mes irgi prisikasėm akmenų, tai jau pradedam naudoti.
Klodami trinkelėmis aikštelę prie dekoratyvinio baseiniuko išgrindėm intarpą iš smulkesnių akmenų ir labai gražiai gavosi. Gaila, kad negaliu įdėti nuotraukos, nes neturiu skaitmeninio fotiko
Dar įvertinkit sklypo reljefą ir pagalvokit gal kur nors bus kokie peraukštėjimai kur galima sumūryti atraminę sienelę iš akmenų - irgi labai gerai atrodo. Galima laiptelius sode padaryti, pagaliau gal turi planų kokį gėlyną - alpinariumą daryti, tikrai bus kur pritaikyti.
O šiaip jau tai neužkasinėkit ir neslėpkit tų akmenų, nežinau kaip pas jus, o pas mus aplink Vilnių girdėjau, kad bet kokių lauko akmenų mašina kainuoja atrodo iki 500 Lt. Taigi net parduot tokį turtą galima
Klodami trinkelėmis aikštelę prie dekoratyvinio baseiniuko išgrindėm intarpą iš smulkesnių akmenų ir labai gražiai gavosi. Gaila, kad negaliu įdėti nuotraukos, nes neturiu skaitmeninio fotiko

O šiaip jau tai neužkasinėkit ir neslėpkit tų akmenų, nežinau kaip pas jus, o pas mus aplink Vilnių girdėjau, kad bet kokių lauko akmenų mašina kainuoja atrodo iki 500 Lt. Taigi net parduot tokį turtą galima

QUOTE(jolaxus @ 2005 08 01, 11:43)
mes irgi prisikasėm akmenų, tai jau pradedam naudoti.
Dar įvertinkit sklypo reljefą ir pagalvokit gal kur nors bus kokie peraukštėjimai kur galima sumūryti atraminę sienelę iš akmenų - irgi labai gerai atrodo. Galima laiptelius sode padaryti, pagaliau gal turi planų kokį gėlyną - alpinariumą daryti, tikrai bus kur pritaikyti.

Na dėl tu mažesnių akmenuku tai kažkaip viskas aišku, bet pas mus yra bent keletas tokių ohoho, na tokie labai dideli, tai galvojau gal juo kaip panaudot. O grindiniui tai cis tiek gi jie turėtų būt šlifuoti

Šiaip vienoj vietoj, tk nepamenu kur matėm tokį architektūrinį elementą - stulpas, padarytas iš tinklo metalinio. Jis susuktas į ,,triūbą" ir pridėta akmenų. Sakau gal kažką panašaus padaryt

QUOTE(westa @ 2005 08 01, 12:54)
Šiaip vienoj vietoj, tk nepamenu kur matėm tokį architektūrinį elementą - stulpas, padarytas iš tinklo metalinio. Jis susuktas į ,,triūbą" ir pridėta akmenų. Sakau gal kažką panašaus padaryt 

esu mačiusi tokį kūrinį ir atvirai pasakysiu, kad jis manęs nesužavėjo.... viena pažįstama irgi kažkur matė, o paskui pabandė pasidaryti. Gavosi kažkoks iškrypęs, pasviręs. Reikia gerai apgalvoti jo konstrukciją, kad paskui neatrodytų diletantiškai... Ir apskritai darant tokius dalykus reikia apgalvoti viską plačiau, ar derės prie bendro stiliaus tas kūrinys. Na ir pakartosiu savo atradimą apželdinimo idėjų paieškai internete, apie kurį jau ir šitame forume bent pora kartų minėjau Google paieška su žodžiais landscaping portfolio duoda labai daug įvairių apželdinimo idėjų pavyzdžių
o labai dideliam akmeniu gali atsirasti vieta kad ir prie įvažiavimo į kiemą, ir nebūtinai sklypo riboje, juk gali būti ir už tvoros šalia vartų. Greta pasodinti kokį krūmą ir kompozicija baigta. Pagaliau kai kas važiuos į svečius visada galėsi duoti aiškų orientyrą - "ten kur pamatysit diiidelį akmenį tai mes ten ir gyvenam"

Jei tų "ohoho" akmenų niekur neįkomponuosit savo sklype, o labai dideli akmenys tikrai sunkiai įsikomponuoja, tuomet galit jį parduoti kokiai nors paminklų darymo firmai, jie už juostikrai labai solidžiai moka, o dar ir patys išsiveža.
O iš smulkesnių aš turiu prisirinkusi nuotraukų, bet negaliu įdėt.

O iš smulkesnių aš turiu prisirinkusi nuotraukų, bet negaliu įdėt.

QUOTE(westa @ 2005 08 01, 12:27)
As esu maciusi is vidutinio didzio akmenu padarytos atramos tvorai (na tokia juosta nuo zemes (apie 40-50cm) ir is jos kilantys stulpai, ant kuriu simontuota pati tvora) Na nezinau, ar supratai, ka turiu omeny

dar mačiau kaimynas labai gražiai susimūrijo prie įvažiavimo iš šonų du stulpus iš tokių didokų (na sveikai didokų, ne puntukų) akmenų, o kiek suprantu viduje įmūrijo stulpus, kuriais pravesta elektra. Va taip įmontavus kokius stilingus šviestuvus tai turėtų labai įspūdingai gautis

QUOTE(westa @ 2005 08 01, 17:13)
Nu visai neblogų variantų yra
gražu..... asmeniškai man labiau patinka naturalūs lauko akmenys visaip sukomponuoti, negu tas dolomitas, tačiau čia skonio reikalas

Kažkur mačiau iš nemažo akmens padarytas stalas ir tipo kėdės iš mažesnių akmenų.
O mane ir akmenys domina, nes pas mus labai jau daug yra. Ir norėtūsi juos kažkaip išnaudoti.
O mane ir akmenys domina, nes pas mus labai jau daug yra. Ir norėtūsi juos kažkaip išnaudoti.
Cia mano vyro idejos kaime:

Na tikrai fainiai ir gražiai tas gėlynas atrodo,
bet į jį tai daug ir žemių reikėjo tikriausiai pripilti.

QUOTE(uolma @ 2006 02 21, 16:17)
Na tikrai fainiai ir gražiai tas gėlynas atrodo,
bet į jį tai daug ir žemių reikėjo tikriausiai pripilti. 

Na taip, nemazai, bet dabar tik pavirsiuj vis nauju uzpilu