Mano sūneliui 1 m. ir 7 mėn. Televizoriui kol kas - griežtai ne. Jei įjungtas, vaiko net neleidžiame į tą kambarį. Didesnių problemų tai nesudaro (nebent svečiuose pas kai kuriuos žmones), nes ir patys žiūrim labai jau retai. Nuo kokio amžiaus pradėsim leisti žiūrėti po kokias 10-15 min. per dieną, dar nenusprendėm, bet tai bus mūsų pačių parinkti filmukai ar laidelės, o ne reklamos ar šiaip bele kas pakliūva. Šioje temoje taip akcentuojama, kad kenkia akytėms. Kenkia, bet ne tik joms, o ir visai besiformuojančiai nervų sistemai. Mane, suaugusį žmogų, ir tai po kurio laiko be sustojimo birzgiantis TV ima varginti, o vaikai juk kur kas jautresni. Manyčiau, tikrai ne džiūgauti reikia, kad vaikiukas gi ir taip TV nežiūri - tik reklamą ir jam jau nebeįdomu. O gal tiesiog pavargsta, o dingti nėra kur? Man tai baisokas vaizdas, kai mamytė kiaurą dieną žiūri serialus, o vaiką laiko, savaime suprantama, prie savęs.
❀ Tiesa - visai ne tai, ką galima įtikinamai įrodyti, bet tai, kas viską daro paprasta ir suprantama (A.de Sent Egziuperi)