QUOTE(apzeldintoja diplomante @ 2009 01 28, 16:40)
paraitymai, pamarginimai, isvingiavimai, atrodo nerasi jokiu grieztu formu. fontanai, fontaneliai, pergoles, vynuogiu tuneliai, nameliai _ tokia pompastika, nuo kurios gali galva susisukti

Gelynai mirgedavo nuo spalvu, fakturu ir atrodo nesuderinamu augalu rusiu. kaip pavyzdi pamineciau Sansusi parka Vokietijoje Potsdame.
http://images.google...m=1&h...lÄlių
aisku siuo atveju as tos pompastikos nesiulau, aplinka ne ta, bet kazkokia aliuzija pritaikant prie namo architekturos ir visos aplinkos apzeldinimo idejos tai butu gal ir nieko, juolab kad seimininke ten nori kitoje puseje namo kazkokio vandens baseinelio.
Na pernai išvaikščiojau Sansusi skersai ir išilgai, tai man ten kaip tik viskas super suderinta.
Na pasakykit savo nuomonę, kur čia nedera spalvos, formos...
Papildyta:
QUOTE(sidabrinekuoja @ 2009 01 28, 17:31)
Nius patarkit ka man su tom medetku seklom daryt

Kist i kamera, ar ne?
tikrai nereikia, dygsta puikiausiai be jokių stratifikavimų. Sėklos nebijo šalčio, galima sėti labai anksti pavasarį, jos netgi pačios pasisėja ir pavasarį sudygsta.Bet į vazonėlius sįti dar ankstoka.
Ups... juk pas tave šilčiau, turbūt jau galima sėti, aš jūsų klimato neperpratusi, taigi nelabai žinau.
Papildyta:
QUOTE(Natha @ 2009 01 28, 17:20)
Apvaikščiojau savo obelis jau pasiruošus apgenėt, nes nemažai radau informacijos, kad žiemą genėt irgi galima, netgi privalumų šiokių tokių yra. Ir parėjau namo

siaubas, šakos krypę perkrypę, persipynę, jei apkarpysiu man priimtinu aukščiu nuo žemės (apie 1,5m, nes šakos žemę siekia) ir nupjausiu ten, kur nebepasiekiu net su skintuku, tai liks pliki kamienai

mąsčiau ir taip ir anaip, bet tikriausiai teks atsisakyti minties pačiai apgenėti.. o dabar einu ieškot gėlių kurių čia priminėjot
geniu tik žiemos pabaigoje, vasario antroje pusėje jei nebūna didelių šalčių, jei šalčiai, genėti negalima. Pirmiausiai šalink senas ligų pažeistas šakas, tas kurios kliudo, tas kurios auga ne į šalis, o į medžio vidų, tas kurios kryžiuojasi ir trinasi viena į kitą.