Įkraunama...
Įkraunama...

Santariškės, Jeruzalė

Solveiga dabar jau direktore dirba, nebespeja buti aukletoja. Grupes 3 maziuku nuo 1.5-2, paskui 2-3 ir 3-6, nes tu vyresniu 5-6 metu yra po viena du. Aukletojos visos man patinka. Su Solveiga isejusi Dovile pakele kvalifikacija ir tapo aukletoja grupeje 2-3 metu grupeje.
Na Trinapolyje, is tikro didesni vaikai retai iseidavo i lauka, nes is 3 auksto kol nusileisdavo su 20 vaiku doh.gif uztrukdavo daug laiko, negana to, kad bent jau didziuku grupese mazai vietos buvo ir grupeje labai karsta. Valgydavo vaikai grupese, ne visi tilpdavo prie stalo doh.gif
As asmeniskai del maisto neturejau skundu, bet kiek zinau ne syki buvo sustabdyta veikla del higienos normu nesilaikymo.
Mamos delne maziau aisku vaiku, kiemas uzdaras savas, sodino vaikai darza, grebe lapus, iseiti i lauka trunka neilgai, vaikai is darzelio iseiti patys negali, kaip ir suauge be ileidimo negali ateiti, nes su skambuciu per kamera pamato, kas atejo ir atidaro el. spyna. Vaikai vaziuoja i ekskursijas, valgo valgykleleje, jei oras baisus, tai eina i sproto sale pavazineti triratukais, masinytem, pazaisti, t.y. pakeicia erdve, kur vaikai gali laisvai pajudeti.
Trinapolyje, per visa ta laika nemaciau konkrecios programos, pagal kuria vaikai ugdomi, t.y. Solveiga turejo savo ir pagal ja dirbo su vaikais, priesmokyklines grupesaukletoja, tai iseidavo, tai pareidavo, dabar nezinau ar yra aukletoja, kuri turi kvalifikacija vaikus paruost mokyklai. MD aiski programa, vaikai ir su sviesos stalu uzsiima, ir savaites temos surasytos prie grupes duru, vedami vaiko stbejimo zurnalai, kurie kas ketvirti pildomi, kaip vaikui sekasi darzelyje, kas sunkiau, tevai tai gali perskaityti, kas diena idedamas rastelis, kap vaikas valge, miegojo, ar buvo lauke
Tiesa kaina MD dabar 15lt uz maista dienai ir menesinis 650lt, jei pranesi, kad vaiko nebus iki 7 val. ryto, tai uz maista nereik moketi, jo tiesiog neuzsako, jei vaikas sirgo ir atnesi pazyma gydytojo, tai atrodo, kad 20 proc. mokestis mazesnis uz tas sirgtas dienas. Trinapolyje ar pranesei, ar ne, vis tiek uz maista reikejo moketi, nuolaidu uz sirgima nebeliko, bent kai mes iseidinejome, del vasaros mokescio dabar nezinau, MD tai menesi gali nemokamai atostogauti, jei pranesi, kad atsotogaus vaikas. Sutartis sudaroma mokslo metams, t.y. iki geguzes 31d. mes pvz. vasara darzelio nelankome, nes turime galimybe buti namie, bet sutartis nauja sudaryta rugsejui, kad liktu vieta grupeje
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 12 liepos 2014 - 11:50
Alchemie, aciu uz atsakyma.O nezinai, smaliziu aukletojos naujokiukus pqgloboja, paguodzia, panesioja? Kokia patiesniausia auklyte?
Atsakyti
Smaliziu aukletoja viena, plius jos padejeja. Mano dukryte eina i ta grupe. Tikrai paguodzia, uzima, kad neverktu, neliudetu, lengviau praeitu adaptacija. Smaliziu miegamasis apacioje, tai kai jie miega viena aukletoja su jais, juos migdo, pasakas erpaines skaito, o kita su tais, kurie nemiega, t.y. 5-7 metu vaiku keletas buvo nemieganciu. Grupeje iki 15 vaiku, bet lanko dazniausiai apie 10-12, nes tai atostogauja, tai serga, tai dar kas, vasara tai va po 6 vaikus buna.
Atsakyti
Alchemie, bet tos padejejos pareigos kaip ir auklytes? Jos kartu nuo ryto iki vakaro buna?
Atsakyti
Auklyte buna nuo ryto 7 ar 8, o aukletoja ateina 9- 10 atrodo ir tada buna kartu visa diena, vakare aukletoja iseina apie 17 val.
Atsakyti
labas,

na mes nuo rugpjucio 4d. eisime i Mazyliu grupe(mamos delne), tikiuos bus viskas gerai:)

labai patiko pats darzelis, sviesus, tvarkingas, skoningas. patinka kad valgymo patalpa yra atskirai nuo zaidimo kambario, nes mes namie irgi valgome tik virtuveje.
Patinka, kad atskiros grupes, nesimala mazieji su didziaisiais vaikas. grupeje darab lyg ir 12vaikuciu, mes busime 13.

