Įkraunama...
Įkraunama...

Jungtinės Amerikos Valstijos

Man si kart atskridus nieko neklausinejo Chicago, kaip nekeista biggrin.gif Daugiausia emociju ir klausimu sukele mano nuotrauka pase, kadangi esu numetus daug labai svorio, tai nuotrauka paso bei vizos tarsi ne mano doh.gif Lagaminu taip pat nieks netikrino, labai greit ir lengvai si kart praejom. Idejo stampa pusei metu.
Atsakyti
QUOTE(Meg @ 2010 07 21, 09:52)
Sveikos keliauninkės smile.gif
Ruošiamės ir mes keturiese su draugais į išsvajotąją šalį rugsėjo pabaigoje, tad jungiuosi prie jusu skyrelio  drinks_cheers.gif .
Mūsų planuojamas maršrutas:  New York (3 dienos, tame tarpe lankytinos vietos ir Brodvėjus), kelionė automobiliu prie Niagaros krioklių pravažiuojant Fingerlakes (gal kas tuo keliu keliavot? pasidalinkit), diena Toronte (irgi reiktų patarimų kas ir kur įdomaus ir vertingo), grįžus dar pora dienų NY ir kelionė į Florida. Iš Majamio oro uosto planuojam nulėkti į Everglades, dar svarstom apie Key West, o apsistosim pailsėti St. Petersburg (gal kas ten buvot ar gyvenat? būtų įdomu paplepėti). Iš ten planuojam aplankyti Busch Gardens ir dalį laiko pasivolioti paplūdimyje beigi neaplenkti vieno kito molo smile.gif Kelionės pabaigoje skrisim dienai į Čikagą aplankyti draugės brolio - ir namolio smile.gif

Gal kas tose vietose gyvenat ar lanketes ir zinot kokiu idomiu viecikiu nepublikuojamu turistiniuose atlasuose (aisku sunku tokiu tiketis, bet užklausti verta smile.gif,  domintų ir jaukūs restoranėliai, romantiškos vietos pasibuvimui, pramogos ir kiti įdomesni variantai.

Jeigu St. Petersburg jusu niekas nestabdo, tai siulyciau ten nevaziuoti - ta prasme juk busit Majami, Key West - tai jau papludymiu busit atsiziureje, o daugiau St. Pete nieko kaip ir nera, geriau palekit iki Orlando ir nueikit i Universal Studios, Seaworld ar Disneyworld. Busch Gardens irgi idomu, bet jei nesat didziuju baisiuju atrakcionu megejai tai daug ko nuveikti ten negalesit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LAILA @ 2010 07 07, 20:34)
Mergaites, reikia Jusu pagalbos smile.gif Rugpjucio 18 mama skrenda pas sese i JAV. SKrydis Vilnius-amsterdamas-atlanta. Reikalas tame, kad ji visai nemoka anglu, nekada neskraide (nu jaunystei tik netoli kazkur), aplamai mazai ka zinom apie visas tas proceduras, kur ka pildyt, ka sakyti. Gal biski galetumet patarti/papasakoti, arba nukreipti kur galeciau gauti kazkokios info. Dar del bagazo, kur kiek kg/ ka galima-negalima veztis, ar galima rankiniam bagaze tureti vaistu (mama butinai reikia tureti su savim lektuve) ir t.t. Aciu uz bet kokius patarimus ir informacija. smile.gif

Kai mano tevai skrido aplankyti seses, si paruose jiems tokiu korteliu su pagrindiniais klausimais ir atsakymais-ant vienos puses uzrase lietuviskai ant kitos angliska vertima.Ir surase pagrindinius sakinius - pvz. as nesuprantu angliskai,man reikia vertejo, kur rasti isejima i toki ir toki lektuva , bei atsakymus i klausimus - koks keliones tikslas, kur apsistosite JAV, kiek laiko praleisite JAV, nes siu klausimu visada klausia. Kazkaip tevai be problemu praejo visus pasienius ir muitines.O Amsterdame prisiklijavo prie lietuviu,tad nebuvo sunku rasti vartus link reikiamo jiems skrydzio.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 07 21, 19:48)
Jeigu St. Petersburg jusu niekas nestabdo, tai siulyciau ten nevaziuoti - ta prasme juk busit Majami, Key West - tai jau papludymiu busit atsiziureje, o daugiau St. Pete nieko kaip ir nera, geriau palekit iki Orlando ir nueikit i Universal Studios, Seaworld ar Disneyworld.  Busch Gardens irgi idomu, bet jei nesat didziuju baisiuju atrakcionu megejai tai daug ko nuveikti ten negalesit smile.gif

