Įkraunama...
Įkraunama...

TUPPERWARE

QUOTE(vaida39 @ 2009 02 15, 15:33)
O as is gobsumo sau 2 uzsisakiau. biggrin.gif

o kur juos naudojate?
Atsakyti
O as tiesio isimylejau mazaji micropliusiuka. Ir sokolada ir sviesta, ir zelatina tirpdau. Ir vyna vakas karsta gerem thumbup.gif Man jis labai smagus, jei reikia tik trupuciuka ko nors pasildyti. Pas mane tik didysis buvo, tai dabar jis ilsisi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2009 02 15, 23:19)
O as tiesio isimylejau mazaji micropliusiuka. Ir sokolada ir sviesta, ir zelatina tirpdau. Ir vyna vakas karsta gerem thumbup.gif Man jis labai smagus, jei reikia tik trupuciuka ko nors pasildyti. Pas mane tik didysis buvo, tai dabar jis ilsisi lotuliukas.gif


Tai gal galėumei patarti, kokiu galingumu ir kiek laiko tirpdai sviestą, šokoladą ar želatiną?
Atsakyti
Priklauso, ko reikia. Jei tik truputi suminkstinti sviesta, tai apie300w 1 min. Jei visai istirpinti ir ant pilno pajegumo ijungiu 1-2 min.Sokoladas pinai neistirpsta, istraukus ji reikia ismaisyti iki vientisos mases.
Atsakyti
Merginos,
Ultrapliuse kepiau (padaže troškinau) vištieną, apačioj po ja buvau sudėjus morkas su bulvėmis (apie 1,5 cm kubeliais). Po pusantros valandos kepimo 190C temperatūroje vištiena buvo valgoma, o daržovės dar pakankamai kietos. Kaip tai suprast? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitra @ 2009 02 15, 21:40)
Šiandien išbandžiau Mikropliusą. Super  thumbup.gif Koks patogus bulvių išvirimas... Bandžiau ir duoną keptą su sūriu, irgi gerai. O jeigu sviestą reikia išlydyti, irgi maksimalią galią naudoti kažin? O šokoladui tirpinti?  g.gif

Atsargiai su šokolado tirpdinimu mikropliuse. Neduokite jam per daug įkaist ar užvirt, nes kitaip sugadinsite indą.

QUOTE(gesa @ 2009 02 16, 00:02)
Merginos,
Ultrapliuse kepiau (padaže troškinau) vištieną, apačioj po ja buvau sudėjus morkas su bulvėmis (apie 1,5 cm kubeliais). Po pusantros valandos kepimo 190C temperatūroje vištiena buvo valgoma, o daržovės dar pakankamai kietos. Kaip tai suprast? g.gif

Normalu. Daržoves prieš troškinant patartina apvirti.
Atsakyti
QUOTE(gesa @ 2009 02 16, 00:02)
Merginos,
Ultrapliuse kepiau (padaže troškinau) vištieną, apačioj po ja buvau sudėjus morkas su bulvėmis (apie 1,5 cm kubeliais). Po pusantros valandos kepimo 190C temperatūroje vištiena buvo valgoma, o daržovės dar pakankamai kietos. Kaip tai suprast? g.gif

As jau kelinta karta nervuojuosi, kad bulves neiskepa, vakar irgi patingejau apvirti, galvojau, kad per 1,5 val vistiek iskeps, ir vel neiskepe. As manau, kad nuo mesos prieskoniu ar kazko kito gauna rugsties ir tada ilgiau gaminasi g.gif
Atsakyti
o kokio dydžio dabar akcijinis Mikropliusiukas? aš užfiksavau, kad 500ml?
Aš pat sau turiu 1ląsočiuką, tai jis man visiems gyvenimo atvejams bigsmile.gif Aš tai su mikrobange darbuojuosi visad vienodu galingumu, pas mane kokie 700-800W. Želatinai, medui, sviestui,šokoladui tirpinti tikrai nepamainomas dalykas bigsmile.gif Mane tai vadovė senai buvo įspėjus, kad tirpinant šokoladą reikia VANDENS įpilt šaukštą ar du, kad nesugadint indo....

