O man gaila, kad neturejau plano
kai ka svarbaus buciau aptarus.. bet tada dar ir nezinojau kad taip ar anaip butu geriau. dabar zinosiu ir antram kitaip pasiruosiu
As turiu pasiruosus plana
Ziuresiu kaip ten su juo bus, kaip reaguos ligonines personalas i ji. Manau blogiau tikrai nebus. Na o kai turesiu naujienu, uzsuksiu, pasidalinsiu su jumis
Su pirmu vaiku neturejau plano ir dabar nedarau jokiu planu
pasirasiau:) ir gyd pozityviai i tai ziuri, beje ten nieko drastisko,pikantisko nera. Elementarus, zmoniski poreikiai isdesyti, ir vyras yra labai patenkintas,kad dabar zinos ko mes norim,kaip viskas turi vykti ir ko is gyd tiketis, aisku extra atveju, viskas keisis pagal situacija. Bet mes nusiteike,kad viskas bus sklandziai, tai ir jauciames uztikrinti
as turiu sudarytas gimdymo plana, bet tik todel kad gimdysiu UK ne Lietuvoj. kad is skausmo kalbos nepamirsciau
QUOTE(cheeky-monkey @ 2012 02 04, 21:47)
tada tikrai ir ne tik is skausmo daug ka pamirsti
bet as dabar vat pagalvojau ir apie tokias smulkmenas kas, mano manynu man butu buve geriau, kad kojos ant laikikliu ne blauzdomis butu paremtos, o kad buciau remusis pedomis - taip lengviau spirtis ir stumti. kitad dalykas del tos pacios pozos - jau ir buvom aptare su akusere, o vis tiek pagulde aukstelninka - zinoma jau jegu mustis ir priesintis tam nebuvo
Na ir paskutinis man bent jau esminis dalykas - kas buvo baisiausia istverti po gimdymo - tai kai vaikeli nusinese i ta gimdyklos vieta kur man nesimate. As vos pati nuo stalo paskui vaika nenusuoliavau
Gal kam pravers mano patirtis ir patarimai
As tai neturejau jokio plano ir dabar neplanuoju gimdymo
Manau, kd tuo metu rupi vienas dalykas - kad tik viskas praeitu kuo sklandziau ir be komplikaciju. O to nepriplanuosi deja ....
Nereikia gimdymo plano suprasti papunkciui kiekvieno zingsni,kad suminesi. AS pvz antram gimdymui irgi pasirasiau,parodziau akuserei,kad turetu omeny,ir nzn ar plano deka,ar tiesiog airijoj personalas rupestingesni (cia lyginu is pirmu gimdymu LT),taciau viskas buvo ispildyta
noru daug neturejau,tiesiog keletas prasymu ir tiek,atsizvelgiant i sveikata ir pirmo gimdymo patirti.
Turejau gimdymo plana. Daktarai ji maloniai prieme, nors ir nebuvau tarusis is anksto. Taciau pasakysiu viena- Mes planuojam,o Dievulis juokiasi!
Bandem laikytis gimdymo plano, kol galu gale paaiskejo kad teks daryti cezari. Na aisku jei viskas gerai ,gimdymas einasi puikiai tai planas pravercia. Viskas aiskiau,maziau klausimu daktarams, ir paciai ramiau.
QUOTE(Linutas @ 2012 02 07, 22:16)
gal galit pasidalinti patirtimi, ko konkreciai pageidavot?
sakykim, ko nebuvo per pirmaji gimdyma 
Na pabandysiu nupasakoti... Tarkim pirmo gimdymo metu,man neleido paciai rinktis padeties,kaip saremiauti ir kaip gimdyti. Parinko patys,guleti ant nugaros,kai visiems ir taip gerai zinoma,kad si padetis patogi medikam,taciau tokia padetim giimdant,gimdymas uzsitesia,ir buna skausmingesnis,nes spaudziami nervai. Tad antra karta prasiausi,kad leistu,esant galimybei,paciai isitaisyti patogiai. Man lb padejo sedejimas lotosu saremiaujant,o pagimdziau as atsiremusi i kamuoli keturiomis
manau kad ir susidarai ta plana - jo laikytis nera lengva
Plano sudarymo esmė ir privalumai:
- sukaupti daug informacijos apie gimdymo procesą;
- tinkamai pasirengti gimdymo procesui;
- įgyvendinti savo pageidavimus ir visus lukesčius;
- žinoti savo teises;
- žinoti medikų teises;
- žinoti gydymo įstaigos tvarką ir papildomas galimybes;
- suderinti ir žinoti kokią pagalbą suteiks šalia esantis artimas žmogus;
- išanksto adaptuotis gydymo įstaigoje.
Tiesiog, yra labai daug aplinkybių ir nuo mūsų pačių priklausančių. O nuo jų ir gi priklauso gimdymo eiga ir sėkmė.
- sukaupti daug informacijos apie gimdymo procesą;
- tinkamai pasirengti gimdymo procesui;
- įgyvendinti savo pageidavimus ir visus lukesčius;
- žinoti savo teises;
- žinoti medikų teises;
- žinoti gydymo įstaigos tvarką ir papildomas galimybes;
- suderinti ir žinoti kokią pagalbą suteiks šalia esantis artimas žmogus;
- išanksto adaptuotis gydymo įstaigoje.
Tiesiog, yra labai daug aplinkybių ir nuo mūsų pačių priklausančių. O nuo jų ir gi priklauso gimdymo eiga ir sėkmė.