Įkraunama...
Įkraunama...

židiniai ir jų priedai

na taip...pas mus jis pagrindinis silumos saltinis bute. Butas- trys kambariai+ holas. Tipo issiveziosime ortakius ir bus silta (taip sako meistrai, bet ar galima jais tiketi?smile.gif. Cia kazkas minejo, kad krosneles sildo geriau.... schmoll.gif as is pradziu irgi maniau kad tai ir pigiau ir geriau, bet tie, kas turi zidinius kazkaip atkalbejo...sumeciau kainas- gaunasi vos ne tas pats (skirtumas apie 1000 Lt. ), bet zidinys lieka zidiniu......mano grozio supratimu rolleyes.gif
Papildyta:
na taip...pas mus jis pagrindinis silumos saltinis bute. Butas- trys kambariai+ holas. Tipo issiveziosime ortakius ir bus silta (taip sako meistrai, bet ar galima jais tiketi?smile.gif. Cia kazkas minejo, kad krosneles sildo geriau.... schmoll.gif as is pradziu irgi maniau kad tai ir pigiau ir geriau, bet tie, kas turi zidinius kazkaip atkalbejo...sumeciau kainas- gaunasi vos ne tas pats (skirtumas apie 1000 Lt. ), bet zidinys lieka zidiniu......mano grozio supratimu rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki,

kadangi nerandu tokios temos apie židinius, tai manau kad ji bus daug kam naudinga.
Mano tėvai stato namą, jiems labai reikia info apie židinius. Kokius geriausia rinktis, kodėl? Kur jūs randate židinių brėžinių, renkata info apie juos. Kiek maždaug kainuoja pasistatyti židinį (aišku priklausomai nuo židinio).
Jau pasistatę židinius patarkite, įspėkite 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės, pabandysiu pasidalinti savo patirtimi. Mes 3 kambarių butą šildomės židiniu su kapsule. Kaip alternatyva yra šildymas elektra, bet kolkas jo neprisireikė. Židinį kuriame ryte ir vakare. Pas mus kambarys ,kuriame stovi židinys sujungtas su virtuve, bendras plotas gaunasi apie 30 kv., karšta nebūna. Aišku jei atsisėsi prie pat židinio tai bus karštoka, bet pas mus ta vieta užimta ( kalytė labai mėgsta prieš židinį miegoti biggrin.gif ). Karštas oras paskirstomas į kambarius ventiliatoriumi ir išeina lubose per angas panašias į ventiliacijos. Šildomės pirma žiema, bet kolkas nenusivylėm. Malkų susinaudoja nedaug. Dūmų patalpoje tikrai nėra ir sienos neaprūksta, kapsulės stiklą nuvalau kartą per savaitę, taip pat ir su pelenais.
Atsakyti
Parašykit ar yra pas kurią nors židinys prie lauko sienos? Kažkaip man daug klausimų apie tai iškilo-ar ne blogesnė šilumos izoliacija ir kaip su trauka, ar normali? Klausiu nes visokių teorinių blogybių apie židinį prie lauko sienos prisiklausiau ir prisiskaičiau. g.gif
Atsakyti
Židinio imitacija, man labai gražu, kai negali namie turėti tikro
user posted image
Atsakyti
Sveiki,

gal galite padėti? g.gif Reikalingos židinio durelės. nu kažkas va tokio:
user posted image

gal zinote kur galima nuspirkti? kokia kaina ir panašiai. Žinau kad gamina Kauno ketaus liejykla, bet eilė iki vasaros doh.gif o ir kainuoja 700lt blink.gif

o jetau kokia nuotrauka didelė blink.gif bet nemoku sumažinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elzė: 05 balandžio 2006 - 12:33
Sveikos, galvojam zidini irengt labai mazoj patalpoj (apie septynis kvadratinius metrai). Kokie butu jam reikalavimai, kad prie jo butu ne per karsta sedeti - o sedet tektu kazkur vienas metras nuo jo,netoliau. Tikslas - del jaukumo...

Pvz., ant vieno man patikusio zidinuko parasyta apsildo iki astuoniasdesimt kvadratiniu metru. Ar tai reiskia, kad greta jo jau nepasedesim?
Atsakyti
Pasidalinsiu ir aš savo patirtimi,ilgai ieškojom ir domėjomės įvaireis šildymo prietaisais kadangi žadėjom keisti savo šildymo sistemą.Ką sužinojom galiu ir pasidalinti.Židinei su kapsulėm ir ortakeis gerai kur įra atvira erdvė,šiluma priklauso nuo to kiek kūreni.Minusas padidėja dulkėtumas ir jai įra atskiros erdvės jų gerai neapšildo.Tai va mes radom alternatyvą jau nuo rudens šildomės židiniu,tik mųsų židinys yra su radiatoreis jis šildo vandeniu .Mes pirkom lietuvišką ATRAMOS ŽIDINYS krosnelė numeris -1,kaina 2100lt yra ir importinių gal gražesni,bet kainuoja 6000lt.Tai va mūsu namui 120kv viskas kainavo 5600lt bet vyras pats viską darė.Vienas minusas to židinio ,kad aprūksta stiklas reikia pavalyti tai tiek.
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamutas @ 2005 12 12, 19:31)
Mes daremes zidini su kapsule, su visa apdaila beveik 8 gabalai isejo (reikejo ir ideklo i kamina, ir absoliuciai visu kitu priedu)... Nezinau, ar tai labai jau daug, bet grozis ir malonumas tikrai yra. Beje, pati kapsule kainavo 3,5 gabalus, o visa kita - apdaila.

QUOTE(Sonatina @ 2005 12 13, 09:29)
Ir mūsų kapsulė kainavo 3500, o apdaila, darbas ir t. t. dar apie 5000 - 5500, tai iš viso apie 8500 - 9000 4u.gif

Kokius rinkotės? Kur? g.gif
Galėtumėte foto įdėti .... blush2.gif
Reikia daryti sprendimą ir vis neapsisprendžiu..... blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(ilja @ 2006 02 08, 16:02)
Jau yra didžiulė tema apie židinius štai čia http://www.supermama...topic=40794&hl= mirksiukas.gif
Kitąkart pamėginkit pasinaudoti paieška mirksiukas.gif

QUOTE(ermute @ 2006 02 08, 16:23)
Jetau, didziulis tau acius.. bigsmile.gif  neisivaizduoji, kaip as ieskojau...ir per paieska ejau ir per visokius biesus..zinojau, kad kazkada tokia tema buvo, nu vot rast niekaip neisejo  clap.gif

Tai čia ta pati tema !!!!!!!!!!!!!!!!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxxsaulyte: 25 balandžio 2006 - 16:12