apie aukletojas nieko negaliu pasakyti, nes nebendravau, o is isvaizdos nekada nesprendziu apie zmogu, ta pati galiu pasakyti ir apie direktore, tegu dainuoja, ar fotkinasi, man tas pats, cia jos asmeninis gyvenimas, kuris nera susijes su darbu, juk tai daro ne darzeli ir siaip mant tas pats istikro smile.gif
Atsakyti
A. Lan...ergienės darželį lanko mano anūkė. Man labai nepatinka baisi kaina: 1600 litų mėnesiui- kaip sako žentas. be to anūkė pasakoja, kad darželį pvz. apie skrendantį lėktuvą pasakoja: ,, močiutę- skrenda lietuviai. Kažkodėl anūkė tai pasakoja su kažkokiu neaiškiu susižavėjimu. Tuo tarpu, manau, kad reiktų sakyti ,, Lietuvos žmonės". Ir kai ji manęs klausia ,,o tu močiute lietuvė", o aš jai atsakau- ,,ne", tuomet anūkė niekaip nesupranta ir klausia- ,,o tai tu , močiute- pusiau lietuvė?" ir kai aš jai atsakau- ,, ne pusiau, aš Lietuvos pilietė, Lietuvos žmogus"
Manau Austėjai, ar tai auklėtojai, kuri sako ,, lietuviai", reiktų šiek tiek kitaip vadinti lėktuvus. g.gif
Atsakyti
QUOTE(kleopatra789 @ 2014 07 28, 17:15)
A. Lan...ergienės darželį lanko mano anūkė. Man labai nepatinka baisi kaina: 1600 litų mėnesiui- kaip sako žentas. be to anūkė pasakoja, kad darželį pvz. apie skrendantį lėktuvą pasakoja: ,, močiutę- skrenda lietuviai. Kažkodėl anūkė tai pasakoja su kažkokiu neaiškiu susižavėjimu. Tuo tarpu, manau, kad reiktų sakyti ,, Lietuvos žmonės". Ir kai ji manęs klausia ,,o tu močiute lietuvė", o aš jai atsakau- ,,ne", tuomet anūkė niekaip nesupranta ir klausia- ,,o tai tu , močiute- pusiau lietuvė?" ir kai aš jai atsakau- ,, ne pusiau, aš Lietuvos pilietė, Lietuvos žmogus"
Manau Austėjai, ar tai auklėtojai, kuri sako ,, lietuviai", reiktų šiek tiek kitaip vadinti lėktuvus. g.gif

Koks ryšis tarp lėktuvų ir lietuvių g.gif
Atsakyti
Kiek supratau, lektuvu skrenda lietuviai, kadangi ivardinta is karto, kad skrenda lektuvu zmones, o ne lektuvas kaip aparatas, vaikas ir sako lietuviai.
Savoka lietuviai yra normali, vartotina ir naturalu, kad vaiko kalboje, kurios pagrindas yra bedruomeninis sociumas t.y. seima, darzelis, o ne oficiali aplinka, lietuviai ivardinami, kaip zmones, kurie kalba lietuviskai, gyvena Lietuvoje ir ne tik joje. Lietuvos pilieciai jau kiek sudetingesne ir gal politizuota savoka, vaiku kalboje as nustebciau, jei butu vartojama apibendrinimui. Pagalvokit, jei vaikas paklaustu: Mociute- ar ezere maudosi Lietuvos pilieciai? Galiausiai tai gali buti lietuviai, bet ne Lietuvos pilieciai.
Kaina didele, yra ir didesniu, yra ir mazesniu, bet tai visai neatspindi kokybes.
Man pvz. nepatinka, kai vaikas is darzelio parsinesa savoka "maike" ir "triusikai", nors namie mes taip nevadiname siu apatiniu, ir as isreiskiau savo nora, kad lietuviskame darzelyje butu vartojama lietuviu bendrine kalba, o ne kalba su slengu, svetimzodziais, bet jei manes paklaustu apie darzelio kokybe, tai tikrai ne siuo atveju as apibudinciau darzelio trukumus ar privalumus. 4u.gif
Atsakyti
Keliu temą ax.gif
Atsakyti
Galiu tikrai rekomenduoti darželį Šviesos slėnis. Patys lankome jau beveik metus ir esame labai patenkinti. Labai daug lauke būna, eina į mišką, maistą gamina vietoje iš ekologiškų produktų, kepa duonytę patys, penktadieniais kartu su vaikais gaminasi saldumyną (kepa pyragus, gaminasi sausainius). Auklytės ir pati darželio steigėja labai gražiai moka su vaikais.
Atsakyti