Mes ten gaunam butą pagyventi, tai kažkaip nėr kaip nesinaudoti tokia proga. Na keletą dienų patinginiausim ir tiek.
Dėl Busch Gardens, as buvau susidarius įspūdį, kad ten daugiau gyvūnų pažiūrėt galima, kaip zoosode, atrakcionai ypač didieji manęs visai nedomina schmoll.gif Kolkas nesusidgaudau toje pramogų parkų daugybėje, reiks daugiau pasiskaitinėti. O kur yra Seaworld ar čia šalia Bushgardens ar Orlando ? Ir bendrai, jei kas buvot - pasidalinkit, kas įdomiausia buvo, nes tikrai galima pasiklysti pasiūloje smile.gif
Disneyworld Orlando as esu buvusi pries daugiau nei 10 metų, tuo metu patiko, bet pagalvojau gal mikimauzu ir barbiu piliu nuvaziuosim paziureti, kai vaikai pauges smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meg: 22 liepos 2010 - 09:19
QUOTE(Meg @ 2010 07 22, 03:05)
Mes ten gaunam butą pagyventi, tai kažkaip nėr kaip nesinaudoti tokia proga. Na  keletą dienų patinginiausim ir tiek.
Dėl Busch Gardens, as buvau susidarius įspūdį, kad ten daugiau gyvūnų pažiūrėt galima, kaip zoosode, atrakcionai ypač didieji manęs visai nedomina  schmoll.gif Kolkas nesusidgaudau toje pramogų parkų daugybėje, reiks daugiau pasiskaitinėti. O kur yra Seaworld ar čia šalia Bushgardens ar Orlando ? Ir bendrai, jei kas buvot - pasidalinkit, kas įdomiausia buvo, nes tikrai galima pasiklysti pasiūloje smile.gif
Disneyworld Orlando as esu buvusi pries daugiau nei 10 metų, tuo metu patiko, bet pagalvojau gal mikimauzu ir barbiu piliu nuvaziuosim paziureti, kai vaikai pauges smile.gif

aisku, jei buta gaunat tai ir naudokites tuo smile.gif Busch Gardens yra kaip zoo atrakcionu combo, bet zoo buna ir geresniu jei jau vien del gyvuneliu eiti. Bet siaip tai patiko ir man ten, nors i atrakcionus as niekad tuos baisius neinu. Nuejau kur raftingas tipo upe plaukti, suslapau kaip suo ir uzteko man lotuliukas.gif

kiti parkai yra Orlando, bet nuo St. Petersburg apie pora val kelio, tai imanoma aplankyti.

grynai pagal tai kas man patinka tai sakyciau Seaworld #1 man, ypac ju banginiu, delfinu sou - nerealus. Tada Universal Studios - filmu kompanija. Galiausiai Disney, jei mikimauzus jau matet, eikit i Epcot (irgi Disney dalis), ten ydomiau bus, pasiskaitykit internete ko ten tiketis. Nu dar yra vandens atrakcionu parkas kazkoks ten nepamenu berods Wet&Wild vadinas ar panasiai, bet kad ir LT jau tu vandens parku yra, tai turbut neverta laiko jiems FL gaisti.
Atsakyti
Turiu dar vieną klausimėlį smile.gif kadangi kelionė į JAV nenumaldomai artėja ir maršrutas jau kaip ir sudarytas, iškilo klausimas, ką daryti su viešbučiais? Ar rizikuoti ir bookintis iš anksto, ar bandyti laimę vietoj? g.gif
Atsakyti
QUOTE(giedru @ 2010 07 26, 04:14)
Turiu dar vieną klausimėlį smile.gif kadangi kelionė į JAV nenumaldomai artėja ir maršrutas jau kaip ir sudarytas, iškilo klausimas, ką daryti su viešbučiais? Ar rizikuoti ir bookintis iš anksto, ar bandyti laimę vietoj?  g.gif

jei tiksliai zinote kur kada busit tai geriau is anksto, nes daznai internetu gaunasi pigiau negu "bandant laime vietoj" - ne kosmines sumos aisku, bet kazkiek susitaupo paprastai.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2010 07 22, 19:05)
aisku, jei buta gaunat tai ir naudokites tuo smile.gif Busch Gardens yra kaip zoo atrakcionu combo, bet zoo buna ir geresniu jei jau vien del gyvuneliu eiti. Bet siaip tai patiko ir man ten, nors i atrakcionus as niekad tuos baisius neinu. Nuejau kur raftingas tipo upe plaukti, suslapau kaip suo ir uzteko man  lotuliukas.gif

kiti parkai yra Orlando, bet nuo St. Petersburg apie pora val kelio, tai imanoma aplankyti.

