Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

QUOTE(gėlėta jūrė @ 2009 11 07, 15:07)
Dėl pasų, mes važiavom su darytais 2007m. viskas ok, antspaudus paėmė ten jau atvykus, prieš įleidžiant i šalį.
Na, ten labai svarbu savo profilį išsamų susikurti, o ir laiškiuką gražų parašyt.

Na, laiska rasau tik paskaiciusi profili, ir sakau, kad mes ieskome hostelio, bet butu msagu pabendrauti su vietiniais, pasakau ka galim duoti mainais..ir pan.
Atsakyti
Gal kas turit keliones po Amerika automobiliu marsruta, t.y. is rytu i vakarus?
Atsakyti
QUOTE(deimante7 @ 2009 11 10, 17:19)
Gal kas turit keliones po Amerika automobiliu marsruta, t.y. is rytu i vakarus?

Mes planuojam automobiliu is South Dakota-Wyioming-Colorado-Utah-Nevada-California smile.gif

Gal galit pasidalint informacija: kuo reikia vadovautis norint is anksto internetu issinuomot automobili - ar geriau su 'unlimited miles' paimt, kokie draudimai (nuo avariju, Casco, sveikatos ar dar kt) turetu ieit i nuomos kaina, kuriuos reikia pasirinkt papildomai ir t.t.
Jei daugiausia vairuos vyras, o as tik kartais (kai jis pavargs), ar butina tai nurodyt ir moket papildoma mokesti uz antra vairuotoja?

Jei galima - rasykit anglu kalba parametrus (ypac draudimu pavadinimus), i kuriuos reikia atsizvelgt - kad lengviau butu orientuotis kai rezervuosiu auto smile.gif
P.S. Mes ketinam pasiimt masina Rapid City (South Dakota), o grazint Los Angele (California)
Atsakyti
Mes siandien issinuomavom masina per Hertz, kadangi irgi grazinsime kitame mieste, tai cia gavosi maziausia kaina tik 300 $ plus. Visi mokesciai ir draudimai jau iskaiciuoti pas juos i kaina iskart tik papildomai moket reikia uz navigacine sistema ir vaiku kedutes. Vyras siandien sake, kad ir as galesiu vairuot ,nereikejo papildomai moket. Si firma jau neviena kart musu isbandyta Europoje, ir draugu USA. Dabar dar jie taiko ir 10 % nuolaida nuomojamoms masinoms USA ir Kanadoje.
Del parametru anglu kalba man sunkiau, mes uzsakinejom vokieciu kalba.
Atsakyti
Jokiu budu nevazinekit nuomuotom masinom jeigu jusu vardo kontrakte nera, ka vyras sako, tai dar ne viskas. nebandykit apeiti taisykliu ir sutaupyti keliu doleriu, nes gali labai liudnai pasibaigti. Pirma, jei sustabdys policija vairuojant be jusu vardo kontrakte, masina greiciausiai teks policijai ir palikti, nutemps, o paskui teks rupintis kaip atgauti ir baudas susimoketi. Antra, jei neduok dieve papulsit i avarija, kad ir maziausia jums draudimas nieko nesumokes, ne vieno cento. Kaip pvz, man kazkada ivaziavo mergina tokia i uzpakali, bet kadangi buvo didelis eismas ir greicio beveik nulis, tai ji praktishkai tik dazus nubreze, ten ilenkimu jokiu nebuvo ant bamperio uzpakalinio, tai paskui jos draudimas man turejo sumoketi virs $400, nes tiek kainavo patvarkymas kosmetinis, plius uz vienos dienos nuomuota masina, nes savo man reikejo dirbtuvese palikti, o i darba kazkaip nuvaziuot reikejo. O jei avarija didesne, tai mokesit desimtim tukstanciu ir uz savo isnuomuota masina ir uz kita jei apgadinta ir dar zmones gali gydymo islaidas prisiteisti.. taip kad nejuokaukit. Hertz kainuoja $13 dienai ir max $65 uz visa nuomuota laika prideti papildoma vairuotoja - tikrai verta jei zadat sesti prie vairo.

Atsakyti
Net atsiverciau rezervacijos lapa paziuret, ir tikrai raso, kad papildomas vairuotojas ieina i kaina. Pasiklausiau vyro dar , sake todel mums tai yra galima nes mes per ADAC masina is Hertz nuomavomes, cia kaip pasiulymas ju buvo.
O pati vairuot neturedama teises tikrai jokiu budu to nedaryciau.
Atsakyti
QUOTE(RamuteS @ 2009 11 10, 18:55)
Net atsiverciau rezervacijos lapa paziuret, ir tikrai raso, kad papildomas vairuotojas ieina i kaina. Pasiklausiau vyro dar , sake todel  mums tai yra galima nes mes per ADAC masina is Hertz nuomavomes, cia kaip pasiulymas ju buvo.
O pati vairuot neturedama teises tikrai jokiu budu to nedaryciau.

