Tai gal bandykit dietos laikytis, gydytoja turetu atkreipti demesi ir paskirti jam meniu isivaizduoju kad skanumynu labai nori taciau siuo atveju tikrai jum abiem negerai o kad turi polinki taip literaturoje raso taciau yra ir labai daug kudu ir aukstu daktarai remiasi statistika,taciau visu musu vaikuciai yra labai skirtingi,nors ir vienoda liga.
QUOTE(Kokenytė @ 2009 03 24, 21:31)
Tai gal bandykit dietos laikytis, gydytoja turetu atkreipti demesi ir paskirti jam meniu isivaizduoju kad skanumynu labai nori taciau siuo atveju tikrai jum abiem negerai o kad turi polinki taip literaturoje raso taciau yra ir labai daug kudu ir aukstu daktarai remiasi statistika,taciau visu musu vaikuciai yra labai skirtingi,nors ir vienoda liga.

BANDOM maziau smalyziauti bet jis nuo mazens toks.nepasakyciau kad labai jau daug saldumynu valgo .maitinau savo pienuku iki 2metu 2men.ir vistiek stambus buvo mazas.sako kad toks jau sudejimas stambiu kaulu.diedukas mano tetis aukstas ir stambus buvo. maciau kaskuri mamyte klause del dantuku griezimo.mano maziui anksti dantukai pradejo gesti.tai pastebejau kai tik skylute atsiranda dai pradeda dantukais griest.gal jam maudzia del to taip daro.tai patarciau paziureti ar pas stomotologa nuvest.

Mes irgi visada stengiames nepersivalgyti. T.y. negrusti paskutiniu saukstu, jei vaikas ju jau vengia. Kiek skaiciau literaturoje, musu vaikuciu truputi letesne medziagu apykaita, todel "sudegina" maziau kaloriju. Pastebima butinibe kuo daugiau judeti. O tu rasai kad jis nenori laiptais lipti...? Man atrodo musu pareiga yra ismokyti nebijoti ir lipti lipti lipti... O grynas oras - tikru tikriausias sveikatos slatinis..
Jei sirdele to neleidiza, kaip Vilte rase... tikrai sudetingiau. WMM32, gal tikrai turetumet labiau judet.. nutukimas tai taip pat liga, su kuria galima kovoti
Del vaikuciu lavinimo.. taip.. reikia... bet... gal as dalinai sutiksiu su genetikais kad yra kuomi galim padeti, bet aug kas labai individualu ir ka bedarytum - nepaskubinsi vaikucio tai daryti. PVZ. mes dar pilnai kisam visus zaisliukus i burnyte, paragaujam ar skanus. Lyg nuo metuku vaikuciai turetu to nebedaryt (sveiki). Bet kaip as ji priversiu nekisti...? Ale mokyti zaisti su zaislais.. delioti, kad labiau jau demesys pereitu i apciuopiamas emocijas.. bet panasu kad, kol smegeneles jau "neatsiragaus" - tol as nieko nepakeisiu.. na gal savaite, dvi paaankstinsiu.. bet ne is esmes.
Nesakau kad nereikia nieko daryt.. bet kartais, mokai mokai kazko.. rankos nusvyra.. praeina kiek laiko - pats viska padaro.
Cia labiau pasidalinau isgyvenimais

Del vaikuciu lavinimo.. taip.. reikia... bet... gal as dalinai sutiksiu su genetikais kad yra kuomi galim padeti, bet aug kas labai individualu ir ka bedarytum - nepaskubinsi vaikucio tai daryti. PVZ. mes dar pilnai kisam visus zaisliukus i burnyte, paragaujam ar skanus. Lyg nuo metuku vaikuciai turetu to nebedaryt (sveiki). Bet kaip as ji priversiu nekisti...? Ale mokyti zaisti su zaislais.. delioti, kad labiau jau demesys pereitu i apciuopiamas emocijas.. bet panasu kad, kol smegeneles jau "neatsiragaus" - tol as nieko nepakeisiu.. na gal savaite, dvi paaankstinsiu.. bet ne is esmes.
Nesakau kad nereikia nieko daryt.. bet kartais, mokai mokai kazko.. rankos nusvyra.. praeina kiek laiko - pats viska padaro.

