reakcija (ne siaip temperatura), nes visi kiti skiepai bus dar sunkiau pernesami.

Gydytoju nekaltinu, jie tik dirba savo darba taip, kaip yra ismokyti ir kaip liepia sistema. Mano pacios kalte kad pries skiepa nepasiskaiciau alternatyvios nuomones, t.y. tu mamu kuriu vaikai JAU nukentejo - nes kokiu kitu keliu galima gauti tokia informacija jei tradicine medicina 'neleidzia' atsirasti tokioms komplikacijoms?

Aisku skaitant ne mediciniskai, o asmeninio gyvenimo faktais paremta nuomone reikia gana daug ka atmesti, bet pats faktas kaip is esmes skiriasi sios dvi nuomones daug ka pasako...

Ir dar vienas pastebejimas tiems kurie absoliuciu irodymu laiko medicininius tyrimus - jei neklystu, nera daryta jokiu patikimu skiepu saugumo (ne veiksmingumo) tyrimu del labai paprastos priezasties - tiesiog didzioji dauguma populiacijos yra suvakcinuota, ir ilgalaikei studijai nera su kuo palyginti vakcinuotu zmoniu (vaiku) su nevakcinuotais. Tai kaip kitaip gali buti nustatytas vakcinu saugumas jei nera pakankamai zmoniu kurie butu nesuvakcinuoti? Ar tai kad tokios studijos neimanoma atlikti, automatiskai irodo vakcinu sauguma? doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BlueFire: 17 rugpjūčio 2009 - 17:01
Mes atsisakėme skiepų nuo 4 mėn. dėl šalutinių reakcijų. PO DTapP bei Hepatito B pradėjo spazmuoti kojytė, temperatūra bei mieguistumas. Susirinkom informacijos apie skiepus, pasikonsultavome su nepriklausomais medikais. Ir būtume žinoję visai būtume neskiepiję. Tik bėda , kad nors ir skiepai neprivalomi, savo vaikučio pediatrui turime kaip į "sieną" aiškinti, kad nesiskiepysime. Daug nervų kainuoja verysad.gif bet rezultatai geri thumbup.gif
Atsakyti