Ultraplius serija:

Kas yra UltraPlus ?
UltraPlus tai indas šaldytuvui. UltraPlus tai indas šaldymo kamerai. UltraPlus tai indas mikrobangų krosnelei. UltraPlus tai indas serviravimui.Ir pagaliau...
UltraPlus tai indas gaminimui orkaitėje. Skirtas įvairiam maisto gaminimo ciklui: paruošimui, serviravimui, šaldymui, saugojimui, pašildymui. Jame galima ruošti ir žuvį, ir mėsą, ir daržoves, ir pyragą,ir makaronus.
UltraPlus naudojimo temperatūrų intervalas nuo -25 laipsnių šaldiklyje iki +230 laipsnių orkaitėje. Tik išėmus iš šaldiklio, galima dėti į mikrobangų krosnelę.
Ultra Plus tai XX amžiaus indas. Jis pagamintas iš politermio. Patogios, didelės rankenėlės leidžia patogiai paimti ir apsaugoja Jūsų rankas nuo įkaitusio indo. Jis labai lengvas, pagamintas tokios formos, jog pašildžius maistas visame inde vienodai įšyla. Indas turi mažas kojeles, todėl pastačius ant stalo, karštas dugnas nesiliečia su stalo paviršiumi.
Išgaubtos formos dangtelyje vienodai pasisikirsto garų kondensatas. UltraPlus pagamintas taip, kad ruošiant maistą, karšta oro srovė išgarinama iš indo. Baigiant gaminti patiekalą, galima nuimti dangtį, kad patiekalo paviršius apskrustų.
Naudojant šiuos indus, galima gaminti iš karto du patiekalus (dviem aukštais), pavyzdžiui apatiniame inde ruošti mėsą, o ant viršaus, uždėjus apverstą dangtį, daržoves.
UltraPlus dangtį galima naudoti kaip pagrindą, o pačiu dubeniu patiekalą uždengti. Tokiu būdu galima ruošti vištą: 13 min. dėkime ją į mikrobangų krosnelę, po to nuimkime dangtį ir baikime kepti 17 min. 220 laipsnių temperatūroje. Užtruksite tik 30 min., t.y. dvigubai greičiau nei įprasta.
Šiame inde galime puikiausiai kepti duoną. Pirmiausia jame užmaišyti tešlą, leisti pakilti ir tada kepti. Viskas viename inde.
Ruošiant nesaldžius patiekalus, rekomenduojama nenaudoti riebalų. Kepant pyragus, indą reikia patepti riebalais.
UltraPlus lengvai plaunamas, taupo Jūsų jėgas ir laiką!
Papildyta:Mikropliuso foto jau yra aukščiau.
Čia aprašymas
Mikrobangomis gaminame lengvai ir greitai
Visi ankstesni maisto gaminimo būdai, visa, ką žinojome apie troškinimą ir kepimą, mikrobangų krosnelėje vyksta truputį kitaip. O kad išnaudotumėt visas krosnelės galimybes, turime žinoti jos ypatumus. Kai gaminame įprastu būdu, maistas šyla iš išorės, o mikrobangų krosnelėje iš vidaus. Maistą šildančių bangų šaltinis magnetronas elektros srovę paverčia elektromagnetinėmis bangomis. Besisukanti antena šias bangas siunčia į ertmę, kur gaminamas maistas, ir jos ten absorbuojasi, t.y. produktas jas ,,įsiurbia. Molekulės, mažiausios produkto dalelytės, veikiamos aukšto dažnio bangų, pradeda judėti ir, trindamosi viena į kitą, sukuria maistui būtiną šilumą. Vadinasi viskas mikrobangų krosnelėje vyksta priešinga kryptimi. Gaminant maistą ant viryklės arba orkaitėje, šiluma iš išorės į produktus patenka indu, įkaitusiais riebalais arba vandeniu ir sklisdama į visas puses, ji pamažu skverbiasi į produkto vidų. Tokiam procesui reikia gana daug elektros energijos, dujų arba anglių. O mikrobangų krosnelėje bangos, patekusios į produkto vidų, sklinda iš jo centro, todėl teisingai naudojantis krosnele, sutaupoma elektros energijos, o patiekalai neprisvyla. Tačiau be specialių indų mikrobangų krosnelėje produktų gerai neparuošime. Pvz., jeigu bangos turi patekti į mėsos gabalą tai 2 cm gylyje jos praras 50% savo galios. Jeigu dar indas sugers dalį elektromagnetinių bangų, tai maistą gaminsime ilgai ir nesutaupysime nei laiko, nei elektros energijos, todėl maistą reikia gaminti inde, kuris pilnai praleidžia elektromagnetines bangas.
