negali buti...pas mus yra petrazoliu saknu pirkti ir pastarnoku
petrazoles saknis: pastarnokas (saliero saknis)
nu vaizdiskai nelabai matos skirtumas, bet kiek maciau pas mus tai pastarnoku saknys didesnes.
nu susidurninau visai, bet praversk wikipedia ir tikrai pamatysi kad tai du skirtingi augalai o salieras tikrai gumbus turi, kazkaip nesuprantu as kaip augalai atrodo pastarnakai taip:
nu susidurninau visai, bet praversk wikipedia ir tikrai pamatysi kad tai du skirtingi augalai
o salieras tikrai gumbus turi, kazkaip nesuprantu as
kaip augalai atrodo pastarnakai taip:
sutinku skiriasi pastarnokas nuo petrazoles kazkuo, bet kiek paskaiciau tai beveik toks pats aromatingas kaip petrazoles saknis ar saliero gumbas. O saliero gumbas juk apvalus, o ne kasip tu idejai pailga
Užklydau ir aš,į šią temą. Noriu pasakyti,kad salierų yra gumbinių rūšis{tai užauga gumbai},ir,yra lapiniai{kur užauga lapai,parduotuvėse yra ir gumbinių ir lapkotinių} Lapkotiniai turi aštresnį skonį. Petražolė ir pastarnokas,yra dvi skirtingos šakninės daržovės. Petražolė turi švelnesnį specifinį skonį. Pastarnokai turi aštresnį specifinį skonį. Truputėlį pastarnoko skonis primena imbierą{aš omeny turiu aštrumą}
man tai visiskai nepanasu i imbiera as imbiero negaliu net i burna isidet, nes griauzia o tas ganetinai svelnus sakyciau tada, man petrazoliu saknu smarvele stipresne, nei pastarnoku sakyciau...na bet skoniai skirtingi kaip sakant...
Duonos pagaliukai,vytintas kumpis,tepamas sūris.Vytintą kumpį sutepame su sūriu, ar apsukame duoną
Mišrainė. Porai,visti kiaušiniai,sūris,graikiški riešutai. Riešutus smulkiname,kiaušinį ir sūrį tarkuojame,porus supjaustome. Dedame sluoksniniais,sutepame majonezu kiekvieną sluoksnį.Geriau daryti iš vakaro, kad pastovėtu
Čia gali būti ir užkandis..ir kaip karštas patiekalas. Bulvės su lupenom gerai nuplaunam.Sumaišome 3 šaukštus miltų ir 2 šaukštus druskos.Apvoliojame bulvės gerai mišinių.Dedame į indą skirta orkaitėms ir kepame apie valandą...priklauso nuo bulvių dydžio Labai skanios gaunasi, kaip iš laužo Perpjoviau, padėjau varškės su prieskoniais ir lašišos
Gerumo neįmanoma atiduoti, nes jis visada sugrįžta...