QUOTE(Vora @ 2009 01 26, 14:31)
Programos skiriasi tuo: lietuvių kalba ir matematika mokoma pagal kitas knygas ir pratybas negu kituose miestuose (čia lyginusu VLN ir Kaunu) Iš kauniečių mes imam Kiseliovo pratybas ir jas sprendžiam. Praitais metais vaikai neturėjo net pasaulio pažinimo pratybų, muzikos pamokose negrojama dūdele. Na,bet ne apie tai norėjau...
Vakar vakare maniškis vėl sako, bus sunku atsikelt, nes labai nenoriu į mokyklą(nors miega 10val.).Aš jo paklausiau ar jis nori, kad nueičiau pas mokytoją pasikalbėt, o jis sako, kad palauk kol vėl kokiam vaikui iš nosies kraują paleis arba vėl pradės labai rėkt.
O į švietimo skyrių rašant užteks mano vienos parašo ar reiks eit per visus tėvus?
O dėl diktofono, tai vaikas labai apsidžiaugė, kad galės tai panaudot ir gaut įrodymus. Tai dabar ir mastau kokį šios problemos sprendimo būdą pasirinksiu.
Vakar vakare maniškis vėl sako, bus sunku atsikelt, nes labai nenoriu į mokyklą(nors miega 10val.).Aš jo paklausiau ar jis nori, kad nueičiau pas mokytoją pasikalbėt, o jis sako, kad palauk kol vėl kokiam vaikui iš nosies kraują paleis arba vėl pradės labai rėkt.
O į švietimo skyrių rašant užteks mano vienos parašo ar reiks eit per visus tėvus?
O dėl diktofono, tai vaikas labai apsidžiaugė, kad galės tai panaudot ir gaut įrodymus. Tai dabar ir mastau kokį šios problemos sprendimo būdą pasirinksiu.
Yra keletas autorių, kurie yra parašę vadovėlius ir ptavirtinti ŠMM ir taip kad mokytojas turi teisę pasirinkti iš kokių vadovėlių dirbs. Pvz. mano sesers ir mano vaikai, kai mokėsi pradinėse klasėse irgi mokėsi maniškis iš Balčyčio, o sesers vaikas iš Kiseliovo. Psaulio pažinimą maniškis mokėsi iš vadovėlio ,,Raktas" nepamenu, kas autorius, o sesers vaikas iš ,,Vienas pasaulis", o gali dirbti ir be pratybų, gali mokytojas atšviesti ką reikia,o dėl dūdelės vieni groja, kiti ne Taip kad tokie dalykai nereiškia kad toj miestelio mokykloje blogiau išmokys. O vaikų fantazija tai labai laki, kiek maniškiai prifantazuodavo, jei bųčiau patikėjus, tai tiesiog siaubas, bet, kai viskas išaiškėjo, daugiau vaikai taip neprifantazuodavo. Nereikia visada patikėti vaiku, kai kažką pasakoja reikia pirma išsiaiškinti, ar tai tiesa ir t.t.