Įkraunama...
Įkraunama...

Felliway - laimės feromonas katėms

Sveikos, kačių mylėtojos,

susidūriau su tokia problema - pastaruoju metu mūsų katinas nebeapsikenčia svečių ir skaudžiai juos baudžia - stipriai įsikabina į kojas ir smarkiai sudrasko, apkandžioja.. nespėji net sureaguot verysad.gif
Veterinaras patarė pabandyt naudoti kačių laimės feromoną - įsistato į rozetę ir skleidžia tik katinui užuodžiamą feromoną, kuris nusplopina agresyvumą, ramina. Gal kam nors teko išbandyti? Ir koks buvo poveikis? Šitas "malonumas" kainuoja 160 lt/mėn, todėl reiktų patarimo, ar verta investuoti. Būsiu dėkinga už pagalbą! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2009 01 23, 14:12)
Veterinaras patarė pabandyt naudoti kačių laimės feromoną

Visų pirma, jis tiek tikrai nekainuoja. Max - 100-120 lt.

Antra - jis ne laimės feromonas smile.gif O tiesiog, feromonas.

Trečia, apie tai jau buvo kačių temose kalbėta.

Tiesa, nemanau, kad agresyviai katei jis tiktų. Ir tuo labiau, nemanau, kad tai apsaugotų jūsų svečius. Ir dar nemanau, kad greitai suveiktų, jei ir veiktų.
Atsakyti
QUOTE(gravel @ 2009 01 23, 15:19)
Visų pirma, jis tiek tikrai nekainuoja. Max - 100-120 lt.

Antra - jis ne laimės feromonas smile.gif O tiesiog, feromonas.

Trečia, apie tai jau buvo kačių temose kalbėta.

Tiesa, nemanau, kad agresyviai katei jis tiktų. Ir tuo labiau, nemanau, kad tai apsaugotų jūsų svečius. Ir dar nemanau, kad greitai suveiktų, jei ir veiktų.

Man vakar jį taip apibūdino veterinaras, todėl taip ir rašau, kad laimės smile.gif kiek pasakojo pats veterinaras, jiems yra patiems tekę nuraminti atvežtą agresyvią katę su šiuo feromonu. Prieš svečiams ateinant, jį pataria įjungti prieš 5-6 valandas. O kodėl Jūs įsitikinusi, kad neveiktų? Teko bandyt?
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2009 01 23, 14:23)
jį pataria įjungti prieš 5-6 valandas.

Aš ir naudojau, ir daug skaičiau apie jį.

Tiesa, naudojau ne tam tikslui.

O 5-6 valandų tikrai niekaip neužteks smile.gif Nemanote, kad čia jums reklamą veterinaras pavarė? Ar jis pats ir parduotų tą feromoną jums? g.gif

Šitą dalyką reikia naudoti mėnesį laiko. Vėliau daryti mėnesio pertrauką. Tada vėl naudoti. Va tada, gal būt matysis efektas. Gal katė jausis saugiau aplinkoje nei prieš tai. Tačiau, nemanau, kad tokius ypročius kaip kandimas svečiams į kojas ar kabinimasis į atlapus smile.gif gali būti įveiktas vien šio feromono pagalba.
Atsakyti
Tai dėl to ir noriu pasitarti, nes veterinaras man jį ir parduotų smile.gif o gal Jūs galite parašyti koks pavadinimas būtų? Aš pasieškočiau informacijos pati.

Aš tikiu, kad vien juo mes katinui nepagelbėsim, dabar stengiames nieko nekviesti į namus, stipriau jį myluoti ir lepinti. Anksčiau jis taip niekada nesielgdavo, o po Kalėdinio laikotarpio (kai namuose buvo daug svetimų žmonių) visa tai prasidėjo.. ji nekastruotas, jam 3 metai, buvo supažindintas su katyte, bet viskas nedraugiškai išėjo - taigi per vieną mėnesį katinui daug įvykių ir jis dabar agresyvus kitų atžvilgiu.. aišku, kažkam atėjus iškart nepuola, bet vat po kurio laiko gali skaudžiai įsisegti sad.gif

bet kuriuo atveju, ačiū už patarimus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2009 01 23, 14:35)
Tai dėl to ir noriu pasitarti, nes veterinaras man jį ir parduotų smile.gif o gal Jūs galite parašyti koks pavadinimas būtų? Aš pasieškočiau informacijos pati.