gali buti, kad jus gavot spec pasiulyma kazkoki ir pridejimas kito vairuotojo nekainuoja, bet tavo pacios vardas vistiek turi butinai buti sutartyse, negali siaip paimti ir vairuoti. Dar nevelu prideti, bet kada gali pas juos bet kurioj bustinej sustoti pakeliui kazkur ir padeti parasiuka ant popieriu, nes kitaip paskui gali nelabai gerai buti. O gal vyras tave jau pridejes ir taip?
Atsakyti
QUOTE(Niccolo @ 2009 09 25, 21:15)
Esu buvęs Disnėjuje CA ir FL. CA biškį geresnis, bet vis tiek labiau vaikams. Universal nebuvau. Jei mėgsti adrenaliną - tai geriau tikrai Six Flags - aš kažkur NY buvau, tai pasivažinėti tikrai smagu, nekeisčiau į jokį Disney.
O dėl laiko, kiek tam skirti, tai labai priklauso - pvz., vasarą FL be Express passo kai kuriuose Disnėjuje reikėjo po 2 val. laukti. Bet, pvz., Busch Gardens be jokių Express pasų visai eilių nebuvo. Bet kokiu atveju, reikia pilną dieną skirti, nes kol atvažiuoji, kol prisiparkuoji, kol nuveža iki vietos, kol bilietus nusiperki - jau beveik ir praeina tas pusdienis.

Six Flags tikrai labai faina smile.gif Buvau TX aš juose. Tai visai smagiai. Kainuoja apie 30$ dienai žmogui. Šiaip apsimoka.
Tik parke pačiame labai brangus maistas.
Atsakyti
Pramogu parkuose maistas visad brangus ir dazniausiai tikrai neskanus. Galite mieste pries tai sumustininej kokioj (pvz Subway ar Quiznos) is anksto nusipirkti skanu sumustini ir su savim pasiimti. maista isinesti leidzia ir yra pikniko staliukai visuose parkuose savo maistui prisesti ir suvalgyt.
Atsakyti
Kuri menesi pigiausiai pirkt lektuvo bilietus i NYC (birzelio 23-24 d. planuoju isvykima)? Kol kas pigiausius bilietus radau uz 1506 LT is Varsuvos. Gal po Nauju metu bilietai pinga? ar atviksciai?
Is kurio miesto pigiausiai butu skrist?

Kokie greiciai USA keliuose? Ar ten grieztai reikia laikytis taisykliu ir greiciu nevirsyt? Ar ju ten niekas nematuoja?
Atsakyti
QUOTE(Archideja @ 2009 11 14, 13:46)
Kokie greiciai USA keliuose? Ar ten grieztai reikia laikytis taisykliu ir greiciu nevirsyt? Ar ju ten niekas nematuoja?

tai zinoma, kad matuoja, kaip gi kitaip... 5-10 myliu virsyti dar galima sakyt OK (bet irgi ziurint kur, jei prie mokyklos kur, tai kai gausi bauda tai zagtelsi), nors as pazistu zmogeli, kuris 2mph virsijo autostradoj ir bauda gavo doh.gif

As pati stengiuos daugiau 10mph nevirsyt niekur, bet deja yra pasitaike kai apsiziopsojau ir daugiau paspaudziau ir aisku pagavo.

Greiciai autostradose, labai priklauso nuo valstiju, pvz MA daug kur buvo 55mph, MI visur 65-70mph, cia SD visur 65mph. Arizonos dykumose 75mph. Miestuose ir didesnese rezidentinese gatvese paprastai 35-45mph, mazose gatvelese ar paciose pagrindinese kur daug zmoniu 25mph, prie mokyklu kada vaikai i jas eina ar iseina irgi visada 25mph, kitu paros laiku paprastai daugiau (yra zenklai). Didelese 3-4 juostu gatvese miestuose greitis butu 50-60mph paprastai.

Labai svarbu zinoti, kad jei kazkur vaziuoji ir priesais tave sustoja geltonas mokyklinis autobusas ir uzsidega ant jo raudonos mirksincios lempos, tu privalai uz jo sustoti (jei vaziuoji is kita kryptim tai pries ji) ir laukti tol kol vaikai neislips/neilips ir autobusas uzgesins mirksincias lempas. Baudos uz si pazeidima yra ziaurios, $500 ir panasiai.

jo dar pacios baudos puse velnio, bet cia gyvenant nuo ju draudimas dideja, tai va mane pagavo greiti virsijant tai bauda $135 atrodo buvo, bet uztai paskui tris metus kas menesi po $50 extra draudimui rolleyes.gif tai 50x12x3=1800 papildomai per tuos tris metus. Ir cia uz viena pazeidima...
Atsakyti
As ziurejau auto nuoma per Hertz. Man ismete kazkokias labai dideles kainas: po $1200 savaitei. Man reikes 15 dienu. Imsiu auto Rapid City (SD), grazinsiu Los Angele.
Uztat ziurejau UK firmu Amerikoje kainas: EUR 473 (autoeurope.eu), EUR 383 (compair.carrentals.co.uk) 15 dienu. Gal labiau apsimoka is UK firmu nuomotis? Ar gali kilti kokiu problemu del to?
Atsakyti