Įkraunama...
Įkraunama...

Senas ar naujas

QUOTE(Palaiminta @ 2005 11 11, 20:25)
Isiterpiu i jusu diskusija. Musu seimai buvo iskilusi dilema, koki buta -senos ar naujos statybos pirkti ir pasirinkome senos statybos buta. Dabar parasysiu, kodel. Musu seima is keturiu asmenu, taip kad 50-60 kv.m. musu netenkino, mazoka, na, mums reikia min 70 kv.m. Dabar paskaiciuokim. Isivaizduokim, kad radom toki naujos statybos buta Kaune, kur kainos dabar apie 3400 lt/kv.m. Paskaiciuokim, kiek tai atsieis: 70 x 3400 =238 000 Lt plius apdaila ne maziau 70 000 Lt viso 308 000 Lt. Jei imtume paskola bankui 30 metu, procentu priaugtu min 100 000 Lt. taigi, gaunasi apvali 400 000 Lt sumele. O mes planuojame isigyti senos statybos busta Kauno raj. , kurio 1 kv.m. kaina su puikiu remontu iseis 1200 Lt., taigi, gaunasi 84 000 Lt plius 28 000 Lt banko palukanos, is viso 112 000 Lt. Skirtumas akivaizdus : apie 300 000 Lt. Manau, suskaiciavau mazdaug teisingai.
Ar jus neskaiciuojate  pries priimdamos sprendimus ?

mes taip pat daug skaičiavom prieš perkant būtą... taip pat daug diskusijų buvo senas namas pigiau bet.... patarsiu šitaip jei nusprendet pirkt būtą visam ar bent ilgesniam laikui tai valio žinoma gal ir pigiau, bet kadangi mes pirkom būtą kaip investiciją abėjonių neliko;
pirma: vamzdžiai, santechnika laiptine, stogas ir pan. viskam greit reiks pinigelių remontui
antra: senesnių namų kainos krenta, o ir dar labiau kris... naujų namų kainos tegul nekils bet ir tikrai nekris.... schmoll.gif
taigi kadangi norim namą pasirinkom naujos statybos namą ir dar senamiestį, mes taip pat svajojom bent apie 3-jų kamb. tačiau... kai pasitarem ir to labiau noretumem ne parduot, o išsaugot šį būtą sunui nusprendem kad didesnį kaip 2-iejų kamb būtą mažai kas norės nuomuot to labiau gyvenam klaipedoj būtas su vaizdu į marias daug užseniečių tikrai jei sudesim gerus baldus ir buitinę techniką laimėsim labai daug. jau agentė iš firmos siūlė nuomuot už 2500 lt plius komunalines paslaugos... taigi mes patenkinti pirkiniu thumbup.gif nors kaip sakant kiekvienam savo...

QUOTE(Rudaakė @ 2005 11 11, 20:50)
as Klaipedoje naujos statybos buta perku uz 173 000 (51 kv).... ir su visa pilna apdaila jau... tai nieko nesuprantu skamba per pigiai? Firma atrodo irgi normali, ne pirma nama stato...
o seni butai kainuoja vidutiniskai po 150 (dvieju kambariu), geresnis - net 180... tai mes pasirinkom tada geriau nauja, jokio remonto atejus - baldukus susistatei ir gyveni Tik vienas dalykas - vis tik yra ta baime, kaip tuos naujus butus "sulipdo" ... 
Bet vistiek, labai dziaugiuoi jau pradejusi lipdyti sava stoga 

pala pala.... blink.gif čia kur taip??????????? NETIKIU pati iš klaipedos ir tokių kainų apskritai nėra blink.gif blink.gif net senos statybos name ...

QUOTE(Bajm @ 2006 01 11, 15:00)
Kaip gyvenasi senuose / naujuose butuose? smile.gif

nuostabiai thumbup.gif thumbup.gif nusipirkom naujos statybos ir esam labai patenkinti namas labai šiltas, po senų namų negaliu atsidžiaugt laiptinę (švari , šviesi, tvarkinga) daug pigiau elektra, kadangi dujų nėra tai reik dėt elektrinę viryklė, o kai ją įdėjai tai automatiškai valdos pakeičia tarifus ant elekros biggrin.gif vamzdžiai nauji namų nauji superiniai, valdos malonios, apie ką svajojau tą ir turiu thumbup.gif

