mes vakarienei pavalgėm jau sumuštinukų
QUOTE(Nexta @ 2009 02 18, 18:10)
nu cia ne manes klausi , bet as pasakyt galiu kaip as darau
nulupu bulves, perpjaunu per puse, isskobiu siektiek per vidury vidu, pridedu i ta kauburely mesytes ir uzdengiu tuo ka isskobiau ir kepu orkaitej 


pirkau šiandien stoties turguje lašišos faršą,buvo dviejų rūšių,pigesnis po 6,50 lt ir kitas beveik dvigubai brangesnis.Brangesnis buvo sufasuotas,tai maišelį buvo 0,5 kg ir kainavo 6,40 lt.Bet tikrai neblogas,išnagrinėjau ,tai gabaliukai tokie stambesnis,jokių ten "šiukšlių".O tas pigesnis ,tai man toks smulkiai sutrintas pasirodė


mačiau ten yra maišeliuose sufasuota rūkytos lašišos mėsa,gal kuri pirkot? Nes ten po nemažą kiekį sufasuota,tiek nesuvalgysi vienu kartu,o nežinau ką dar padaryt

QUOTE(bjaurybe @ 2009 02 17, 15:53)
Bet bulves virtas dėjai ar tarkius? Tipo kaip cepeliną? 
Papildyta:
mačiau ,kad yra pirkti,tik nežinojau ką daryti iš jo,aš vis perku file lašišų dažniausiai.Pardavėja sakė,kad lietiniai skanūs išeina,bet ar tas faršas iškepa jau suvyniotas tai nežinau.Kažkaip rizika
O kotletukams džiuvesėlių ar krakmolo reikia?

Papildyta:
mačiau ,kad yra pirkti,tik nežinojau ką daryti iš jo,aš vis perku file lašišų dažniausiai.Pardavėja sakė,kad lietiniai skanūs išeina,bet ar tas faršas iškepa jau suvyniotas tai nežinau.Kažkaip rizika

O kotletukams džiuvesėlių ar krakmolo reikia?
Na aš tai žalią bulvę supjausčiau smulkiais kubeliais, (kitos burokine tarka tarkuoja ) prieskonių, kiaušinį įmušiau. Nu ir visai skanu

O žuvies kotletams aš biški dedu krakmolo, kad geriau sukibtų

QUOTE(mickute7 @ 2009 02 19, 20:21)
Na aš tai žalią bulvę supjausčiau smulkiais kubeliais, (kitos burokine tarka tarkuoja ) prieskonių, kiaušinį įmušiau. Nu ir visai skanu
sukepė puikiausiai tos bulvytės. Net MB valgė .
O žuvies kotletams aš biški dedu krakmolo, kad geriau sukibtų

O žuvies kotletams aš biški dedu krakmolo, kad geriau sukibtų


pusryciam-ryziu kose, is vakar likusiu virtu ryziu, pietums-nuo vakar like vistienos kepsniukai+salotos pekino kopusto( pekinas, migdolai smilkinti, apelsinas ir obuolys, majonezas, prieskoniai), vakarienei-blynai su desra
pusryčių eilinį kartą nevalgėme, pietums nežinau ką čia padarius
tikriausiai keptas bulves su kotletukais, o į vidų kotletų įdėsiu sūrio

As tai sumaliau virta mesyte, isviriau bulviu darysiu zemaiciu blynus, dali ir uzsaldysiu

vakar dariau guliasa, valgem su virtom bulvem ir raugintais kopustais (i kopustus ipjausciau svoguno laisku ir ipyliau naminio semenu aliejaus), ir viriau burokeliu sriuba, nes trys stiklainiai buvo saldytuve po truputi juose buroku, tai gaila buvo ismesti tai paemiau ir isviriau sriuba. Siandien pusryciams buvo vakarykste sriuba, pietums vakarykstis guliasas, o vakarienei virsiu makaronus ir juos pakepinsiu keptuveje su desrelem, svogunu ir tomatu.

pietums - vakarykste sriubyte, vakarienei ir vyrui i darba - makaronu apkepas

na o aš pakeičiau meniu, visgi iškepiau bulvinių blynų su faršu, mažoji labai norėjo tai faršo dar liks, reikės ryt ką nors iš jo padaryti
Iki pietų likučius damušinėjom
o paskui kepiau apkepą

Manų kruopos Maximoje akcija 1,39 ir varškę turguje pirkau 8 Lt/kg. Visada kepu dvigubą porciją pagal receptą, o tai tryse kaip kirtom, tai pusę ir suryjom, dar bus ir pusryčiams


Manų kruopos Maximoje akcija 1,39 ir varškę turguje pirkau 8 Lt/kg. Visada kepu dvigubą porciją pagal receptą, o tai tryse kaip kirtom, tai pusę ir suryjom, dar bus ir pusryčiams