Naktinio drugelio pamoka
Vieną vakarą aš kalbėjau su drugeliu. Jis bandė įsilaužti į elektros lemputės vidų ir
Iškepti save ant jos siūlelio. -Kodėl jūs,vaikinai,imatės šio triuko?-aš paklausiau jo. Ar taip įprasta drugeliams ? Nes jei vietoj elektros lemputės čia būtų atvira žvakė, tu taptum mažu,bjauriu angliuku. Argi tu neturi sveiko proto? -Užtektinai,-atsakė jis.-Bet kartais mes pavargstame nuo jo. Mus nuvargina rutina ir mes trokštame grožio bei jaudulio. Ugnis yra graži,ir mes žinome,kad per daug prie jos prisiartinę žūsime. Bet ką tai reiškia? JUK GERIAU PASIJUSTI AKIMIRKSNĮ LAIMINGU IR SUDEGTI, NEI GYVENTI ILGAI,BET VISĄ AMŽIŲ NUOBODŽIAUTI. Todėl mes susukame savo gyvenimą į vieną mažytį ritinėlį Ir po to jį iššauname. ŠTAI KUR YRA GYVENIMO PRASMĖ. GERIAU BŪTI VIENĄ AKIMIRKSNĮ GROŽIO DALIMI, O PO TO LIAUTIS EGZISTAVUS, NEI GYVENTI AMŽINAI IR NIEKADA NETAPTI GROŽIO DALIMI. Mūsų požiūris į gyvenimą yra : Lengvai ateini,lengvai išeini. Mes esame tokie,kokie buvo žmonės,kol jie netapo per daug civilizuoti, ir mokėjo džiaugtis gyvenimu. Ir kol susirengiau paprieštarauti tokiai jo filosofijai, Jis puolė į patentuoto cigarų žiebtuvėlio liepsną. Aš nesutinku su juo. Man geriau turėti dukart mažiau laimės, O gyventi dvigubai tiek.Bet kartu AŠ TROKŠTU,KAD NORĖČIAU KO NORS TAIP, KAIP JIS NORĖJO IŠKEPTI.
Ne sentencija, bet man labai patiko