QUOTE(agniusha @ 2006 01 21, 05:49)
Na sakyciau geriausiai kokiu 10-15 metu senumo namas. Nauji dar vaiksto ir sienos trukineja, osenas jau pavaiskciojo ir jau remonta kapitalini galima daryti.
Na bet cia mano subjektyvi nuomone. Juolab ne visi nauji yra tokie jau geri kaip juos reklamuoja

taip sutinku aš taip pat maniau, bet tik tol kol linksmybės pas močiutė neprasidėjo tongue.gif blink.gif gyvena kokių 10 metų senumo name patys suprantat vamzdžiai nusidevėjo bet gyvent dar galima (kol kas... ) žodžiu ji gyvena 5 aukšte o kažkas nupirko būtą 2 aukšte, ir nusprende pasidaryt euroremontą g.gif biggrin.gif be abėjo pasikeite ir visą santechniką bei vamzdžius..... o dievie blink.gif 3,4,5 aukštuose sprogo visi vamzdžiai močiutei skilo klozetas per lubas visus užpilė ir apskritai blink.gif verysad.gif
ir ką? nežinau... be to, tos smirdančios laiptines (nesakau kad visos bet jau kas antra tai tikrai ) aš pvz kai pas mama gyvenau tai kai liftas sugesdaVO NET IR Į PARDUOTUVĘ BAISU EIT NES PASTOVIAI NARKOMANAI BADOSI blink.gif blink.gif blink.gif ir kiek kodų dėjo ir varydavo nieks nepadėjo o kaip su vaiku tokiam name gyven? neisivaizduoju....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wwwtania: 12 liepos 2006 - 19:39
QUOTE(wwwtania @ 2006 07 12, 20:20)
pala pala....  blink.gif čia kur taip??????????? NETIKIU pati iš klaipedos ir tokių kainų apskritai nėra  blink.gif  blink.gif  net senos statybos name ...

pažiūrėk prieš kiek laiko postas rašytas mirksiukas.gif tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2006 07 13, 14:39)
pažiūrėk prieš kiek laiko postas rašytas  mirksiukas.gif  tongue.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif va žiopla, nieko sau....... blush2.gif blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
tongue.gif
Dabar jau nauja statyba musu kvartale kainuoja po 4500 uz kvadrata, kai rasiau ana posta, kainavo po 3500 smile.gif
Atsakyti
Na negi niekas man negali patarti?sad.gif
Atsakyti

taip sutinku aš taip pat maniau, bet tik tol kol linksmybės pas močiutė neprasidėjo tongue.gif blink.gif gyvena kokių 10 metų senumo name patys suprantat vamzdžiai nusidevėjo bet gyvent dar galima (kol kas... ) ir ką? nežinau... be to, tos smirdančios laiptines (nesakau kad visos bet jau kas antra tai tikrai ) aš pvz kai pas mama gyvenau tai kai liftas sugesdaVO NET IR Į PARDUOTUVĘ BAISU EIT NES PASTOVIAI NARKOMANAI BADOSI blink.gif blink.gif blink.gif ir kiek kodų dėjo ir varydavo nieks nepadėjo o kaip su vaiku tokiam name gyven? neisivaizduoju....
[/quote]

Na žinoma, naujas namas , kaip ir nauja suknelė... tongue.gif Prieš 2mėn nusipirkau senosios statybos 2kamb buta. jam dabar 15metelių. Šiuo metu esu patenkinta, nes butuką pirkau nuomoti , o ne gyventi. nors ten gyveno jauna šeima su vaikiuku. Namas monolitinis, šiltas, net langų keisti nereikėjo, vis dar geroj būsenoj. Laiptinė ne ideali, bet o kaip jūs galvojat, ar po kokių 10-15 metų šiandieniniuose naujos statybos namuose to nebus? O kas duos garantijų, kad taip neatsitiks po poros metelių?
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2005 09 14, 10:38)
O man tai labai idomu, kaip atrodys tie nauji namai po 10-20 metu ax.gif  Del senos statybos namo (aisku yra ir isimciu) galime buti tikri, kad dar ne viena desimti metu stoves, o kaip bus su naujais - kartoniniais? Cia as kalbu apie tokius "is pigesniu" kuriuos pastato per viena menesi ir kur sienos tokio storio, kad (atsiprasau) girdisi kaip kaimynai is virsaus siusioja tongue.gif  Aisku esu maciusi ir tokiu namu kur garso izoliacija ideali ir statybai buvo kokybiskos medziagos naudojamos, bet jau dabar tokiu namu nebelabai ir bestato....

