Papildyta:
Švabiškas šašlykas
Vištienos filė pamušti, pabarstyti pipirais dėti ant supjautytų pusžiedžiais svogūnų, pamaišyti ir pamarinuoti 1 - 2 valandas.
Ant grotelių išdėlioti sluoksnį plonai supjaustyto rūkyto bekono. Ant jo dėti sluoksnį vištienos filė. Ant viršaus vėl sluoksnį bekono. Geriau dėti du sluoksnius vištienos, tada mėsa gaunasi sultingesnė. Tarp vištienos sluoksnių galima išdėlioti svogūnų iš marinato.
O kaip ta svabiska saslyka valgyti? Juk jis turbut tok vienas didelis smotas ir gaunasi, kaip ten lauke su juo susitvarkyti?
Kaip čia viskas skaniai atrodo
. Dabar paklausiu kaip kokia tundra: o ką reiškia švabiškas? Aš turėjau receptų knygą, kurioje buvo kažkoks kepsnys su švabiškais leistiniais.

QUOTE(Sonatina @ 2006 05 27, 09:26)
Na švabiškas šašlykas - tai tas pats kaip, tarkim, rusiški barščiai, lietuviški cepelinai ir pan.
Ta prasme švabiškas, spėju, yra kažkurio Vokietijos regiono nacionalinis patiekalas 






Sonatina, tavo patiekalai
Tik, prasau, man tundrai paaiskinti: bekonas - tai cia sonine, ar ne? Ja reikia "zalia" imti ar jau kokia parukyta
Labai uzsimaniau tu pyrageliu su bekonu ir svabiskas salykas turetu buti
.
Ai, sunervavot jus cia su tokiais skanestais, net dirbti negaliu
Bet vistiek aciu uz receptelius



Tik, prasau, man tundrai paaiskinti: bekonas - tai cia sonine, ar ne? Ja reikia "zalia" imti ar jau kokia parukyta

Labai uzsimaniau tu pyrageliu su bekonu ir svabiskas salykas turetu buti

Ai, sunervavot jus cia su tokiais skanestais, net dirbti negaliu


Bet vistiek aciu uz receptelius

QUOTE(gabriele @ 2006 05 30, 13:08)
Sonatina, tavo patiekalai
Tik, prasau, man tundrai paaiskinti: bekonas - tai cia sonine, ar ne? Ja reikia "zalia" imti ar jau kokia parukyta
Labai uzsimaniau tu pyrageliu su bekonu ir svabiskas salykas turetu buti
.
Ai, sunervavot jus cia su tokiais skanestais, net dirbti negaliu
Bet vistiek aciu uz receptelius



Tik, prasau, man tundrai paaiskinti: bekonas - tai cia sonine, ar ne? Ja reikia "zalia" imti ar jau kokia parukyta

Labai uzsimaniau tu pyrageliu su bekonu ir svabiskas salykas turetu buti

Ai, sunervavot jus cia su tokiais skanestais, net dirbti negaliu


Bet vistiek aciu uz receptelius

bekonas paprastai salto rukymo sonine. as dazniausiai perku jau supjaustyta juostelemis...

va cia dar viena ideja sventems

NETIKRAS ZUIKIS
pasiruosiam farsa kaip kotletams. papildomai galima prideti:
a) tarkuotu morku;

c) dziovintu abrikosu ir slyvu;
d) kietai virtu kiausiniu (reiketu deti "cielus" i zuikio viduri).
is farso suformuojame "zuiki" - gaunas panasu i duonos kepaliuka. iskepam orkaitej, atvesinam, supjaustom. ir skanu, ir grazu, o svarbiausia is anksto galima iskept

Sonatina, o kaip ten su tiramisu gavosi? kazkaip neuzfiksavau recepto

radau pati narsydama
dekui...
