Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie spiralę (varinę)

QUOTE(Jesensija @ 2009 06 19, 14:12)
Sveikos mamytes idejo ir  man  nova t bet tiek prisiskaiciau kad net baisu tikiuosi kad viskas bus gerai ir neturesiu pometinuku nestuke.gif  nes butu geras bajeriukas lotuliukas.gif o siaip neradau temuose nei vienos kuri isistate spirale ir dar maitino krutimi , noriu paklausti kaip tada patikrinti kad viskas ok , nes kaip visi zino kai maitini menesiniu tai nera g.gif

laba, as planuoju rugseji detis spirale.man gine sake,kad turi praeiti mazdaug pusmetis po CP. neteisybe,kad maitinant nebuna mmm... man jau po 7sav po gimdymo prasidejo.zodziu ir maitinu ir mmm...,,dziaugiuosi"....
Atsakyti
Nusprendziau, kad ir as noriu spiruokles biggrin.gif Siandien buvau pas gine, paeme tepineli padare, echo ir dar citologini tyrima berods mastau.gif Jei jis bus geras, keliausiu per ateinancias mm detis. Tik kol eme ta citologini, pradejau bijot, kad skaudes dedant spirale unsure.gif
Tiesa, man gine sake, kad des ne per pirmas mm dienas, o i pabaiga g.gif 5-6 diena (mat as 7 sergu) doh.gif
Atsakyti

Kai man dėjo, tai sakė kaip tik pirmą - antrą dienom dėt reikia, nes tada gimda labiausiai atsivėrus, mažiau skauda g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jucy: 25 birželio 2009 - 21:51
QUOTE(Jesensija @ 2009 06 19, 13:12)
o siaip neradau temuose nei vienos kuri isistate spirale ir dar maitino krutimi , noriu paklausti kaip tada patikrinti kad viskas ok , nes kaip visi zino kai maitini menesiniu tai nera g.gif

aš dėjausi 4 mėn. po gimdymo, dar maitinau, mm nebuvo ir po įsidėjimo dar keletą mėn. Patikrins paprastai - echo. Kadangi mėnesinių nėra, tai ir tikimybė spiralei iškristi mažesnė rolleyes.gif

QUOTE(Jucy @ 2009 06 25, 21:51)
Kai man dėjo, tai sakė kaip tik pirmą - antrą dienom dėt reikia, nes tada gimda labiausiai atsivėrus, mažiau skauda  g.gif

bet tada, kai gimda labiausiai atsivėrusi, didžiausia tikimybė jai iškristi wink.gif
Atsakyti
nu ciap dejimo spirales procesas manau priklauso nuo gines,nes kiekviena skirtingai deda wub.gif as po cp,tai man liepe palaukt kol ir maitint baigsiu,ir kol visus tyrimus padare tai praejo nemazai laiko wub.gif idejo tik uz gero pusmecio,ir dejo 3-4 diena men. nes pirmom per daug atsidarius gimda g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gudre79: 26 birželio 2009 - 20:17
QUOTE(gudre79 @ 2009 06 26, 21:16)
nu ciap dejimo spirales procesas manau priklauso nuo gines,nes kiekviena skirtingai deda wub.gif as po cp,tai man liepe palaukt kol ir maitint baigsiu,ir kol visus tyrimus padare tai praejo nemazai laiko wub.gif idejo tik uz gero pusmecio,ir dejo 3-4 diena men. nes pirmom per daug atsidarius gimda g.gif

Kiek gydytoju, tiek ir nuomoniu drinks_cheers.gif

Mano ginekologe sake kaip tik geriau idet kol maitinau, o kiek domejaus, tai spirale dedama paskutinem mmm dienom ir skausmas nuo to nepriklauso ax.gif siaip man visai neskaudejo kaip dejo, tik paskui jau pilva maude, o ir susirgau gal trecia diena po idejimo, nors vis dar maitinau ( nors jau buvau sumazinus maitinimu skaiciu ) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2009 07 10, 00:10)
Kiek gydytoju, tiek ir nuomoniu  drinks_cheers.gif 