Labutis,
Labai norisi su jumis paplepėti, bet darbe sunku rasti minutėlę. Medžiagų apykaita kaip ir visa kita pas mus lėtesnė, kaip gydytoja sako, sklaidos sutrikimas visame kūne. O maistą tai mums nuo gimimo liepė normuoti ir būtinai mėsos daug, nes baltymai reikalingi smegenėliams. Tik kaip nekeista viskas lėčiau , o brendimas anksčiau. Martynui pirmi dantukai iškrito ( tikslaiu ištraukė, nes buvo pradygę nauji) 4,5 m, o dabar dešimtmečiui keičiasi balsas, ūsiukai jau šviečiasi, gakta apaugo - beveik vyrukas ir apkūdo truputi, ūgtelėjo. Ir charakteris jau paaugliškas - pradėjo gėdytis savo nesugebėjimo atlikti vieną ar kitą darbą.
Tikrai Babulka čiatokie išgyvenimai tur būt visoms, atrodo kažko tai niekada nepadarys ar neišmoks, o ateina laikas ir šast. Šiaip tai laikas atrodo tris kartus lėčiau einasi, labai lėta pažanga ir su garsais , o ką bekalbėti apie mokslą. Mūsų mokytoja darželyje nemoka ( ar nenori ) prieiti prie vaiko, sako jis visai nesidomi, o logopedės visko klauso viską kartoja. Mano manymų dauniukai , kad ir kitokie bet psichika jų labai panaši, todėl su jais reikėtų specialių tam paruoštų pedagogų, deja... Mums mamoms einant į darbą neįmanoma tiek pasiruošti kaip spec pedagogams, o ir neklauso mamos. Aš Martynui sakau atsineš raideles pasimokysim, atsidūsta tik, rankom galvą pasiremia, tipo nenervuok! O Puzles kai mėgsta dėti , tai per keliolika minučių sudeda, jau net 500 deda. Atrodo, kad išmokyti skaityti utopija, bet gal...
Geležinės kantrybės mamytėms!
Labai norisi su jumis paplepėti, bet darbe sunku rasti minutėlę. Medžiagų apykaita kaip ir visa kita pas mus lėtesnė, kaip gydytoja sako, sklaidos sutrikimas visame kūne. O maistą tai mums nuo gimimo liepė normuoti ir būtinai mėsos daug, nes baltymai reikalingi smegenėliams. Tik kaip nekeista viskas lėčiau , o brendimas anksčiau. Martynui pirmi dantukai iškrito ( tikslaiu ištraukė, nes buvo pradygę nauji) 4,5 m, o dabar dešimtmečiui keičiasi balsas, ūsiukai jau šviečiasi, gakta apaugo - beveik vyrukas ir apkūdo truputi, ūgtelėjo. Ir charakteris jau paaugliškas - pradėjo gėdytis savo nesugebėjimo atlikti vieną ar kitą darbą.
Tikrai Babulka čiatokie išgyvenimai tur būt visoms, atrodo kažko tai niekada nepadarys ar neišmoks, o ateina laikas ir šast. Šiaip tai laikas atrodo tris kartus lėčiau einasi, labai lėta pažanga ir su garsais , o ką bekalbėti apie mokslą. Mūsų mokytoja darželyje nemoka ( ar nenori ) prieiti prie vaiko, sako jis visai nesidomi, o logopedės visko klauso viską kartoja. Mano manymų dauniukai , kad ir kitokie bet psichika jų labai panaši, todėl su jais reikėtų specialių tam paruoštų pedagogų, deja... Mums mamoms einant į darbą neįmanoma tiek pasiruošti kaip spec pedagogams, o ir neklauso mamos. Aš Martynui sakau atsineš raideles pasimokysim, atsidūsta tik, rankom galvą pasiremia, tipo nenervuok! O Puzles kai mėgsta dėti , tai per keliolika minučių sudeda, jau net 500 deda. Atrodo, kad išmokyti skaityti utopija, bet gal...
Geležinės kantrybės mamytėms!
Sveikos mamytes,
Nenukabinkim nosyciu, sutinku ir suprantu. Mokai mokai o apsisuka ir vel nemoka
. Na bet ismoks, patikekit. Nera jie beviltiski, tik tos kantrybes labai daug reikia.
Maniskis bijo, bet lipa tais laiptais. Isikibes i mano ranka, bet bando. Sunkiai dar. Buna zuikiu pagaunam, na bet judam!
Vmm32 stenkis kaip nors paskatinti gal net papirkti kokiu saldainiu ar siaip kokiu skanestu uz tai kad paliptu koki laipteli. Juk kai dar paugs tai tu jo nepanesi.
Jie tinginukai. O maniskis ypac. Tik ir ziuri kur dubciu padeti, kad tik patogiau jam butu.
Mes stengiames daug vaikscioti lauke.
Jau beveik apsieinam be vezimo. Is pradziu bande mane savo asarom ir kaprizais kad jis pavargo ir jau ji nesk. O as jam - tu mane nesk. Jis pradeda juoktis ir taip ir pareinam namo besijuokdami. Dabar jau net nebepraso kad nesciau
.
Sutinku Lstan, kad mum viskas du ar tris kartus leciau einasi, bet dar pastebejau, kad is sito as daugiau reikalauju ir labiau ji stebiu nei savo vyresnele. Del jos as visai nesukau galvos kada ka dare tada ir buvo gerai. O dabar pastovi itampa - dar nedaro, o ar is vis ir kada darys? Reikia kazkaip ismokt atsipalaiduot ir isisamonint, kad darys tik veliau. Aisku protingai stebint ir padedant kur reikia labiau.
O tavo vaikinas Lstan - saunuolis
, jei sudeda 500 puzles
. as savo vyresnele kai mokiau skaityti buvau nupirkusi toki zaidima su raidem ir zodeliais, tai maniske zaisdama ir ismoko. Atrodo "Zaidziu ir skaitau" vadinosi. Pabandyk, gal zaidziant pasiseks labiau.
Babulka, fainas tas tavo Benukas. Ateis laikas ir nebekis i burna. Nepergyvenk
As labai noreciau kad mano kistu, jis atvirksciai nieko neima i burna. Nei sausainio, nei ko kito. Ir nekramto. Valgo tik trinta maista.
Sveikit , Saules mamyte, linkejimai Toniukui
Nenukabinkim nosyciu, sutinku ir suprantu. Mokai mokai o apsisuka ir vel nemoka

