Mergičkos, sakykit, kaip manot, ar yra čia koks skirtumas makaluojant chną su basma:
1) pasiruošiant pirmiausia chna, po to apiplikant basmą ir tik prieš dažant jas sumaišant į bendrą "košę";
2) iškart į dubenį suberiant basmą su chna ir abi kartu apiplikant vandeniu arba kokiu nors nuoviru?
Aš visada tik antruoju variantu ruošiu, bet vakar dar peržvelgiau nete tuos pamokymus, kaip dažyti, tai dabar ir mąstau, ko jie ten atskirai chna/basma terliojasi

. Tiesa, ten, jei gerai supratau, chna neplikoma vandeniu, o apipilama citrinos rūgštimi (man tai baisiai tas reikalas atrodo

-kažkodėl man tos rūgštys

), o vat basma plikoma. Čia matyt todėl taip ir daro, kad atskirai, bet vat kažin ar spalvai tai turi kokios nors įtakos.

Gal ta rūgštis labiau chna dažo išskiria? Net actą kaikurios naudoja chna paruošimui.