Obuolių ir lašišos vėrinukai
sūdyta lašiša;
obuolys (geriau naudoti kietą, saldžiarūgštį)
Marinatas:
pusės apelsino sultys;
1 a. š. citrinos sulčių;
1/2 a. š. klevų sirupo arba medaus, pastarojo dėti mažiau;
druska;
pipirai;
1 a. š. aliejaus (naudojau alyvuogių)
Marinatui sumaišome visas sudedamąsias dalis, iš obuolio specialiu įrankiu išskobiame burbuliukus ir juos laikome marinate maždaug valandą. Suveriame vėrinėlius, prieš patiekiant marinatu apšlakstome ir lašišą bei supilame į lėkštę kaip padažą.
Silkės krepšeliai
krepšelių (naudoju pirktinius);
1 silkės filė;
fermentinio sūrio;
svogūno laiškų;
majonezo
Visus ingredientus susismulkiname ir sumaišome su majonezu. Druskos nebededu, kadangi skonio pilnai pakanka dėl silkės. Po šaukštelį įdaro sudedame į krepšelius ir patiekiame.
Kiaušiniai - drebučiai
kiaušiniai;
sauja spanguolių;
konservuotų žirnelių;
konservuotų kukuruzų;
jautienos kumpio ar kitos norimos mėsytės;
želatinos arba spec. mišinio drebučiams
Kiaušinių bukajį galą aštriu peiliu nupjaunam, išpilam visą turinį ir pamerkiam juos į vandens ir sodos tirpalą kokiam pusvalandžiui. Susidedam juos į dėžutę, kuriose pardavinėjami, nes taip labai patogu juos laikyti kai užpilam želatiną. Sudedam visus produktus, į vidų pagal fantaziją galima dėtį bet ką, tokius produktus, kurie netrukdo želatinai stingti. Aš naudojau specialų mišinį drebučiam, ant pakučio parašyta, kad jį reikia ištirpinti 1 litre vandens, tačiau ėmiau 700 ml ir tirpinau tokiame kiekyje, ateity vandens imčiau dar mažiau, maždaug 500 ml, nes norėjosi, kad būtų tvirtesni. Paruoštą skystį supilame į kiaušinius iki pat viršaus, po valandos dar įpyliau, nes truputį susigėrė ir liko vietos, taip paruoštus kiaušinius laikom šaldytuve per naktį, tada juos atsargiai nulupame ir vaišinamės.
Burokėlių mišrainė 
2 vidutinio dydžio burokėliai;
2 bulvės;
1 didelė morka;
mažas indelis konservuotų žirnelių;
alyvuogių aliejaus;
druskos;
pipirų
Burokėlius, morkas ir bulves krupščiai nuplauname, dedame į kepimo rankovę ir apkepiname 200 laipnsių orkaitėje 40 - 50 minučių. Juos nulupame, susipjaustome, į dubenį pirmiausia dedame burokėlius ir juos pašlakstome aliejumi, taip kiti produktai nenusidažys taip smarkiai raudona spalva. Salotas maišome su alyvuogių aliejumi, pagardiname druska ir pipirais.
P.S. aš labai mėgstu svogūną, šį kartą nedėjau, bet jis čia labai tiktų.