Įkraunama...
Įkraunama...

Stuburo išvarža - 2

QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 09, 08:27)
claudijau - užjaučiu  console.gif
Aš kai pradėjau rinktis informaciją ir skaityti apie šią bėdą, tai visai liūdna darosi.....
Pirmoje eilėje, reikia keisti gyvenimo būdą.... Čia aš apie save mirksiukas.gif

Aciu 4u.gif
Man taip pat reikia keisti gyvenimo buda doh.gif
Jei iki gimdymo kaip stirna lakiojau ir pagimdziusi ketinau po salia esanti miskeli begioti, tai del nugaros skausmu dziaugiuosi, kad is viso pajudu ir dar galiu savo kudiki priziureti blush2.gif O dar ir kiti du didesni taip pat savo ,,duokles" reikalauja cool.gif
Siandien einu pas gydytoja-reabilitologa. Ziuresiu, ka man pasiulys, - judeti noreciau ne tik del dukrytes, bet ir del saves - po gimdymo taip ir liko kruva kilogramu doh.gif
Be to, ir skausmas zverinis, istisai apsipylusi asaromis del kiekvieno menkiausio zingsnio.
Jei idomu - papasakosiu, kaip sekesi blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claudija: 09 spalio 2009 - 09:04
oho tai jau tikrai dideles unsure.gif ir kaip tau sveikatele su jom?

o del informacijos tai geriau nei neziuret nes paskui psihologinis ligonis daraisi,veliau jei ir neskauda vien nuo tos minties kas gali buti pradeda skaudeti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(J.U.D.I.T.A @ 2009 10 09, 10:05)

o del informacijos tai geriau nei neziuret nes paskui psihologinis ligonis daraisi,veliau jei ir neskauda vien nuo tos minties kas gali buti pradeda skaudeti doh.gif

Na čia tai jau šventa teisybėlė...
Atsakyti
[quote=J.U.D.I.T.A,2009 10 09, 10:05]
oho tai jau tikrai dideles unsure.gif ir kaip tau sveikatele su jom?

na uzeina skauskai kartais tokie kad labai suriecia, sunkiausia buna islovos islipt pernai liepa turejo atlikt operacija, bet atsisakiau, tada gydytoja skyre mankstu, sildinimo, masazu, pora savaiciu vazinejau ir saziningai atlikinejau.
pries mankstas ir masazus skausmas buvo nuejes i abi kojas, o jau daugiau kaip metai laiko kojose skausmo nejauciu, jos netirpsta tfu tfu tfu thumbup.gif
gaila kad tik apsileidau ir namie nesimankstinu ax.gif blush2.gif
Atsakyti
Iš žmogaus, kuris turi įvarių nugaros problemų gavau pratimus, kuriuos jis daro kasdien jau 3 metus ir gyvena normaliai.

Bandžiau čia sudėti nuskanuotus, bet mažos raidės ir nieko nesimato g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulėlydis*: 09 spalio 2009 - 14:16
Ačiū, Saulėlydi, išsisaugau ir gal kada prisiruošiu daryt ax.gif 4u.gif
ups, dingo... lotuliukas.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo audiga: 09 spalio 2009 - 14:17
QUOTE(audiga @ 2009 10 09, 15:15)
Ačiū, Saulėlydi, išsisaugau ir gal kada prisiruošiu daryt ax.gif  4u.gif
ups, dingo... lotuliukas.gif ...

lotuliukas.gif
Įdėjau, pažiūrėjau, kad nieko nesimtao ir išėmiau tongue.gif
Gal per skype ar el paštu galiu atsiųsti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(claudija @ 2009 10 08, 21:30)
Internete susiradau visa imanoma informacija. Bandysiu eiti cia, ziuresiu, kas bus  blush2.gif

Na stai. As po kruvos vakaryksciu vizitu pas gydytojus. Rezultatai tokie:

1 NEUROLOGAS (prof dr.). Tik orpeacija// jei atsisakai - tik ir tik vaistai// sildymas ir karstis kenkia // masazai // jokiu mankstu ar tempimo, kol nepraeis uzdegimas// reabilitacija - tik isgydzius uzdegima

2 SEIMOS GYDYTOJAS. Tik vaistai, leidzaiamas vit. B // sildymas, karstis // jokiu masazu - pakenks.

3 NEUROLOGAS (prof). Jokios operacijos // tik vaistai // jokiu mankstu, jokiu vertikaliu voniu, jokio stuburo tempimo - liksiu invalide.

4 REABILITOLOGAS (KPI baiges, dirbes su sportninkais). Jokios operacijos, jokiu vaistu // kineziterapija, vertikalios vonios ir elektroimpulsai.

Grizau namo per asaras kelio nematydama. Nuo skausmo ir nevilties.
Vaistu negaliu. Ka daryti????
O skauda taip zveriskai, kad inksciu kaip sumustas suo verysad.gif

-------------------
Tai stai.
Nusprendziau, kad neturiu galimybes gerti vaistus (nes zindau), negaleciau ir operuotis. Vadinasi lieka bandyti visa kita. Jei jau nebevaldysiu kojos, visada spesiu siu krastutinumu imtis.