grynai pagal tai kas man patinka tai sakyciau Seaworld #1 man, ypac ju banginiu, delfinu sou - nerealus. Tada Universal Studios - filmu kompanija. Galiausiai Disney, jei mikimauzus jau matet, eikit i Epcot (irgi Disney dalis), ten ydomiau bus, pasiskaitykit internete ko ten tiketis. Nu dar yra vandens atrakcionu parkas kazkoks ten nepamenu berods Wet&Wild vadinas ar panasiai, bet kad ir LT jau tu vandens parku yra, tai turbut neverta laiko jiems FL gaisti.

O man kaip tik Busch Gardenai labiausiai patiko, bene pagrindinė priežastis - mažiau žmonių ir mažesnės eilės, be to, yra daugiau medžių (ir pavėsio). Disney worlde reikėjo prie kelių atrakcionų palaukti apie 45 minutes, eilės pavalgyti, tai po to net važinėtis nesinori. O Sea World - labai jau jūrinė tematika, ir tik žiūrėti daugiau, o ne dalyvauti. Bet vaikams, ypač jei jie amerikoniškus multikus žiūri, tai Disnėjus įspūdį turėtų padaryti didžiausią...
Atsakyti
sveiki, rašo Klaipėdiečiai 38 ir 44 metų, norėtume pakeliauti po JAV , 10-15 dienų, bet nemokame anglų kalbos, gal kas duos patarimų ,pasiulymų
Atsakyti
Butina aplankyti san franciska ir key westa! Ir, aisku, Las vegasa smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ASN @ 2010 07 21, 18:26)
Is sito forumo lyg Archideja turejo birzelio gale skrist i JAV,idomu dar negrizo  g.gif  Butu idomu ispudzius isgirst.

Taip, Archideja jau grizo biggrin.gif su daug graziu ispudziu. Dar karta isitikinau, kad Amerika - nuostabi salis! Myliu ja wub.gif
Kelione truko 25 dienas, aplankeme 9 valstijas, 9 nac. parkus, kruva state parku, kelis nac. monumentus ir daugybe lankytinu objektu!
Didziausia ispudi paliko ir labiausiai patiko Custer State Park, Yellowstone NP, Arches NP, Bryce Canyon NP, Las Vegas, Zumanity Show New York viesbutyje LV, Universal Studios LA, nardymas su rykliais ir vakaras Paradise Cove Luau su vietiniais hawaiieciais O'Ahu saloje bei lavos stebejimas sutemus Hawaii saloje wub.gif
Siaip labai patiko visa kelione thumbup.gif .
Taciau du dalykai visiskai nepatiko (net pagadino kelione): Grand Canyon West Rim su savo garsiuoju pasagos tiltu ir pats Los Angelas su Hollywood, Sunset Blvd. ir kitomis per daug isgarsintomis vietomis.

