Įkraunama...
Įkraunama...

Vištienos patiekalai

Imperatorės viščiukų sparneliai


700 g viščiukų sparnelių
3 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas sauso šerio
1 šaukštas sutarkuotos imbiero šaknies
1 skiltelė česnako, susmulkinta
2 šaukštai aliejaus
0,3 puodelio kukurūzų krakmolo
0,6 puodelio vandens
2 svogūnai su laiškais, supjaustyti plonomis juostelėmis
1 šaukštelis supjaustyto imbiero šaknies

Supjaustykite viščiukų sparnelius; išmeskite viršūnėles (arba palikite sultiniui).
Sumaišykite sojų padažą, šerį, sutarkuotą imbierą ir česnaką dideliame dubenyje; įdėkite viščiuką ir išmaišykite.
Uždenkite ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai, retkarčiais apverskite.
Išimkite viščiuką; išsaugokite marinatą.
Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sumažinkite ugnį iki vidutinės. Apvoliokite viščiuko gabaliukus kukurūzų krakmole; sudėkite į keptuvę ir apkepkite iš visų pusių.
Išimkite viščiuką; nusausinkite. Į tą pačią keptuvę supilkite vandenį ir išsaugotą marinatą. Sudėkite viščiuką; pabarstykite svogūnais ir supjaustytu imbieru. Uždenkite ir troškinkite 5 minutes, arba kol viščiukas suminkštės.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
Viščiuko filė kokoso drožlėse

Grilyje keptas viščiukas
500 g viščiuko krūtinėlės
50 g kokoso drožlių
baltieji pipirai
druska
Glazūra:
5 šaukštai kečupo
3 šaukštai aliejaus
1/2 citrinos sultys
2 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai sojų padažo

Viščiuko filė kruopščiai nuplauti, nusausinti, padalyti 1,5 cm storio gabalais, šiek tiek pamušti grūstuvėliu, pabarstyti druska ir pipirais.
Iš pateiktų komponentų paruošti glazūrą, įberti žiupsnelį kajeno pipirų, ištepti ja mėsą.
Kepti grilyje dažnai vartant ir tepant likusia glazūra.
Iškepus greit apvolioti kokoso drožlėse.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
Aštrūs viščiukų sparneliai su medumi

1 šviežias čili pipiras , smulkiai supjaustytas
1 šaukštelis čili prieskonių
1 šaukštelis šviežio imbiero, sutarkuoto
1 laimo žievelė, sutarkuota
12 viščiukų sparnelių
4 šaukštai aliejaus
1 šaukštas šviežios kalendros lapelių
2 šaukštai sojų padažo
3,5 šaukštai medaus

1. Sumaišyti šviežią čili, čili miltelius, sutarkuotus imbierą ir laimo žievelę. Gerai išmaišyti produktus. Mišiniu įtrinti viščiukų sparnelius ir palaikyti juos bent 2 val., kad prieskonių skonis ir aromatas įsigertų į vištieną.
2. Inde "vok" įkaitinti pusę aliejaus. Į įkaitusį aliejų sudėti pusę sparnelių ir kepti 10 min. pastoviai vartant, iki sparneliai taps traškūs ir įgaus geltonai auksinę spalvą. Išimti juos iš indo ir nuvarvinti ant servetėlės. Tą patį pakartoti su likusiais sparneliais.
3. Po to, kai iškepėte visus sparnelius, į indą "vok" suberkite šviežią kalendrą ir apkepti ją ant didelės ugnies apie 30 sek., pastoviai maišant. Po to vėl į indą sudėti pakeptus sparnelius, sumaišyti juos su kalendra ir apkepti dar 1 min.
4. Į sparnelius supilti sojos padažą bei medų ir kepti 1 min. pastoviai maišant.

Patiekti sparnelius karštus, papuošus juos laimu ir šviežia kalendra.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
Vištienos vyniotinis su razinomis

2 viščiukai broileriai
1 morka
1 kiaušinis
prieskoniai vištienai
kmynų
druskos
1/2 stiklinės razinų

Abiejų viščiukų mėsą nuimti nuo kaulų. Vieno viščiuko mėsą sumalti. Kitą lengvai išmušti.
Visą paruoštą mėsą pabarstyti prieskoniais, druska ir pamarinuoti 6-10 val.
Maltą mėsą sumaišyti su kiaušiniu, razinomis ir kubeliais pjaustyta morka.
Nemaltą mėsos gabalą ištiesti ant celofano gabalo, prieš dedant mėsą, celofaną pabarstyti kmynais. Ant viršaus sudėti maltą mėsą ir suvynioti vyniotinį.
Vyniotinį įvynioti į dar vieną celofano gabalą arba į skepetą ir surišti špagatu.
Į skardą įdėti vyniotinį, apšlakstyti vandeniu.
Kepti maždaug 1 val. 180°C temperatūroje.
Iškeptą atvėsinti ir paslėgus laikyti 10-12 val.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
Prašmatnios viščiuko salotos

