Įkraunama...
Įkraunama...

Pagalba ruošiant šventę

Papildyta:
Švabiškas šašlykas

Vištienos filė pamušti, pabarstyti pipirais dėti ant supjautytų pusžiedžiais svogūnų, pamaišyti ir pamarinuoti 1 - 2 valandas.
Ant grotelių išdėlioti sluoksnį plonai supjaustyto rūkyto bekono. Ant jo dėti sluoksnį vištienos filė. Ant viršaus vėl sluoksnį bekono. Geriau dėti du sluoksnius vištienos, tada mėsa gaunasi sultingesnė. Tarp vištienos sluoksnių galima išdėlioti svogūnų iš marinato.

O kaip ta svabiska saslyka valgyti? Juk jis turbut tok vienas didelis smotas ir gaunasi, kaip ten lauke su juo susitvarkyti?
Atsakyti
Tai susipjaustyti peiliu... g.gif Vis tiek gi peilį turėsit... unsure.gif Nors mums jis gražiai gabaliukais ir nusiėmė nuo grotelių smile.gif
Atsakyti
Kaip čia viskas skaniai atrodo drinks_cheers.gif . Dabar paklausiu kaip kokia tundra: o ką reiškia švabiškas? Aš turėjau receptų knygą, kurioje buvo kažkoks kepsnys su švabiškais leistiniais.
Atsakyti
Na švabiškas šašlykas - tai tas pats kaip, tarkim, rusiški barščiai, lietuviški cepelinai ir pan. smile.gif Ta prasme švabiškas, spėju, yra kažkurio Vokietijos regiono nacionalinis patiekalas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 05 27, 09:26)
Na švabiškas šašlykas - tai tas pats kaip, tarkim, rusiški barščiai, lietuviški cepelinai ir pan. smile.gif  Ta prasme švabiškas, spėju, yra kažkurio Vokietijos regiono nacionalinis patiekalas smile.gif

drinks_cheers.gif Švabai tai vokiečiai, o dėl tavo receptų tai neturiu žodžių thumbup.gif thumbup.gif , išleisk geriau knygą mirksiukas.gif
Atsakyti
Sonatina, tavo patiekalai rolleyes.gif swoon.gif bis.gif

Tik, prasau, man tundrai paaiskinti: bekonas - tai cia sonine, ar ne? Ja reikia "zalia" imti ar jau kokia parukyta g.gif
Labai uzsimaniau tu pyrageliu su bekonu ir svabiskas salykas turetu buti thumbup.gif .

Ai, sunervavot jus cia su tokiais skanestais, net dirbti negaliu aggressive.gif biggrin.gif
Bet vistiek aciu uz receptelius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gabriele @ 2006 05 30, 13:08)
Sonatina, tavo patiekalai  rolleyes.gif swoon.gif  bis.gif

Tik, prasau, man tundrai paaiskinti: bekonas - tai cia sonine, ar ne? Ja reikia "zalia" imti ar jau kokia parukyta g.gif
Labai uzsimaniau tu pyrageliu su bekonu ir svabiskas salykas turetu buti  thumbup.gif .

Ai, sunervavot jus cia su tokiais skanestais, net dirbti negaliu  aggressive.gif  biggrin.gif
Bet vistiek aciu uz receptelius  thumbup.gif


bekonas paprastai salto rukymo sonine. as dazniausiai perku jau supjaustyta juostelemis... tongue.gif

va cia dar viena ideja sventems
user posted image

NETIKRAS ZUIKIS
pasiruosiam farsa kaip kotletams. papildomai galima prideti:
a) tarkuotu morku;
cool.gif pakepintu sampinjonu;
c) dziovintu abrikosu ir slyvu;
d) kietai virtu kiausiniu (reiketu deti "cielus" i zuikio viduri).
is farso suformuojame "zuiki" - gaunas panasu i duonos kepaliuka. iskepam orkaitej, atvesinam, supjaustom. ir skanu, ir grazu, o svarbiausia is anksto galima iskept smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 30 gegužės 2006 - 16:43
Salotos:
1nedidelis burokas,2morkos-sutarkuot juostelėm.
1poras-supjaustyt smulkiais ratukais,nedaug citrinos sulčių,druskos,pipirų.Viską sumaišyt su nedaug grietinės.
Jei darot su majonezu,tada nereikia prieskonių.
Burokas-žalias!
SKANAUS!

thumbup.gif labai tinka prie šašlykų.
Atsakyti
Zalia, gabriele 4u.gif
O bekonas, kaip lanaa ir rašė, yra šalto rūkymo šoninė smile.gif Ir aš pirkau supjaustytą plonomis juostelėmis. Biovelos skanesnė ir pigesnė už Natangos... rolleyes.gif
Atsakyti
Sonatina, o kaip ten su tiramisu gavosi? kazkaip neuzfiksavau recepto essen.gif
Atsakyti
O tiramisu receptas yra čia 4u.gif
Atsakyti
radau pati narsydama 4u.gif dekui...
Atsakyti