Maniskis bijo, bet lipa tais laiptais. Isikibes i mano ranka, bet bando. Sunkiai dar. Buna zuikiu pagaunam, na bet judam!
Vmm32 stenkis kaip nors paskatinti gal net papirkti kokiu saldainiu ar siaip kokiu skanestu uz tai kad paliptu koki laipteli. Juk kai dar paugs tai tu jo nepanesi.
Jie tinginukai. O maniskis ypac. Tik ir ziuri kur dubciu padeti, kad tik patogiau jam butu.
Mes stengiames daug vaikscioti lauke.
Jau beveik apsieinam be vezimo. Is pradziu bande mane savo asarom ir kaprizais kad jis pavargo ir jau ji nesk. O as jam - tu mane nesk. Jis pradeda juoktis ir taip ir pareinam namo besijuokdami. Dabar jau net nebepraso kad nesciau

Sutinku Lstan, kad mum viskas du ar tris kartus leciau einasi, bet dar pastebejau, kad is sito as daugiau reikalauju ir labiau ji stebiu nei savo vyresnele. Del jos as visai nesukau galvos kada ka dare tada ir buvo gerai. O dabar pastovi itampa - dar nedaro, o ar is vis ir kada darys? Reikia kazkaip ismokt atsipalaiduot ir isisamonint, kad darys tik veliau. Aisku protingai stebint ir padedant kur reikia labiau.
O tavo vaikinas Lstan - saunuolis

