
"Grietininis trupiniuotis"
Vienas 23x23 cm dydžio pyragas
115g kambario temp. sviesto
130g cukraus pudros
3 kiaušiniai
210g miltų
1 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
250 ml grietinės
Trupiniuočio viršui:
225g rudojo cukraus
2 a.š. malto cinamono
115g smulkiai sukapotų graikinių riešutų
50g gabalėliais pjaustyto sviesto
1. Įkaitinti orkaitę iki 180. Kepimo formą iškloti kepimo skardą ir patepti jį riebalais.
2. Trupiniuočio viršui sumaišyti rudąjį cukrų, cinamoną ir riešutus. Įtrinti sviestą, kol mišinys pasidarys panašus į duonos trupinius.
3. Iki purumo išsukti sviestą. Supilti cuk. pudrą, po vieną sumušti kiaušinius ir vis maišyti.
4. I kitą dubenį persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir soda. Dalimis, per tris kartus, įmaišyti sausus komponentus į sviesto mišinį, kaitaliojant su grietine.
5. Supilti pusę tešlos į kepimo skardą ir užberti pusę trupinių. Supilti likusią tešlą ir vėl užberti trupinius. Kepti 60-70 min., kol gražiai pagels. Palikti 5 min ataušti skardoje, po to perkelti ant grotelių.
Mes pyragą valgėme dar karštą, todėl trupinių masė išties priminė karamelę su riešutais, niam