Feliway.

Neseniai SM rase, kad su juo buvo atliktas tyrimas, atrodo LVA ir jis tikrai neveikia.

Gal kastracija siuo atveju padetu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(fenddi @ 2009 01 23, 16:09)
Feliway.

Neseniai SM rase, kad su juo buvo atliktas tyrimas, atrodo LVA ir jis tikrai neveikia.

Gal kastracija siuo atveju padetu? g.gif

Mano vyras kategorškai prieš kastraciją... Ačiū už pavadinimą, domiesiuos.
Atsakyti
O tai katino negalima uždaryt kai svečiai ateina? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(uzi @ 2009 01 23, 16:18)
O tai katino negalima uždaryt kai svečiai ateina?  blink.gif

Žinoma, kad galima - bet paprasčiausiai gaila - jis draskosi, plešia duris, nesupranta, kodėl jis ten uždarytas - juk nieko nepadarė. Be to, jis mėgsta bendrauti - kur tu, ten ir jis. Man keisčiausia, kad per trejus metus jis niekada taip nesielgė...
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2009 01 23, 15:35)

Aš tikiu, kad vien juo mes katinui nepagelbėsim, dabar stengiames nieko nekviesti į namus, stipriau jį myluoti ir lepinti. Anksčiau jis taip niekada nesielgdavo, o po Kalėdinio laikotarpio (kai namuose buvo daug svetimų žmonių) visa tai prasidėjo.. ji nekastruotas, jam 3 metai, buvo supažindintas su katyte, bet viskas nedraugiškai išėjo - taigi per vieną mėnesį katinui daug įvykių ir jis dabar agresyvus kitų atžvilgiu.. aišku, kažkam atėjus iškart nepuola, bet vat po kurio laiko gali skaudžiai įsisegti sad.gif

bet kuriuo atveju, ačiū už patarimus  4u.gif

As manau,kad jis i svetima kate suitaip sureagavo.Kastracija manau padetu.O kad i namus sveciu nebekviesti del katino blink.gif ,...Ka reiskia,vyras kategoriskai pries kastracija g.gif Ne mazas vaikas gi,duokit pasiskaityri literaturos,ir forume apie tai diskutuota ne karta.Ka as zinau,jei man reiketu uzsidarius sedeti,nieko neisileisti,vien del katino doh.gif Jus dar labiau ji pamyluokit,palepinkit,is visai ant galvos uzlips.Nors panasu,kad taip ir dabar jau yra.Puola ant zmoniu,stverkit uz kupros ir papurtykit ,kad imtu suprasti,kas namie seimininkas.(o kam ji pazindinot su kate,sukergti norejot,ar siaip sveciai atejo su katyte i svecius?Jei kate morcaujanti buvo,gal jam kvapai nervina,jis nori,negauna,todel ir elgiasi ,kaip nutrukes nuo grendines.O jei kate nemorcaujanti,tai jis susinervino dar labiau, metus pragyvenes be draugijos,kam tada reikia kate pas ji vesti,matyt stogas ir pavaziavo.)
Atsakyti

Dėl svečių nekvietimo - mes taip darydami tikimės, kad jam praeis visi kalėdiniai stresai.. Jis mums ant galvos nelipa, kai apgriaužė draugų kojas buvo tikrai papurtytas ir uždarytas.
Katę draugai norėjo palikti pasaugot (patys turėjo išvylt), jinai dvi dienos kaip sterilizuota buvo... žodžiu, vienas kitam labai nepatiko ir nuo to karto visos bėdos sad.gif nu prisidirbom kaip reikalas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(InDovi @ 2009 01 23, 15:50)
Dėl svečių nekvietimo - mes taip darydami tikimės, kad jam praeis visi kalėdiniai stresai.. Jis mums ant galvos nelipa, kai apgriaužė draugų kojas buvo tikrai papurtytas ir uždarytas.
Katę draugai norėjo palikti pasaugot (patys turėjo išvylt), jinai dvi dienos kaip sterilizuota buvo... žodžiu, vienas kitam labai nepatiko ir nuo to karto visos bėdos sad.gif nu prisidirbom kaip reikalas  verysad.gif

Gal dar praeis jam savaime.
Mano irgi koki dar menesi snypscia ir urzgia po svetimu kaciu apsilankymo doh.gif
Tik tiek, kad ne agresyvi.
Atsakyti