Sukandus dantis nuropojau i individualu kineziterapini uzsiemima.
Rezultatas – jau vakare skausmas eme mazeti, o ryte atsikelus jis buvo mazesnis perpus.
Proceduros suplanuotos dviem savaitem i prieki kasdien (isskyrus savaitgalius). Itariu, kad tai pades ne tik sustiprinti raumenis ir išgydyti uzdegima be vaistu, bet ir pastatys mane ant koju idiegiant kitokius gyvenimo principus likusiam laikui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saulėlydis* @ 2009 10 09, 13:13)
Iš žmogaus, kuris turi įvarių nugaros problemų gavau pratimus, kuriuos jis daro kasdien jau 3 metus ir gyvena normaliai.

Bandžiau čia sudėti nuskanuotus, bet mažos raidės ir nieko nesimato  g.gif

butu idomu pasiziureti 4u.gif
Atsakyti
Matau, Claudija gilioj nevilty....
papasakosiu savo istorija wink.gif gal ka isskaitysi sau naudingo.
pries 2-3 metus as irgi negalejau pajudeti, gulejau ligoninej (diagnozuotos 2 isvarzos), neurologiniam skyriuje, po to sanatorija, po sanatorijos 2 menesiai reabilitacija namie - savarankiskai...
buvo: judesiai riboti, skausmas nerealus, koja vilkdavau... pereiti gatve degant zaliam sviesoforo signalui budavo neimanoma - paprasciausia nespedavau... ryte issivalyti dantis - problematiska, nes virs kriaukles nepasilenkdavau, apsirengti taip pat sunku, ypac kojines, batai ir t.t. ir t.t.
gulint ligoninej neurologas prigasdino - arba meti svori, arba operacija.. Zinoma, operacijos nenorejau.. o virssvoris buvo nemazas...
netycia gyvenimas suvede su moteriske, kuri platina Ajurvedinius papildus, papasakojau jai savo "gyvenimo" istorija.... jos nuomone, visos ligos nuo uztersto organizmo, "prizadejo" jei laikysiuos jos patarimu operacijos nereiks. o pasak jos, viduriu uzkietejimas, tai is viso - siaubu siaubas musu organizmams. Jis man taip pat buvo nesvetimas.
Pasirinkimo kaip ir neturejau. Pradejau organizmo valyma su Ajurvediniais preparatais, sveikai ir neskaniai essen.gif maitinausi... ir mankstinausi namie (kaip sanatorijoj ismoke) + lankiau baseina ir skaiciau daug knygu apie sveika mityba.. Kol nusipirkau lova su kietu ciuziniu, miegojau ant grindu ir dabar jei tenka miegoti sveciuose, mieliau renkuosi miega ant grindu, nei "neaiskia" lova..
Po truputi situacija gerejo ir kai jausdavau pagerejima pasitikejimas ir stimulas, kad einu teisingu keliu augo.... per 4-5 menesius numeciau 15 kg, koja po truputi grizinejo "i savo vezias" .... dziaugiausi, kad galiu gyventi be cheminiu vaistu, nes pries tai, metus laiko Olfen 75 buvo geriausias mano draugas, o dabar uztekdavo papildu is zoleliu, sveikos mitybos ir mankstos. Viskas klostesi i gera, kol nesibaige biuletenis ir teko keliauti darban..... itampa, skubejimas, stresai, po darbo vakareliai - su vynu, aluciu ir "nesveikais" maistais is leto dare savo juoda darba.... atleidus vadeles (del mitybos ir mankstos) skausmai is karto negrizta, pasijaucia po kokio menesio, dvieju..
2 kartus per metus lankydavau reabilitacine ar vaziuodavau i sanatorija. mankstos ir proceduros visada padeda. neisivaizduoju koks gydytojas galejo pasakyti, kad jokiu mankstu..... g.gif
Tik va pries puse metu uzsikreciau reta infekcine liga, kuri "eda" sanarius, tai dabar ne tik su stuburu problemos, bet ir sanariai visi kliba ir skauda.... teko iseiti is darbo, nes nebepajegiau darbuotis.... bet esu nusiteikusi optimistiskai, issigydysiu infekcija, sanarius, tada galesiu rupintis savo stuburu, daryti manksta ir lankyti baseina.
Va, tokia mano istorija rolleyes.gif
Atsakyti
Vargsiuke Cindi console.gif
Labai aciu uz istorija.
O kas tai per infekcine liga?

Prisiskaiciusi pacios ivairiausios informacijos, logiskai sumasciau, kad vaistai vaistais, bet isties jie problemos nesprendzia.
Kazkaip logiskas pasirode kineziterapeutu aiskinimas, kad stiprus raumenys gerai laiko stubura.

Pats judejimas mano - toks, kaip aprasei - negalejimas pasilenkti, negalejimas apsimauti kojiniu, kelniu ir t.t.

O del virssvorio ir mitybos - viskas zinoma. Nebuvau itin kuda, bet KMI rode turint labai normalu svori. Po gimdymo, tiesa, liko 6 kilogramai, kurio nepavyko iki siol numesti del nuolatiniu nugaros skausmu.
Bet po vakaryksciu kineziterapijos uzsiemimu skausmas perpus sumazejo blush2.gif Labai viliuosi isvengti medikamentinio gydymo, o sanatorijos man nepasiekiamos bent artimiausius kelerius metus, kol mazutes nepaauginsiu ir ji neprades eiti i darzeli blink.gif
Atsakyti
Saulėlydis, ar galėtum man atsiūst? mano el. paštas laimasalt@gmail.com

notworthy.gif
Atsakyti