LA mums pasirode visiskai negrazus, neidomus turistui ir net netvarkingas miestas. Mes nebuvome Beverly Hills (gal ten graziau), bet Hollywood'o mums uzteko - visiskai nieko gero, tie garsieji papludimiai (Long Beach, Venice ir kt) - visiskai eiliniai, nieko ypatingai grazaus, o visas taip vadinamas LA idomybes galima per nepilna diena apvaziuoti. O su Grand Canyon buvo taip: kadangi mes tingejome vaziuoti apie 6 val. iki Grand Canyon South Rim (normalaus kanjono ir nac. parko), mes pasirinkome jo West Rim, kur yra pasagos tiltas. Jau isukus ir jo kelia ir pavaziavus kelias mylias, prasidejo kosmaras: apie 1 val. kelio tokiu blogu ir dulketu zvyrkeliu, kokiu net LT turbut nera. Vaziavom labai letai, nes bijojom, kad zvyrkelis musu nuomotai masinai ratus issukalios. Pagaliau atvaziavom. Stovi didele balta palapine (ju pagrindinis pastatas), kuris visiskai nesiderina prie kanjono aplinkos - atrodo kaip is Marso doh.gif Su savo masina negalima vaziuoti i kanjono gyli ir prie pasagos, butinai turi sest i ju autobusa. Tas malonumas kainuoja $75 zmogui. Ju duotoj programoj buvo 3 autobuso sustojimo taskai, kaip veliau pasirode, kad pirmas taskas - tai ju bustine, is kur mes isedom i autobusa. Pirmas taskas (kuris pagal juos is tikruju buvo jau antras taskas) zadejo ju indeniskus pasirodymus su tradicine muzika, ju tradiciniu gyvenvieciu apziurejima ir susipazinima su buitimi ir amatais. Galvojau - "Idomu, Susipazinsiu su indenu kultura!". Ka jus manot? Ju zadeti pasirodymai - tai vienas prie pasagos tilto persirenges i plunksnas indenas, su kuriuo gali nusifotkint. Kai niekas nesifotkina su juo, jis sedi pavesyje ant suoliuko. Ju tradicine muzika su sokiais - tai buvo is magnitofono, pastatyto ant suoliuko, sklindanti muzika doh.gif O ju tradiciniai namai su buitimi ir kultura - is 5 pagaliu suregztos bile kaip 3 palapynes blush2.gif Galvojau, tiek to, gal bent suvenyru idomiu tikru indenisku nusipirksiu, nes ju programoje buvo parasyta "Tikru Hualapai indenu ranku darbo suvenyrai". Didelej salej vos keli neidomus suvenyrai, kurie visi "Made in China" doh.gif Vaziuojam i antra taska (kuris pagal juos jau buvo paskutinis trecias). Ten turejome pasivaiksciot kanjono krastu, pasigrozet ir pavalgyt. Maistas buvo iskaiciuotas i kaina. Galvojau "Nors tai gerai, bent jau pavalgysim sociai, juk amerikieciu porcijos dideles biggrin.gif ". Mums idejo tokias mazas porcijas, kokiomis turbut tik vaikas pasisotintu. Arbata ir kava mums priklause, bet jei norejai Sprite, Colos - pirk! Valgymo vieta organizuota ant kanjono virsaus - unikali vieta, jei ji butu priziurima ir graziai organizuota. Bet virs pigiu metaliniu suolu prikaltu prie stalu itempta balta palapine (kaip kauno rotusej vasara prie medziotoju uzeigos), vietinis indenas, kuris turi priziuret tvarka, visa laika kol mes valgom plepa telefonu, o po stalais numestos serveteles, maisto likuciai, vienkartiniai indai ismetomi vejo po teritorija doh.gif Pats stiklinis pasagos formos tiltas labai unikalus, brangus ir labai idomus objektas ... butu, jei ne indenu neprieziura. Tie indenai yra ziaurus tinginiai, gavo toki objekta, ima is turistu tokius pinigus ir dar taip sparciai apleidzia objekta, kad net graudu darosi verysad.gif Tik pinigus ima, o daryt nieko nedaro, nieko neivestuoja, net priziuret nesugeba. Isivaizduokit, kad pasagos stiklas jau subraizytas, nes tapkiu, kurias reikia detis ant savo batu, jie nevalo. Mes jas paimam is dezes murzinas su smeliu ir prilipusiais akmenukais, tokias pat grazinam, po musu zmones jas ima dar murzinesnes. Ne be reikalo, kai mes tik atvaziavom prie objekto, daug masinu ir turistu ten nepastebejom. Zmones nusivilia, iseina visi be sypsenu. Turbut vietiniai amerikieciai ten visai nevaziuoja, nes matem tik indu, azijieciu ir baltu uzsienieciu

Papasakojau tik apie blogiausius dalykus. Nes likusieji objektai - tai tiesiog nuostabu, ziuri ir netenkti zado nuo ju grozio. Kai kuriuos net priskirciau pasaulio stebuklui! To zodziais neaprasysi, ir net nuotraukos to neparodys. Reikia pamatyt ir patirt. Jei turite klausimu - klauskite mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mister.x @ 2010 07 27, 12:49)
sveiki, rašo Klaipėdiečiai  38 ir 44 metų,  norėtume pakeliauti  po JAV , 10-15 dienų, bet nemokame  anglų kalbos, gal kas duos  patarimų ,pasiulymų

Na jei zadate dviese ir be kalbos.... tai tikrai zinokit neliuks ten jum bus...... Mes vaziavome pas gyminiu, jie mumis visur vezino, ir uz vertejus buvo. Bet pats kazkaip kaip bukis jauties doh.gif , supranti kas 2-3 zodi ir tiek verysad.gif
Atsakyti