Gesa, aš iš savo patirties pasakysiu, jei įpilsi kokio skyscio:padažo ar vandens į ultrapliusą, tai troškint daržoves gali kelias valandas verysad.gif Aš net kai čenachus (tiksliau troškinį) darau, nei šaukšto vandens nepilu, ten ir taip visad labai daug skysčių atsiranda. Plovą kai darau, tai vandens pilu ir viskas gerai gaunas, taip pat lazanija ar canelloni makaronai su daug padažo liuksiškai gaunas...

o perskaičiau laurindres postą, mergaitės, nu nesu niekad apvirus bulvių, man pačios skaniausios bulvikės ultrapliuse gaunas, sultingos, minkštos. Aš paprastai darau, pvz. pridedu kotletukų ir prikaišioju bulvikių(truputį paprieskoniuotų,žalių,perpjautų per puse), Nepilu nei aliejaus, nei vandens. Po kokių 30 min. gatava, kotletukai minkštučiai, bulvytės taip pat ir daug atsiradusio skysčio ultrapliuse... Dabar dar atkaliau sistemą su višta: puse laiko kepu su dangčiu, puse be dangčio - fantastika bigsmile.gif mėsytė neišdžiūvus, mikštut minkštutėlė....

Rosee, atsiranda gyvenime atvejų kai reikia didelio dubens ir miestietėms mirksiukas.gif aš pvz. vasarą, kai uogų metas apsistatau su daug dubenų ir nervuojuosi apsikrovus, o vat būtų vienas didelis bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo davija: 16 vasario 2009 - 10:20
QUOTE(laurindre @ 2009 02 16, 11:04)
As jau kelinta karta nervuojuosi, kad bulves neiskepa, vakar irgi patingejau apvirti, galvojau, kad per 1,5 val vistiek iskeps, ir vel neiskepe. As manau, kad nuo mesos prieskoniu ar kazko kito gauna rugsties ir tada ilgiau gaminasi g.gif

Na ne rugsties, o riebalo. As tai pirma sudedu darzoves ir jas pacias vienas patroskinu apie 30 minuciu, tada istraukiu is orkaites ir ant virsaus sudedu mesyte. Viskas puikiai gaunasi. Pabandykit kita karta taip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Betti: 16 vasario 2009 - 10:18
QUOTE(rosee @ 2009 02 15, 22:40)
o kur juos naudojate?

Dar niekur nenaudojau.Taigi akcijiniai...ir labai grazus,raudoni...
Atsakyti
[quote=laurindre,2009 02 16, 00:19]
O as tiesio isimylejau mazaji micropliusiuka. Ir sokolada ir sviesta, ir zelatina tirpdau.


Sokolado vieno jokiais budais netirpinkite, schmoll.gif butina deti pvz sviesto truputi arba ipilti vandens, nes inda sugadinsit
Atsakyti
[quote=rapolas,2009 02 16, 11:21]
[quote=laurindre,2009 02 16, 00:19]
O as tiesio isimylejau mazaji micropliusiuka. Ir sokolada ir sviesta, ir zelatina tirpdau.
Sokolado vieno jokiais budais netirpinkite, schmoll.gif butina deti pvz sviesto truputi arba ipilti vandens, nes inda sugadinsit
[/quote]
Vieno ir netirpdau, su sviestu arba grietinele bigsmile.gif

O bulves ultrapliuse pas mane kepe kartu su kalakuto kumpiu, kumpis iskepe, skyscio daug pasidare, o bulves ne schmoll.gif Jauciu mesos prieskoniuose kazkiek rugsteles buvo. Na man per 1 val ant kepimo akmens bulves iskepa ir skaniai apskrunda, o ultrapliuse ne schmoll.gif Niekaip nesusidraugauju as su tuo puodu doh.gif
Atsakyti