Nu kaip man juokinga skaityt tokius postus biggrin.gif Dar negirdejau tokio cirko, akd per menesi nama pastatytu. Pvz musiski planuoja priduot spali, o pradejo statyt berods vasari, kai dar sniego buvo paskaiciuojam, vasaris, kovas, balandis, geguze, birzelis, liepa, rugpjutis, rugsejis, spalis. 9 menesiai (beje, daznai veluoja).
Idomu per kiek laiko chrusciovkes pastatydavo? biggrin.gif paklauskit savo tevu biggrin.gif

o sienos ne kartonines,. tik pacaime bute jei yra daugiau nei vienas kambarys, jie perskirti, bet irgi ne kartonu biggrin.gif
Moket pvz 200 000 lt uz sena supelyjusi nama??? (nu tvarkele, susitvarkai savo buta, bet kiek pinigu reikia, lygint sienas, tvarkyt balkonus, o vamzdynai??? sildymas? laiptines purvinos, jokios savo teritorijos).
naujam isplanavimas puikus, oficialiai 2 kambariu butas, o svetaine didziule, kaip du miegamieji, tai gaunasi 3 kambariu butas, erdvus isplanavimai, lodzijos, malonumas. Dabar nuomuoju, ir uzuolaidos uztrauktos beveik visa diena, nes slykstu pro langa paziuret, ten balkonas baisus. O del broko, as jo nebijau, bent ramus esi del langu, balkono, stogo, vammzdziu, tam garantijos yra. O jei ka reiks daryt savo lesom, nu ir padarysim, visvien pliusu daugiau matau.

Kaip kazkas rase, kad kiekvienas gina tai, kur gyvena, nu gyvenu as senam bute, nu tikrai nemyliu, ir nuosavo cia nenoreciau, nors rajonas tikrai zalias, kaimynai neproblematiski. Bet man tas nutriusimas namo varo i nevilti.
Tik uz nauja lithuania.gif Puske gyvena panasiam isplanavime santariskese jau kokie 7 metai, ir problemu nera, dziaugiasi ir niekur begt nezada 4u.gif O pirkt norejo del pardavimo (investavo sitaip, ir norejo po 5,6 metu parduot). dabar parduot nesiruosia, labai dziaugiasi.
aisku kai pinigu neuztenka naujos staybos bustui, tada kita kalba. rinkciaus belekoki, kad tik savo kampelis wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 17 liepos 2006 - 22:54
QUOTE(Abonentienė @ 2006 07 17, 23:20)

aisku kai pinigu neuztenka naujos staybos bustui, tada kita kalba. rinkciaus belekoki, kad tik savo kampelis  wub.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif labai pritariu drinks_cheers.gif
Atsakyti
blush2.gif As ir tik uz naujos statybos namus, ir butus. As nesu tiesa pasakius buvusi LT naujos statybos butuose, bet mane jie visad viliojo, tik ju kainos dideles, vat ir dabar Uk ziuriu nama tai noriu kad jis butu naujai statytas, ir dar cia jie pigesni. O del kartoniniu sienu kad visam pasaulyje jos tokios , aisku garsio izoliacijos tai 0 ale vistik, juk jame nebaliavoji kas dena....
Man nauji namai , sakau nesu buvusi , ale kazkuom statybu stiliumi priemna alytaus namus smile.gif
Atsakyti
kiekvienas namas turi savo + ir - , kai kalbama apie sena nama tai as isivaiduoju kokiu 60-80 metu, tokiame tikrai nenoreciau gyventi, kas del nauju tai kazkaip nepasitikiu, dar priklauso kokia firma stato nama ir koks planas, jei kakia Mobilta (neries g, fabijoniskes) tam skurzdiline tikrai negyvenciau schmoll.gif
Atsakyti
As ir tik uz naujus namus thumbup.gif siuo metu nuomojames senos statybos name tai baisu ir gyventi viskas kiaura tik vardas kad butas lotuliukas.gif esame paeme paskola ir nusipirkome 2 kambariu buta rugsejo gale jau priduos, laukiu nesulaukiu kada galesim persikelti smile.gif
Atsakyti
As irgi už naujus, nes labai nepatinka senuose butuose mažos virtuvės, nešvarios laiptinės.
Atsakyti