Babulka, fainas tas tavo Benukas. Ateis laikas ir nebekis i burna. Nepergyvenk
As labai noreciau kad mano kistu, jis atvirksciai nieko neima i burna. Nei sausainio, nei ko kito. Ir nekramto. Valgo tik trinta maista.
Sveikit , Saules mamyte, linkejimai Toniukui

Na nepergirk, 500 puzle ilgai deda, truputi ir padėti reikia, bet 360 eina greit, tik labai tokių tarpinių nėra iškart 500, tai deda iki suplyšimo. Aš kažkaip neįsidemiu jūsų pavadinimų , geriau būtų vardai. Vis galvojų , kad tokių vaikučių kažin ar nedaugėja, pvz. darželyje iš didelių iki 12 m. maniškis vienas, o visi žirniukai kaip jusiškiai ir jų kokie 5-6. Kažkas čia negerai ant tos Lietuvos darosi
Šiaip mes aišku per geros mamos, bet blogoms tokių vaikučių neduoda, nes jie labai greit blogus žmones atskiria, ar ne?

Šiaip mes aišku per geros mamos, bet blogoms tokių vaikučių neduoda, nes jie labai greit blogus žmones atskiria, ar ne?
as jau galvojau kad mano tik toks tinginiukas gal per daug islepintas.o pratintis lipt i apacia neiseina.kai tik atidarau laiptines duris eit i kiema tai kelis kartus nes i kelnes prikakojo ,o taip tai kai imu uz ranku vest rekia griuna ant zemes ir paimt negaliu susmunka kaip maisas ir dar ritasi i sona kad tik navesciau.cia jam greiciausiai fobija gal kokia.i virsu bijo bet lipa isikibes.kazkada girdejau kad tokia mergaite kai buvo maza musiu bijodavo klykdavo .namie tai ramiai nei minutes nepasedi ,tai soka tai lekia ,o kieme tik ziuri kaip i kokia masina atsisest.ir klausia kai tik iseinam:didi?jei ne tai seda ant suoliuko. o kokius darzeliu lanko jusu maziai?kazka jau reiketu pradet lankyt ir mum gal dabar didesnis tai patiktu.bandziau leisti ineziniuka.gal kas ten lankot?cia kaune.o didesni i kokia mokykla eina.?girdejau labai geri pedagogai 27.
nesijuokit...
bet maniau kad tokie kaip musu vaikuciai niekad nemokes det puzliu,maniau tai per sudetinga jiems...
todel kaip apsidziaugiau kad net tokiu dalyku galima ismokinti per laika.o del itampos tai tikrai,mokini mokini jeigu ko nedaro,atrodo kad blogai mokini ,pradedi save kaltint,kad nesugebi,o po kiek laiko ima ir padaro tuos dalykus ,kurie atrode kad jau nebeymanoma ismokint....kad ir supranti kad per laika idejus pastangu ismoks,vistiek kaskart jauciam itampa,ar viska gerai darai...
Papildyta:
dar norejau pasidomet kad veda i darzelius,geriau vesti i privacius,ar i iprastus darzelius,kaip cia vaikucio auklejimui geriau?

Papildyta:
dar norejau pasidomet kad veda i darzelius,geriau vesti i privacius,ar i iprastus darzelius,kaip cia vaikucio auklejimui geriau?
Sveikutes
saulesmamyte cia Toniukui
rokucio mamyte78 ir netik puzles delios,bet ir daug kitokiu dalyku darys tik reikia kantrybes
saulesmamyte cia Toniukui

rokucio mamyte78 ir netik puzles delios,bet ir daug kitokiu dalyku darys tik reikia kantrybes

Musu vaikus galima labai daug ko ismokyti tik reikia begalo daug ir kantriai dirbti, zinoma jausti ribas ir neprievartauti.