Įkraunama...
Įkraunama...

Dėl užmokesčio už darželį

Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2000 m. sausio 3 d. nutarimu Nr. 1 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 m. rugpjūčio 31 d. nutarimo Nr. 1170 „Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose“ nustatė, jog užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose dydį nustato šių įstaigų steigėjas (savivaldybė).
Vilniaus miesto taryba 2000 m. vasario 11d. sprendimu „ Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose nustatymo“ nusprendė, jog užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose nemoka tėvai, kurių vaikai lanko specializuotas grupes bendrosios paskirties įstaigose arba specialius darželius, skirtus vaikams, turintiems įvairius sunkius vystymosi sutrikimus (intelekto, specifinių pažinimo ir mokymosi negalių, kurtumo ir neprigirdėjimo, aklumo ir silpnaregystės, cerebrinio paralyžiaus, elgesio patologijos, fizinių ir judėjimo kompleksinių, sunkių kalbos ir komunikacijos sutrikimų, sergantiems tuberkulioze. Užmokestis taip pat nemokamas, kai minėtų vystymosi sutrikimų turintys vaikai ugdomi bendrose grupėse.
Vilniaus miesto Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje sunkiais kalbos ir komunikacijos sutrikimais laikomi: mikčiojimas ir įvairaus laipsnio kalbos neišsivystymas.Taigi jei Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje, ištyrus vaiko kalbą, buvo nustatytas mikčiojimas, nežymus, vidutinis ar žymus kalbos neišsivystymas, tai užmokestis už vaiko išlaikymą darželyje nemokamas. Tereikia mokėti 0,5 Lt mokestį ugdymo reikmėms už kiekvieną lankytą dieną.
Atsakyti
Labai aciu uz informacija!
Atsakyti
QUOTE (Daiva Noreikytė @ 2004 03 17, 15:59)
Lietuvos Respublikos Vyriausybė 2000 m. sausio 3 d. nutarimu Nr. 1 „Dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės 1995 m. rugpjūčio 31 d. nutarimo Nr. 1170 „Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose“ nustatė, jog užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose dydį nustato šių įstaigų steigėjas (savivaldybė).
Vilniaus miesto taryba 2000 m. vasario 11d. sprendimu „ Dėl užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose nustatymo“ nusprendė, jog užmokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse įstaigose nemoka tėvai, kurių vaikai lanko specializuotas grupes bendrosios paskirties įstaigose arba specialius darželius, skirtus vaikams, turintiems įvairius sunkius vystymosi sutrikimus (intelekto, specifinių pažinimo ir mokymosi negalių, kurtumo ir neprigirdėjimo, aklumo ir silpnaregystės, cerebrinio paralyžiaus, elgesio patologijos, fizinių ir judėjimo kompleksinių, sunkių kalbos ir komunikacijos sutrikimų, sergantiems tuberkulioze. Užmokestis taip pat nemokamas, kai minėtų vystymosi sutrikimų turintys vaikai ugdomi bendrose grupėse.
Vilniaus miesto Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje sunkiais kalbos ir komunikacijos sutrikimais laikomi: mikčiojimas ir įvairaus laipsnio kalbos neišsivystymas.Taigi jei Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje, ištyrus vaiko kalbą, buvo nustatytas mikčiojimas, nežymus, vidutinis ar žymus kalbos neišsivystymas, tai užmokestis už vaiko išlaikymą darželyje nemokamas. Tereikia mokėti 0,5 Lt mokestį ugdymo reikmėms už kiekvieną lankytą dieną.

LABAI AČIŪ UŽ ATSAKYMĄ, TAČIAU, TAI TINKA TIK VILNIAUS MIESTO GYVENTOJAMS. KITŲ MIESTŲ GYVENTOJAMS REIKIA PASIDOMĖTI AR TOKIE POTVARKAI PRIIMTI JŲ MIESTE. GALI BŪTI, KAD MOKĖTI IR REIKĖS. sad.gif
Atsakyti
na nezinau ar visos mamytes zino, bet gal kai kam si informacija bus nauja, man ji dar neaktuali, bet man bendradarbem kaikuriom aktuali. Zodziu jei mama turi vidury savaites laisvu dienu, arba atostigauja, tai ji gavusi is darbo pazyma apie savo laisvas dienas gali darzeliui uz jas nemoket jei vaikucio i darzeli tada neveda.
Taip pat jei mama ar tetis augina du ar daugiau vaiku tai berods karta per menesi gali darbe pasiimti papildoma laisva diena.
Atsakyti
QUOTE (Eligute @ 2004 03 18, 09:04)
Zodziu jei mama turi vidury savaites laisvu dienu, arba atostigauja, tai ji gavusi is darbo pazyma apie savo laisvas dienas gali darzeliui uz jas nemoket jei vaikucio i darzeli tada neveda.