1/2 rūkyto viščiuko
200 g konservuotų kukurūzų
1 didelis obuolys (Obuolys)
1 konservuotas salieras (tik ne acte)
3 apelsinai
100 g majonezo
druskos
baltųjų pipirų

Viščiuko mėsą atskirti nuo kaulų ir labai smulkiai supjaustyti.
Salierą nusunkti, obuolį supjaustyti kubeliais ir truputį pašlakstyti citrinos sultimis.
Apelsinus nulupti ir supjaustyti kubeliais.
Visus komponentus išmaišyti, pagardinti druska ir baltaisiais pipirais.
Prieš patiekiant išmaišyti su majonezu.
Patiekti ant salotų lapų, papuošti apelsino skiltelėmis.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
Vištiena kimšti obuoliai

6 obuoliai tinkami kepimui
1 puodukas smulkiai supjaustytos virtos ar keptos vištienos (puodukas - 250 ml)
1 svogūnas, nedidelis smulkiai supjaustytas ir pakepintas
2 šaukštai virtų ryžių
1/2 šaukšto smulkiai supjaustytų petražolių
druskos
pipirų

Viską sudėti į dubenį, gerai išmaišyti ir to mišinio prikimšti obuolius.
Obuolius nuplauti, labai plonai nulupti, išskobti sėklalizdžius ir pamerkti į citrinų sultimis parūgštintą arba pasūdytą vandenį, kad nepajuostų.
Obuolius išimti iš vandens, nusausinti, prikimšti vištienos mišinio.
Ant kiekvieno obuolio uždėti po gabalėlį svogūno.
Sudėti į karščiui atsparų indą, įpilti truputį vandens ir kepti 180°C orkaitėje, kol obuoliai iškeps.
Tinka su spanguolių uogiene, lapinėmis salotomis.


Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo"
Atsakyti
ismeginau si Auges recepta "Višta, kepta folijoje" gavosi labai labai skaniai, vyras 1000 kartu isgyre (aciu auges wink.gif ) tik vietoje vienos dideles visos, kepiau du mazycius visciukus ir nenaudojau petrazoliu, o dejau krapus  ;D niam niam  
Atsakyti
va dar viena ismeginau  ;D si recepta radau vienoje is VIKRELIO nuorodytu receptu svetainiu  :)
 
  VIŠTOS ŠLAUNELĖS SU KOPŪSTAIS

4 vidutinio dydžio vištos šlaunelės;
1kg raugintų kopūstų;
5 vidutinio dydžio bulvės;
3 valgomieji šaukštai majonezo;
Paukštienos prieskonių, česnako, druskos, aliejaus.


Vištos šlauneles pabarstyti prieskoniais, padruskuoti, ištrinti susmulkintu česnaku ir majonezu. Palikti 2-3 valandom, kad prieskoniai ir majonezas įsigertų.
Ant aliejumi išteptos kepimo skardos tolygiai paskirstyti raugintus kopūstus, ant kopūstų sudėti paruoštas kepimui vištos šlauneles ir 30-40 minučių kepti orkaitėje.
Valgyti su karštomis virtomis bulvėmis.

  gavosi labai labai labai labai skaniai .
Atsakyti
Mielos kulinares,o ar naudojat vistienos kitas dalis: sirdeles, skrandukus, kepenis? butu labai idomu isgirsti ka nors skanaus ir paprasto.
Atsakyti
Aš skrandukus pamarinuoju su prieskoniais ir troškinu orkaitėje tokiuose moliniuose uzdengiamuose indukuose (mes juos molinukais vadiname  ;D) kartu su daržovėmis, majonezu ir olandišku sūriu  [smiley=eda.gif] [smiley=wink.gif]
Atsakyti
as skrandukus ir sirdeles gaminu kaip ir guliasa  :)
Atsakyti
Šiaip aš nesu gera kulinarė, bet gaminti juk tenka.Man pačiai labai patinka patiekalai iš vištienos, tačiau mėgstu paprastus receptukus. Pavyzdžiui su vištienos širdelėmis, aš, be guliašo, dar verdu sriubą. Skrandukus taip pat naudoju, juos pirmiau išverdu, o po to pakepinu su smulkintu svogūnu. Kepenėles perku broilerių, indeliuose. Atšildžius, įtrinu druska ir prieskoniais, palaikau ~30min.(galima mažiau), po to volioju miltuose ir dedu į įkaitintus riebalus. Prie viso šito padarau paprastą padažą, pakepinu kelias smulkintas svogūno galvas, riebaluose, įpilu vištienos sultinio(tirpaus), po to įmaišau kelis šaukštus miltų. Vištienos kepenėlės man skaniausios su virtais ryžiais.
Atsakyti