Avalus indas mikrobangų krosnelei 2,25 l, pagamintas iš spec medžiagos mikrotermo (tinka naudoti tik mikrobangėje, o orkaitėje ir griliuje netinka).ji 100% praleidžia elektromagnetines bangas ir atlaiko temperatūrą nuo -250 C iki 2000C. Todėl maistą šiame inde galima sušaldyti, atšildyti, sušildyti, pagaminti ir serviruoti.
1. Sušaldymas. Sušaldymui ir maisto laikymui ovalų indą uždengiame baltu sandariu dangčiu. Išėmę iš šaldiklio stenkitės neišmesti indo ant žemės, nes įšalęs indas tampa mažiau atsparus smūgiams. Norint indą atidaryti palaikykite indą penketą minučių kambario temperatūroje. Mikrobangų krosnelėje skirtą mėsą reikėtų sušaldyti supjaustytą plonais gabaliukais, geriausiai 2 cm storio.
2. Atšildymas mikrobangų krosnelėje. Sušaldyti ir atšildyti reikia kaip galima greičiau, kad nesuirtų produkto molekulių struktūra ir būtų išsaugotos naudingosios medžiagos. Pvz., daržoves dėti į indą, kiekvienai porcijai įpilti po 1 šaukštą vandens, uždengti nesandarų mėlyną dangtį ir atšildyti 10% galingumu. Atšildžius galima troškinti 100% galingumu. Mikrobangų krosnelėje nenaudokite balto sandaraus dangčio.
3. Sušildymas mikrobangų krosnelėje. Mikrobangų krosnelėje labai greitai sušyla maistas. Šildant maistą, indas būtinai turi būti uždengtas dangčiu, tada produktai greičiau sušils, neišdžius ir nepraras savo vitaminų. Šildant didelį produktų kiekį, reikia 1 2 kartus pamaišyti. Daržoves, kuriose nėra sulčių arba tokį garnyrą kaip ryžiai ar makaronai, apšlakstyti vandeniu arba baltuoju vynu.
4.Gaminimas mikrobangų krosnelėje. Ruošdami patiekalus pagal receptus(nepritaikytus gaminti mikrobangų krosnelėje) naudokitės šiais PATARIMAIS:nepilkite skysčių, isskyrus verdant kruopas, berkite mažiau druskos, pipirų, prieskonių(juos berkite į jau pagamintą maistą), galite sumažinti riebalų kiekį, sumažinkite maisto gaminimo trukmę 1/3 arba ½, lyginant su įprastais gaminimo būdais. Daržoves gaminkite mažame kiekyje vandens arba visai be jo, uždengę indą dangčiu. ATMINKITE kuo didesnis produktų kiekis tuo ilgiau jie bus gaminami. Patiekalai, kuriuose yra daug skysčių, kaip žuvis, paukštiena, mėsa, pagaminami greičiau ir tolygiau. Reikia šakute subadyti( viščiuko, bulvės, žuvies) odelę, kad galėtų išeiti garai. Pagaminus patiekalą visuomet reikia palikti pastovėti 1/3 gaminimo laiko.