Aš tuo puikiai naudojuosi jau 2 metus+ esu studentė, tai moku pusę kainos. Į mėnesį už darželį sumoku apie 35 - 40 lt. thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hesė: 18 kovo 2004 - 09:46
Kas ir kiek turi moketi uz darzeli nustato kiekvieno miesto savivaldybe. Pas mus uz darzeli nemoka tie vaikai, kurie turi vidutini ar zymu kalbos neissivystyma, o su nezymiu-jau moka. Reikia pasidometi konkreciai darzelyje. Be to, jei tevai dirba pamainini darba, gali pristatyti pazyma apie laisvas dienas, ir uz jas nereikes moketi, nes bus pateisinama priezastis. smartass.gif
Atsakyti
QUOTE (rasyte31 @ 2004 03 21, 15:32)
Kas ir kiek turi moketi uz darzeli nustato kiekvieno miesto savivaldybe. Pas mus uz darzeli nemoka tie vaikai, kurie turi vidutini ar zymu kalbos neissivystyma, o su nezymiu-jau moka. Reikia pasidometi konkreciai darzelyje. Be to, jei tevai dirba pamainini darba, gali pristatyti pazyma apie laisvas dienas, ir uz jas nereikes moketi, nes bus pateisinama priezastis. smartass.gif

Man atrodo, kad tu, rasyte31, esi iš Šiaulių. Gal kartais netyčia žinai, ar reikia mokėti už darželį, jei Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje buvo nustatyta tokia diagnozė:mikčiojimas, panašus į neurozinį. Pseudobulbarinė dizartrija. Ačiū.
Atsakyti
Labutis. Taip as esu is Siauliu rajono, bet ne is paciu Siauliu. Jei nustatytas mikciojimas, moketi nereikia, bet cia rajone, o kaip mieste tiksliai nezinau, reikia suzinoti arba darzelyje, arba tarnyboje. g.gif
Atsakyti
Buvau darželyje, tai neradau logopedės, bet pakalbėjau su vedėja. Ji sako, kad jei Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje nepažymėjo, kad nereikia mokėti, vadinasi mokėti teks. Tačiau vedėja pasiūlė paprašyti logopedės, kito siuntimo. Kaip galvojate ar verta? Dukra tikrai mikčioja, tai kodėl man reikia mokėti?
Atsakyti
QUOTE (mažulka @ 2004 03 22, 13:43)
Buvau darželyje, tai neradau logopedės, bet pakalbėjau su vedėja. Ji sako, kad jei Psichologinėje pedagoginėje tarnyboje nepažymėjo, kad nereikia mokėti, vadinasi mokėti teks. Tačiau vedėja pasiūlė paprašyti logopedės, kito siuntimo. Kaip galvojate ar verta? Dukra tikrai mikčioja, tai kodėl man reikia mokėti?

pATIKEK MANIM, TIKRAI REIKIA...BANDYK EITI IR UZSIMINK KAD ZINAI ApIE TUOS NUOSTATUS, ATSIpRINTINK SI NUTARIMA.. NES JOS NESKUBA DUOTI YpAC JEI NEZINAI NIEKO, TAI NIEKO IR NEREIKIA.
SEKMES.
Atsakyti
Enigma teisybe sako, jeigu uzsiminsi kad zinai istatymus tai su tavimi kitaip kalbes.
Atsakyti
O kas nustato žymus tai kalbos neišsivystymas, ar tik vidutinis? Pas mus darželyje yra po vieną grupę logopedinę kiekvienais metais. Mes ją irgi lankom jau antrus metus. Apie tokį ystatymą pirmą kart girdžiu, o ir moka, tikrai, visi g.gif
Atsakyti