Mano ginekologe sake kaip tik geriau idet kol maitinau, o kiek domejaus, tai spirale dedama paskutinem mmm dienom ir skausmas nuo to nepriklauso  ax.gif  siaip man visai neskaudejo kaip dejo, tik paskui jau pilva maude, o ir  susirgau gal trecia diena po idejimo, nors vis dar maitinau  ( nors  jau buvau sumazinus maitinimu skaiciu )  ax.gif

sveikos merginos
perskaiciu foruma ir galiu savo nuomone pasakyti
nova T spirale nesioju jau antra ,nesiojant pirma viskas buvo gerai nieko nejauciau nei kai idejo nei juo labiau iseme,nesiojau beveik5metus.o antra jau 4 metai kaip nesioju,bet nesiojant antraja mm gausesne kokias 2 dienas ,beto naudojau tamponus ,tai nezinau ar ju kalte ar ne bet gydyt sake kad neranda siulu spirales ,tipo gal ji iskrito su mm,sake galejau ir nepastebet,jei menesines gausesnes ,tiesiog dabar tvarke gimdos kakleli po onkocitologinio nekokio atsakymo,tai sake svies ultragarsu ir ziures ar spirale yra ir ar jos siulai nutruke ar ji isvis iskrito,o tokia tikimybe sake yra ir nemaza
tarp kitko su spirale ir viena ir kitakart jauciausi gerai,tik va onkocitolog ne is sio ne is to negeras,tad manau kad visom skirtingai ji prigyja arba ne,neisbandysi tai ir nezinosi...
Atsakyti
labas moterėlės,
aš praeitas mmm įsidėjau spiralę, nu bent jau man įdėjimas buvo tikrai skausmingas, labai nemaloni procedūra. dėjo man antrą mmm dieną, man tą dieną skaudėjo gimdą, tai galvoju dėl to ir įdėjimas buvo skausmingas. dėl spiralės kainų tai man ginė sakė pirkti pačią paprasčiasią, Eurovaistinėje vaistininkė nerado pigesnės kaip 150 lt, gerai, kad nepirkau, nes paprastoj miestelio vaistinėj radau už 30lt, T formos varinę spiralę. tik va ginė sakė jei viskas gerai pakeisti po 3 metų, o spiralės anotacijoj parašyta, kad galima nešioti 10 metų unsure.gif ir internete raau, kad jos dažnai būna tokiam laikui dedamos blink.gif žodžiu viskas šiaip ok, labai esu patenkinta, tik šian va jau ciklas jau eina į antrą pusę, o aš jaučiu tokius lyg sarėmius, labai bijau negimdinio nėštumo verysad.gif nu bet tikiuosi tai šiaip dėl ko unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiisstte: 14 liepos 2009 - 21:37
QUOTE(daiveee @ 2009 07 10, 23:49)
sveikos merginos
nesioju,bet nesiojant antraja mm gausesne kokias 2 dienas ,beto naudojau tamponus ,tai nezinau ar ju kalte ar ne bet gydyt sake kad neranda siulu spirales ,

Va ir man iskilo sitas klausimas blush2.gif ar vis delto galima naudoti tamponus g.gif iki spirales visad tamponus ir naudojau, tai tiesa pasakius kol kas su paketais siek tiek diskomforta jauciu blush2.gif Ir dar pastebejau, kad su spirale kokias 3 d. labai gausiai kraujuoju, o ir mmm ilgesnes, nei budavo iprastai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2009 07 14, 22:33)
Va ir man iskilo sitas klausimas  blush2.gif  ar vis delto galima naudoti tamponus  g.gif  iki spirales visad tamponus ir naudojau, tai tiesa pasakius kol kas su paketais siek tiek diskomforta jauciu  blush2.gif  Ir dar pastebejau, kad su spirale kokias 3 d. labai gausiai kraujuoju, o ir mmm  ilgesnes, nei budavo iprastai  unsure.gif

del tamponu tikrai galima.
o dėl gausesnių ir skausmingesnių mėnesinių tai nėra ko stebėtis, juk taip visur ir rašo, kad to reikia tikėtis doh.gif
ot tingit kai kurios pasiskaityti bent kelis psl atgal doh.gif
dėl to ilgesnio ir skausmingesnio kraujavimo tai bent jau mano mama tai sako, kad jai visada būdavo tik pirmus tris mėnesius po įdėjimo toks poveikis, po to viskas susitvarkydavo kaip įprastai g.gif nu tikiuosi taip ir bus.

Atsakyti
ar spiraliu kokybe keitesi nuo senu laiku, kokie baisiausi pasaliniai poveikiai ir kaip daznai atsitinka?
Atsakyti
QUOTE(Fioneta @ 2009 07 14, 22:33)
Va ir man iskilo sitas klausimas  blush2.gif  ar vis delto galima naudoti tamponus  g.gif  iki spirales visad tamponus ir naudojau, tai tiesa pasakius kol kas su paketais siek tiek diskomforta jauciu  blush2.gif  Ir dar pastebejau, kad su spirale kokias 3 d. labai gausiai kraujuoju, o ir mmm  ilgesnes, nei budavo iprastai  unsure.gif

dėl tamponų, bent mano gyd. sakė, kad nepatartina wink.gif dėl to, kad jį keičiant yra tikimybė ištraukti ir spiralę, o taip pat padidėja infekcijos rizika 4u.gif
Atsakyti