na, įsiveršiu čionais, nes nežinau, kurioje temoje teirautis - gal kas turės patarimų?
kalėdoms kepsiu mielinį aguonų pyragą pagal daividijos receptą.
o klausimas toks:
anksčiau (labai anksčiau - kol dar nė negamindavau, vadinasi, prieš gerų šešetą metų) maksimoje pirkdavome tokį aguonų vyniotinį, pačios bičiulės m. gamybos - tešla būdavo susukta panašiu principu kaip "palmjerams" (aišku, ne tame esmė - tiesiog užsimenu - gal kas žinos tą pyragą), ir turėjo ij vieną tokią žavią savybę - pyrago viršus buvo toks nuostabiai traškus ir blizgantis, ne"bulkutinis". aišku, pati tešla (kurios ten būdavo LABAI mažai - proporcingai aguonų buvo kone dvigubai daugiau nei tešlos) minkšta ir viską, tačiau tas viršus toks oooooo.
tad mano klausimas: kaip tai išgauti iš mielinių kepinių?
aptepti kokiu pienu ar kiaušinio plakiniu?
Aptepk kiausiniu,apibarstyk gausiai cukrumi ir tau gausis toks traskus saldus virsus.