QUOTE(Liucina @ 2007 06 20, 11:01)
Jau su pirkėja sutariau, kad už notarą mokės tik ji, kategoriškai atsisakiau mokėti per pusę, nes ir taip bute palieku daug baldų, buitinę techniką.Ir kiek žinau užsienyje už notarą moka
Na čia tik jūsų susitarimo reikalas.
QUOTE(Liucina @ 2007 06 20, 11:01)
Jau su pirkėja sutariau, kad už notarą mokės tik ji, kategoriškai atsisakiau mokėti per pusę, nes ir taip bute palieku daug baldų, buitinę techniką.Ir kiek žinau užsienyje už notarą moka
nu bet kodel siais laikais visi pardavejai tokie pirkti

nors mes irgi su panasiais pardavejais susidurem. tipo ne mokekit jus. ir mokesim. o ka daryt. o va pardavinedami patys tai emem per puse. nes manau kad taip teisinga...
jau tikrai geriau kaina tukstanciu pasididink buto ir sumokek puse sumos pas notara.

O kodel mes viska turim daryti kaip uzsienyje daro? Nesuprantu tokio poziurio. Jug nelygiojates i kaimyna, kuris "pragere" savo buta. (ir as taip darysiu, kaip kaimynas daro). Manau, kad cia turi buti abipusis susitarimas tarp suaugusiu zmoniu.
QUOTE(2SIA @ 2007 08 03, 15:06)
nu bet kodel siais laikais visi pardavejai tokie pirkti
negi tu nenori parduot> jei nori, tai ir moki uz paslaugas kad iforminti legaliai ir svariai sita sandori. cia ne vien pirkejo reikalas.
nors mes irgi su panasiais pardavejais susidurem. tipo ne mokekit jus. ir mokesim. o ka daryt. o va pardavinedami patys tai emem per puse. nes manau kad taip teisinga...
jau tikrai geriau kaina tukstanciu pasididink buto ir sumokek puse sumos pas notara.

aš manau, kad nėra čia ko piktintis. jei sutinkate mokėti, tai reiškia jums tai svarbiau nei jiems. galite pabandyti atsisakyti, kas tada bus?
QUOTE(Meškuolė @ 2007 08 04, 07:35)
aš manau, kad nėra čia ko piktintis. jei sutinkate mokėti, tai reiškia jums tai svarbiau nei jiems. galite pabandyti atsisakyti, kas tada bus?
nieko nebus. ieskotumem kito buto

tiesiog as elgiuosi taip, kaip noreciau kad elgtusi su manimi

QUOTE(2SIA @ 2007 08 04, 09:50)
nieko nebus. ieskotumem kito buto
.
t.y. moku per puse.

laisvoji rinka čia, o ne komunizmas. aš visai norėčiau, kad man dykai kas duotų, tai gal tai, ką turiu, dabar norintiems išdalinti?
Mes irgi kai pirkom mokejom visus mokescius ir savo ir pardavejo dali

na mes pirkom pries kuris metus, tai pas notara per puse mokejome... o baldai - tai kitas dalykas - juk jie nuperkami, o kad neturite kur ju deti velgi klausimas tai jusu problema
Aš iš savo patirties 
Kiek pirkau ar pardaviau butų visada mokėdavom pusiau ir nebuvo jokių abejonių
...
o baldai tai čia jau kitas klausimas
Jei parduodi butą ar namą su baldais, tai ir įtrauki jų vertę į pardavimo kainą, o jei parduodi tuščią, tai mano manymu pats ir turi išsivežti tuos likusius baldus. Nes palikti baldai man tik šiūkšlės (gal per grubiai pasakyta
) už kurių išvežimą aš turėsiu mokėti 
Papildyta:
Dar pamiršau apie mažesnę pirkimo/pardavimo kainą
, tai tikrai ne visada naudinga

Kiek pirkau ar pardaviau butų visada mokėdavom pusiau ir nebuvo jokių abejonių

o baldai tai čia jau kitas klausimas

Papildyta:
Dar pamiršau apie mažesnę pirkimo/pardavimo kainą

Senokai sioje temukeje kas lankesi, bet labai reikia patarimo.
Situacija tokia: perkam nama uz 65tukst, taciau pardavejas nori rodyti tik 30tukst, kadangi nuo dovanojimo nepraeje 3 metai ir jei jis rodys visa suma uz kuria pardave, jam reikes moketi 15proc mokesciu valstybei. Problema tame, kad nama perka mama-ukininke, kuri privalo rodyti visus pinigus, t.y. daryti pavedima per banka, o ne grynais. Ka tokiu atveju butu galima padaryti, kad abiems pusems butu gerai?
Situacija tokia: perkam nama uz 65tukst, taciau pardavejas nori rodyti tik 30tukst, kadangi nuo dovanojimo nepraeje 3 metai ir jei jis rodys visa suma uz kuria pardave, jam reikes moketi 15proc mokesciu valstybei. Problema tame, kad nama perka mama-ukininke, kuri privalo rodyti visus pinigus, t.y. daryti pavedima per banka, o ne grynais. Ka tokiu atveju butu galima padaryti, kad abiems pusems butu gerai?
gal dabar kas taip daret?
idomu,nuo kokios sumos keiciasi notaram mokestis,lyg buvo nuo 100 000lt?
idomu,nuo kokios sumos keiciasi notaram mokestis,lyg buvo nuo 100 000lt?