Tikrai visos čia, ko gero nesveikos . O kas operavo, nes panašioje padėtyje esu antras mėnuo, niekaip negaliu išsikapstyti, kažko laukiu. Tiksliau nežinau, pas kokį normalų gydytoją kreiptis.
Padrasinimui dar kartą pakartoju savo atvejį, liepos 8 buvo metai po operacijos (slidinėju, važinėju dviračiu, važiavau autobusu atostogauti (trys dienos į priekį trys dienos atgal autobuse) ir t.t., tikrai tuos metus daug aktyviau gyvenau negu iki operacijos kol buvau sveika) - "2010 rugpjūčio mėn. pradėjo skaudėti koją. Išmėginau viską ką tik galima: mankštos, masažai, baseinai, manualinė, ligoninė, sanatorija, vaistai saujom ir taip žingsnis po žingsnio, diena iš dienos vis didesni skausmai, pasidariau kreiva kaip klaustukas. Pastovios kalbos, kad operacijos nereikia, nes tiek kojos raumenys tiek kitos funkcijos buvo pakankamai normalios, galėjau paeiti ir ant kulnų ir ant pirštų galų... 2011 birželio pabaigoj skausmai buvo jau tokie, kad neveikė jokie vaistai, alpdavau, rėkdavau ir t.t. Pati kreipiausi pas chirurgą dėl operacijos, kadangi jis jau jokių stebuklų nepažadėjo liepos pradzioj išsioperavau, po 3 d. buvau namie. VAIKŠTAU! Skausmas kol kas dar yra, bet jis minimalus, gyventi netrukdo, tikiuosi, kad praeis visai. Per tą laiką pažinau daug žmonių, kurie buvo išsioperavę ir niekaip manęs nesuprato kodėl aš kankinuosi... P.s. isvarža pas mane buvo 0,7 mm " Gerų atsiliepimų girdėjau apie Lakštausko kliniką - tai viena is nedaugelio vietų kur aš nebuvau. Jeigu ką jis ir operuoja.
Sveikutes, visgi rado man isvarza, bet uzpakaline, aiskino kad buna isvarza uzpakaline ir sonine, operuoja sonines o su uzpakalinem galima gyventi..... gal kas galetu geriau paaiskinti?
Sveikutes, visgi rado man isvarza, bet uzpakaline, aiskino kad buna isvarza uzpakaline ir sonine, operuoja sonines o su uzpakalinem galima gyventi..... gal kas galetu geriau paaiskinti?
Šiaip būna medialinė - VIDINĖ - kai išsiveržia į patį stuburo kanalą, , ir išorinė - kai išsiveržia išvarža į išorė, ir spaudžia kokius nors nervus.
Abi operuojamos..
Man vidinę išoperavo
aaa tai mano isorine matyt, ir dar dirgina vienos kojos nerva del ko man eina dilgciojimai i kojas(ne skausmas o dilgciojimai kaip adatelem).... jau du men kankinuos,o jie tesugeba pasiulyt gert movali ir man tikrai taip ir pasake kad uzpakalines stuburo isvarzos neoperuojamos su jom zmones gyvena kai paumeja pvz perpucia ar isimeta radikulitas gert movali ir manksta kasdien...
Na jei nesiūlo operuotis, tai matyt nereikia...nes man tai visi siūlė...Kaip mano gydytoja išsireiškė: "jei gali padaryt - tai ir siūlo"... Šiaip su laiku tikrai turėtų sumažėt skausmas, nes organizmas po truputį tirpdo tą išvaržą...O jei įmanoma kentėt skausmą, ir jis sąlyginai ne taip jau ir trukdo gyvent - manau tikrai yra geriau savaime pagyt, net chirurginė intervencija...
Sveikutes, man kelias dienas toks sunkumas apacioj nugaros ten kur kryzmuo, toks jausmas kad uzdeta butu svoriai ten kokie, nakti buvo labai sunku apsiverst ant kito sono tai isgeriau vel movalio,daktare man jo sake ilgiau pagerti, bet man taip nesinori drozt tu kepenu gal geriau butu susileist movalio? o jus cia ar geriat kuri movali, kiek ilgiausia esat gerusios movali/diklofenako? nepakenke kitiem organams?
Movalio tokio nei gėriau nei leidausi... leido man Dolmeną, dar ilgai leido dikclaką - tai nuo to daug kam skrandis "pareina" ir man po 2 sav skaudėjo gan stipriai
nuo leidziami diklako skrandis sustreikavo? oho... o as ji geriau desimt dienu jei bloges vel kada - tai leisiuos ji gal nes galvojau kad leidziamas maziau kenkia skrandziui dar neurorubine geriau dvi savaites, zodziu tiek visko prigeriau sia vasara siaubas