Stai sios CIA
QUOTE(laumupė @ 2009 05 14, 19:21)
Man irgi sukietėdavo sekančią dieną. Mama mano patarė daugiau pieno į tešlą pilti, kas priduota bandelėms minkštumo. Tai taip ir darau dabar. Bandelės išlieka minkštos sekančią dieną, o dar kitą tai nežinau kaip būtų, nes jų paprasčiausiai nelieka 

Teoriškai kaip tik kietesnės turėtų gautis

Ai tai čia pliuškos

QUOTE(Povila$ @ 2009 05 14, 19:24)
As pagalvojau, gal per daug miltu buvo mano pliuskom

QUOTE(Povila$ @ 2009 05 14, 20:24)
Nežinau kaip teoriškai, bet parašiau iš savo praktikos. Į tešlą dedu tirpiną sviestą ir nepagailiu pieno, vieną kiaušinį ir vieną trynį, nes kaip suprantu nuo baltymų tešla bus linkus greičiau kietėti, tešlą išminkau minkštą, beveik limpančią prie rankų. Bandelės greitai sukietėdavo, kai padaugindavau miltų

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 14, 19:28)
Kuo didesnis santykis pieno ir miltų, o mažiau kiaušinio ar riebalų, tuo tešla būna kietesnė, traškesnė

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 14, 20:28)

QUOTE(laumupė @ 2009 05 14, 19:30)
Nežinau kaip teoriškai, bet parašiau iš savo praktikos. Į tešlą dedu tirpiną sviestą ir nepagailiu pieno, vieną kiaušinį ir vieną trynį, nes kaip suprantu nuo baltymų tešla bus linkus greičiau kietėti, tešlą išminkau minkštą, beveik limpančią prie rankų. Bandelės greitai sukietėdavo, kai padaugindavau miltų 

Tai nepagalvot, kad tas paildomas trynys viską ir daro???

QUOTE(laumupė @ 2009 05 14, 18:30)

pas mane tesla gaunasi beveik skysta, ne tai kad vos limpanti, bet ŽIAURIAI limpanti. bet ja beminkant ji sušoka į gabalą, "suvalgo" visus likučius nuo stalo ir gale gaunasi visai normali tešla. ir bulkos tikrai lieka minkstos pora dienu.
QUOTE(Povila$ @ 2009 05 14, 20:32)
Ką daro? Neleidžia bandelėm sukietėti per greitai?

QUOTE(MAMICY @ 2009 05 14, 19:34)
pas mane tesla gaunasi beveik skysta, ne tai kad vos limpanti, bet ŽIAURIAI limpanti. bet ja beminkant ji sušoka į gabalą, "suvalgo" visus likučius nuo stalo ir gale gaunasi visai normali tešla. ir bulkos tikrai lieka minkstos pora dienu.

Papildyta:
QUOTE(laumupė @ 2009 05 14, 19:35)
Taip

As dejau pagal recepta, kiek nurodyta, bet matyt buvo per daug vistiek.. vistik ir kiausu dydziai buna nevienodi. Nu zodziu kazka negerai padariau. Kaip ir spurgos, dabar pasidare ne tokios purios... aij zodziu

QUOTE(rugiagele26 @ 2009 05 14, 18:40)
As dejau pagal recepta, kiek nurodyta, bet matyt buvo per daug vistiek.. vistik ir kiausu dydziai buna nevienodi. Nu zodziu kazka negerai padariau. Kaip ir spurgos, dabar pasidare ne tokios purios... aij zodziu 

as pvz siandien pjoviau margarina pgl bruksniukus ant pokelio (kaip dazniausiai ir darau), bet idomumo delei pasvėriau, tai vietoj mano įsivaizduojamų atpjautų 40 g, pasirodo atsipjove 65 g... tai procentaliai visai nemazai padauginau... o ir tuos sviesto 4 saukstus as atsipjaunu iš akies... gal todėl man gaunasi skysta tešla.